Ingrediente
●
Unt
90 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Smantana
5 linguri
+ 200g pentru umplutura
●
Faina alba
200 g
pentru blat
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Ton bucati la conserva
3 buc
conservele sunt de 160g fiecare(130g masa neta de ton in conserva)
●
Faina alba
2 linguri
pentru umplutura
●
Ceapa verde
4 buc
sau patrunjel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati untul cu smantana.
Pas 2
Adaugati faina, praful de copt si 0.5 lingurita de sare. Framantati aluatul.
Pas 3
Va iese un aluat moale si fin, il lasati la o parte pana pregatiti umplutura.
Pas 4
Pestele se scurge bine de ulei/apa, adaugati verdeata, putina sare si piper dupa gust - amestecati bine.
Pas 5
Aluatul de tarta il intindeti intr-o forma de copt unsa cu putin unt.
Puneti umplutura de peste, o distribuiti uniform.
Pas 6
Intr-un bol amestecati smantana, ouale si 2 linguri de faina.
Pas 7
Turnati acest amestec peste umplutura. Cu o lingura distribuiti pe toata suprafata.
Pas 8
Coaceti tarta la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 35 minute, pana se rumeneste frumos si uniform.
Pas 9
Dupa racire presarati putina verdeata deasupra.
Pas 10
Si serviti cu mare placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)