Ingrediente
●
Unt
90 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Smântână
5 linguri
+ 200g pentru umplutură
●
Făină albă
200 g
pentru blat
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Sare, piper
1 lingurita
●
Ton bucăți la conservă
3 buc
conservele sunt de 160g fiecare (130g masă netă de ton în conservă)
●
Făină albă
2 linguri
pentru umplutură
●
Ceapă verde
4 buc
sau pătrunjel
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați untul cu smântâna.
Pas 2
Adăugați făina, praful de copt și 0.5 linguriță de sare. Frământați aluatul.
Pas 3
Vă iese un aluat moale și fin, îl lăsați la o parte până pregătiți umplutura.
Pas 4
Peștele se scurge bine de ulei/apă, adăugați verdeața, puțină sare și piper după gust - amestecați bine.
Pas 5
Aluatul de tartă îl întindeți într-o formă de copt unsă cu puțin unt.
Puneți umplutura de pește, o distribuiți uniform.
Pas 6
Într-un bol amestecați smântâna, ouăle și 2 linguri de făină.
Pas 7
Turnați acest amestec peste umplutură. Cu o lingură distribuiți pe toată suprafața.
Pas 8
Coaceți tarta la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de aproximativ 35 minute, până se rumenește frumos și uniform.
Pas 9
După răcire presărați puțină verdeață deasupra.
Pas 10
Și serviți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)