Ingrediente
●
Drojdie uscata
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspata
●
Ulei de masline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
●
Rahat colorat
200 g
sau orice alta umplutura va place - gem, fructe, ciocolata, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.
Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.
Pas 2
Apoi adaugati la maia restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.
Pas 4
Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.
Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute.
Pas 5
Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.
Pas 6
Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.
Pas 7
Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.
Le lasati 10 minute sa se odihneasca.
Pas 8
Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.
Pas 9
Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.
Pas 10
Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.
In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine.
Pas 11
Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.
Lasati sa se racoreasca bine.
Pas 12
Eu am facut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.
La a 3-a am avut chef sa fac o rulada rapida cu mac si cacao - foarte reusita!
Cum am facut - am intins foaia de aluat, am presarat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahar si 1 lingura cacao. Si am rulat strans, lasat sa creasca cam 20 de minute si copt la 180 grade.
Pas 13
Si aici cornurile - foarte reusite, le recomand nu doar in post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase si moi.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(24 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (15 voturi)