Jeleu de Chia
Inca o reteta super simpla dar foarte buna din bucataria raw, de fapt este cea mai banala si simpla utilizare a semintelor de chia - superaliment, care se gaseste deja cam in orice Plafar si pe internet.
Puteti inlocui aici sucul de fructe cu lapte vegetal si veti obtine budinca de chia, foarte buna si usoara.
Am testat aceasta reteta si la atelier, a trecut cu brio si chiar am impresionat pe multa lume cu acest jeleu.
Gradul de gelifiere depinde aici de cantitatea de seminte de chia pe care le puneti in suc, dar si de timpul de "umflare" - deci vedeti, sau puneti mai multe seminte sau aveti mai multa rabdare :)
Puteti vedea aici cateva informatii despre semintele de chia.
Ingrediente
●
Suc de fructe
250 ml
sau lapte vegetal
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata semintele de chia pe care le gasesc la plafarul din cartier.
Pas 2
Intr-un bol turnati sucul/laptele adaugati semintele de chia.
Pas 3
Amestecati si lasati sa se "umfle" cam 30-60 de minute.
Pas 4
Va iesi un fel de jeleu mai lichid, sa nu va asteptati ca sta la fel de ferm ca jeleul clasic din gelatina.
De multe ori il fac si mai lichid ca sa-l pot bea.
Pas 5
Turnati jeleul in pahare de servit, puteti sa-l mai lasati la frigider cateva ore.
Pas 6
Seminele de chia nu au nici un gust si miros, preiau complet aroma si gustul lichidului cu care se combina.
Deci, foarte bune de avut prin casa, mai ales pentru vegetarieni sau cei care tin post, sau cei care tin la sanatate si diversificarea alimentatiei.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(2 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)