Jeleu de Chia
Încă o rețetă super simplă dar foarte bună din bucătăria raw, de fapt este cea mai banală și simplă utilizare a semințelor de chia - superaliment, care se găsește deja cam în orice Plafar și pe internet.
Puteți înlocui aici sucul de fructe cu lapte vegetal și veți obține budincă de chia, foarte bună și ușoară.
Am testat această rețetă și la atelier, a trecut cu brio și chiar am impresionat pe multă lume cu acest jeleu.
Gradul de gelifiere depinde aici de cantitatea de semințe de chia pe care le puneți în suc, dar și de timpul de "umflare" - deci vedeți, sau puneți mai multe semințe sau aveți mai multă răbdare :)
Puteți vedea aici câteva informații despre semințele de chia.
Ingrediente
●
Suc de fructe
250 ml
sau lapte vegetal
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată semințele de chia pe care le găsesc la plafarul din cartier.
Pas 2
Într-un bol turnați sucul/laptele adăugați semințele de chia.
Pas 3
Amestecați și lăsați să se "umfle" cam 30-60 de minute.
Pas 4
Va ieși un fel de jeleu mai lichid, să nu vă așteptați că stă la fel de ferm ca jeleul clasic din gelatină.
De multe ori îl fac și mai lichid ca să-l pot bea.
Pas 5
Turnați jeleul în pahare de servit, puteți să-l mai lăsați la frigider câteva ore.
Pas 6
Semințele de chia nu au nici un gust și miros, preiau complet aroma și gustul lichidului cu care se combină.
Deci, foarte bune de avut prin casă, mai ales pentru vegetarieni sau cei care țin post, sau cei care țin la sănătate și diversificarea alimentației.
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(2 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)