Jeleu de Chia

Jeleu de Chia

Încă o rețetă super simplă dar foarte bună din bucătăria raw, de fapt este cea mai banală și simplă utilizare a semințelor de chia - superaliment, care se găsește deja cam în orice Plafar și pe internet.

Puteți înlocui aici sucul de fructe cu lapte vegetal și veți obține budincă de chia, foarte bună și ușoară.

Am testat această rețetă și la atelier, a trecut cu brio și chiar am impresionat pe multă lume cu acest jeleu.

Gradul de gelifiere depinde aici de cantitatea de semințe de chia pe care le puneți în suc, dar și de timpul de "umflare" - deci vedeți, sau puneți mai multe semințe sau aveți mai multă răbdare :)

Puteți vedea aici câteva informații despre semințele de chia.

Ingrediente

Suc de fructe
250 ml
sau lapte vegetal
Semințe de chia
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Așa arată semințele de chia pe care le găsesc la plafarul din cartier.

Jeleu de Chia - Pas 1
Pas 2

Într-un bol turnați sucul/laptele adăugați semințele de chia.

Jeleu de Chia - Pas 2
Pas 3

Amestecați și lăsați să se "umfle" cam 30-60 de minute.

Jeleu de Chia - Pas 3
Pas 4

Va ieși un fel de jeleu mai lichid, să nu vă așteptați că stă la fel de ferm ca jeleul clasic din gelatină.

De multe ori îl fac și mai lichid ca să-l pot bea.

Jeleu de Chia - Pas 4
Pas 5

Turnați jeleul în pahare de servit, puteți să-l mai lăsați la frigider câteva ore.

Jeleu de Chia - Pas 5
Pas 6

Semințele de chia nu au nici un gust și miros, preiau complet aroma și gustul lichidului cu care se combină.

Deci, foarte bune de avut prin casă, mai ales pentru vegetarieni sau cei care țin post, sau cei care țin la sănătate și diversificarea alimentației.

Poftă Bună!

Jeleu de Chia - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (2 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

valivida
valivida 28 Jun 2013, 18:16

Merci mult ca mi-ai ``readus`` atentia spre acest produs despre care aflasem de demult insa cum amanarea isi face prezenta deseori... Pornind de la reteta ta, il mai fac cu fucte pasate in blender, iaurt de casa! cu fructe, chiar esti liber in intrebuintarea acestui produs, plus ca iti mai da si satietate. Multumesc !

Nota mea pentru rețetă:
ana81
ana81 23 Jan 2014, 18:13

Buna; m-ar interesa ce fel de suc ai folosit tu, Lena.... acidulat sau nu? Apropo, sunt o fana infocata a retetelor tale; sunt geniale!

lena
Elena (lena) ana81 23 Jan 2014, 18:42

Multumesc Ana, ma bucur mult ca va plac retetele!

Am folosit suc de visine de casa, acidulat nu consumam si nu recomand.

AlessioR
AlessioR 23 Jul 2015, 16:03

Buna. Am gatit si eu cateva din retetele tale si mi-au iesit ! ♡ .. si acest jeleu arata nemaipomenit si as vrea sa incerc sa-l fac, insa nu am inteles asa bine ce fel de suc trebuie pus? .. am inteles ca fara acid .. dar trebuie un anumit suc facut in casa? .. sau spre exemplu pot cumpara o cutie de suc natural si pot face cu el?

lena
Elena (lena) AlessioR 23 Jul 2015, 16:30

Da, o cutie de orice suc :)

AlessioR
AlessioR 24 Jul 2015, 00:15

Bine o sa incerc. Va multumesc pt raspuns :*:*

timotei
timotei 21 Aug 2015, 19:34

Fetelor eu fac cu compot de casa aceasta reteta, nu ma mai complic sa cumpar suc. Am mincat ( sau baut, daca pui mai pitine seminte) chear si baby shower sau alte party . Asa ca nota 10 pt reteta