Placinta Dobrogeana cu branza Reteta VIDEO
Am eu multe placinte pe site, dar aceasta Placinta Dobrogeana este o concurenta serioasa la multe din ele. In primul rand pentru ca se face simplu si doar din 5 ingrediente mari si late. Am tot experimentat diverse variante la reteta de placinta dobrogeana dar m-am oprit pana la urma la cea prezentata de Gabriela Cara pe blogul ei. Am facut cateva mici modificari la reteta in proces ca s-o simplific si usurez cat mai mult, dupa vreo 3 incercari repetate, zic eu, iese o placinta exceptionala. Este foietata, frageda, aromata, putin crocanta cu un gust de nu te mai poti opri din mancat.
Este foarte asemanatoare la gust aceasta placinta dobrogeana cu Reteta de placinte de la mama soacra, dar acolo aveti ceva mai multa treaba cu intinsul aluatului, merita si el, dar daca vreti sa simplificati asta e varianta cea mai potrivita. Sotul nu a facut diferenta, chiar mi-a zis ca e superba, deci chiar merge...
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Smantana
500 g
am in vedere smantana simpla, fermentata
●
Foi de placinta
1 buc
adica 1 set de foi la punga - sunt 10-12 bucati acolo
●
Branza telemea
500 g
iese ceva mai gustos daca folositi branza maturata, veche
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand puneti la decongelat foile de placinta daca nu le aveti proaspete - o ora ar fi suficient, la temperatura camerei.
In acest timp pregatim restul ingredientelor:
- dati prin razatoarea mai mare branza telemea;
Pas 2
- Topiti untul si il lasati putin sa se racoreasca;
Pas 3
Aveti grija sa luati foi de placinta verificate si bune, sa nu fie rupte, uscate sau lipite intre ele.
Pas 4
Luati cate o foaie si o puneti pe masa.
Ungeti cu putin unt topit si intindeti bine cu pensula pe toata suprafata.
Pas 5
Aranjati deasupra alta foaie de placinta.
Pas 6
Puneti peste ea 2-3 linguri de smantana si ungeti bine cu lingura pe toata suprafata.
Pas 7
Peste smantana aruncati si distribuiti uniform vreo 2 maini de telemea rasa.
Pas 9
Si strangeti ruloul ca o armonica dinspre margini spre mijloc.
Pas 10
In asa fel faceti si restul foilor de placinta - eu am avut 12 foi in pachet, deci mi-au iesit 6 rulouri de placinta.
Le-am aranjat intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei sau unt.
Pas 11
Ar trebui sa va mai ramana putin unt topit, cu el ungeti bine rulourile deasupra.
Pas 12
Intr-un bol bateti bine cele 4 oua cu 2 linguri de smantana.
Pas 13
Turnati acest amestec peste placintele din tava.
Pas 14
Mai neteziti si distribuiti pe toata suprafata cu ajutorul pensulei sau cu o lingura.
Pas 15
Intepati mai adanc toate rulourile in 3-4 locuri cu o furculita.
Pas 16
Coaceti placinta in cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 17
Lasati sa se racoreasca putin inainte de servire, stiu ca nu veti avea rabdare s-o lasati prea mult...la ce miros sta in bucatarie :))
Pas 18
Si o sectiune relevanta eu zic - foietata, moale, pufoasa si frageda, pacat ca nu-i puteti simti mirosul!
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(o tava mare)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)