Legume aromate la cuptor

Legume aromate la cuptor

Reteta am zarit-o pe un forum si imediat am si incercat pentru ca vroiam o garnitura de legume la cina de seara, dar nu prea aveam chef sa ma complic cu statul mult in bucatarie.

A inceput sa-mi placa mirosul inca din faza de preparare, au aromat toata casa legumele astea - zici ca facusem cine site ce mancare sofisticata :)

Vi le recomand, sunt foarte gustoase, aromate si frumoase - le puteti combina cu orice mancare va place, sau servite simple calde/reci cu painica proaspata.

Ingrediente

Vinete
1 buc
Ardei gras
1 buc
Dovlecel
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Otet
1 lingura
eu am pus otet balsamic
Sos de soia
2 linguri
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati si pregatiti legumele.

Legume aromate la cuptor - Pas 1
Pas 2

Le taiati cubulete de marime medie si le puneti intr-un bol adanc.

Legume aromate la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecati sosul de soia cu otetul si uleiul, tot acolo adaugati usturoiul pisat.

Legume aromate la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnati acest sos peste legume si amestecati bine.

Lasati o ora sa se marineze.

Legume aromate la cuptor - Pas 4
Pas 5

Asterneti cu hartie de copt o tava, puneti legumele in ea si dati la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade.

Legume aromate la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ar fi bine ca dupa 20 minute de stat in cuptor sa amestecati legumele cu o spatula sau lingura.

Cand sunt gata, le scoateti si potriviti de sare daca este nevoie(in caz ca sosul de soia nu este foarte sarat).

Legume aromate la cuptor - Pas 6
Pas 7

Sunt bune si calde si reci cu orice preferati - carne, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Legume aromate la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 12 Aug 2013, 16:07

Fantastic,am scris si nu s-a imprimat !!!!!!. Nu, nu am nici un comentariu despre aceasta reteta,deoarece nu am facut-o inca. Urmeaza cred ca maine,ca acuma ma ocup de rosiile uscate. Dar am zambit cand am citit : hartie de copt si nu aluminiu. Te pup..

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 13 Aug 2013, 00:03

Delicioasă pentru acest post în care suntem răsfățați cu o varietate de legume existente pe piață și combinate perfect în rețetele tale!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Aug 2013, 16:24

Din nou nu s-a imprimat.  E ceva la aceasta reteta :).Si am renuntat,dar m-am razgandit. Imi ceream scuze ca scrii asa detailat si totusi eu intreb. Numai legumele, fara sos se pun in tava?Ca nu se vede sosul si scrii clar ca legumele...deci sosul se arunca sau nu mai exista ca se absoarbe tot? Daca nu imi raspunzi ,inteleg ca numai legumele. Scuze inca o data. Pup.

lena
Elena (lena) tiki 14 Aug 2013, 16:34

Sos nu prea ramane, ce a ramas am stropit legumele deasupra.

tiki
tiki 09 Oct 2013, 13:51

Cred ca nu am reusit atunci si o postez ca am facut-o imediat si numai acuma vad ca nu este aici-poza-care e cam neclara,dar foarte buna,aromate si gustoase legumele. Ma intreb mai tarziu cand vom gasi numai legume straine ce ne facem? Cred ca nu vor mai fi asa gustoase,dar incercam. Pupici.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Oct 2013, 13:53

La reteta asta se intampla ceva.Nu a aparut poza. Culmea.

Poza mea pentru reteta:
Dorinutza
Dorinutza 23 Jan 2014, 13:45

vine la fix reteta, tina nd cont ca suntem la dieta (si eu si sotul) si chiar nu mai stiam cum sa mai fac legumele. sigur o sa fac reteta, voiam sa intreb daca pot sa pun si ciuperci. teoretic as putea, doar sa nu aiba un gust nu tocmai bun din cauza sosului.

lena
Elena (lena) 23 Jan 2014, 13:54

Da, cred ca merg bine aici ciupercile.

Daniela B.
Daniela B. 24 Jul 2014, 12:33

mersi mult si pt aceasta receta, mi-a placut, pina acum mi-am facut legume la cuptor tot bune dar imi place si astfel cu otetul balsamic e ceva gust diferit, nu am avut sos de soia, dar a fost bun si fara. Am servit cu carne de iepure, multumesc de altfel pentru toate retele dietice deoarece acum incerc sa maninc doar legume, fructe si carne slaba sa slabesc si multumesc pentru toate recetele dietice imi sunt de mare folos! si poza:

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 24 Jul 2014, 12:37

iata si legumele in tava, am adaugat morcov si conopida putina - gustos si sanatos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sara1234
Sara1234 08 Aug 2014, 13:29

E foarte delicios ! Am 10 ani si mi-a iesit super delicios ! Mama a fost placut incantata !

Sara1234
Sara1234 08 Aug 2014, 13:29

placut surprinsa* scuzati-ma

lena
Elena (lena) 09 Aug 2014, 20:53

Sara, mama ta este o norocoasa! Bravo pt initiativa si mult spor in continuare la gatit :)

camelica
camelica 08 Feb 2015, 14:43

foarte buna reteta

multumim!

MashaL
MashaL 05 Oct 2015, 16:01

nota 10 la reteta  am facut-o fara sos de soie ca nu aveam si tot gustoasa si aromata este 

Nota mea pentru reteta:
NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:02

Am pregatit si eu reteta numai ca am adaugat ciupercisi broccoli sa primit super delicioasa si am dato la masa cu fasole negre .. foarte gustos Multumesc !

Poza mea pentru reteta:
OleseaDeli-Gandraman249
Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 12 Feb 2017, 01:01

Scuze Lena, daca vreau sa adaug la aceste legume costita de porc le pun impreuna la cuptor sau de dorit costita mai intii? Mersi.

lena
Elena (lena) Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 12 Feb 2017, 09:47

Mai bine costita prima, ca legumele intr-o ora se cam usuca.