Legume aromate la cuptor
Reteta am zarit-o pe un forum si imediat am si incercat pentru ca vroiam o garnitura de legume la cina de seara, dar nu prea aveam chef sa ma complic cu statul mult in bucatarie.
A inceput sa-mi placa mirosul inca din faza de preparare, au aromat toata casa legumele astea - zici ca facusem cine site ce mancare sofisticata :)
Vi le recomand, sunt foarte gustoase, aromate si frumoase - le puteti combina cu orice mancare va place, sau servite simple calde/reci cu painica proaspata.
Ingrediente
●
Otet
1 lingura
eu am pus otet balsamic
●
Ulei de masline
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati si pregatiti legumele.
Pas 2
Le taiati cubulete de marime medie si le puneti intr-un bol adanc.
Pas 3
Amestecati sosul de soia cu otetul si uleiul, tot acolo adaugati usturoiul pisat.
Pas 4
Turnati acest sos peste legume si amestecati bine.
Lasati o ora sa se marineze.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt o tava, puneti legumele in ea si dati la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade.
Pas 6
Ar fi bine ca dupa 20 minute de stat in cuptor sa amestecati legumele cu o spatula sau lingura.
Cand sunt gata, le scoateti si potriviti de sare daca este nevoie(in caz ca sosul de soia nu este foarte sarat).
Pas 7
Sunt bune si calde si reci cu orice preferati - carne, orez, cartofi, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
70 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)