Biscuiti "Ciuperci"

Biscuiti "Ciuperci"

Ce ziceti de asa o forma interesanta la biscuiti? Se fac foarte repede, simplu si arata deosebit - Sofiei i-a placut mult si procesul de preparare si rezultatul :)

Sunt crocanti, fragezi, aromati, frumosi si deosebiti, chiar merita sa-i incercati.

Reteta originala cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut si am pus doar 4 linguri si restul faina, au iesit foarte buni. Oricum daca aveti amidon incercati sa-l puneti pe tot conform retetei sa fie cat mai fragezi biscuitii.

Ingrediente

Unt
250 g
moale la temperatura camerei
Oua
2 buc
Zahar pudra
150 g
sau 1 pahar mediu
Amidon alimentar
4 pahare
eu am pus 4 linguri
Faina alba
0.5 pahare
am pus 400g
Praf de copt
1 lingura
adica 1 plic de 10g
Cacao pudra
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra, ouale si vanilia.

Amestecati bine cu mixerul.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 1
Pas 2

Adaugati amidonul, faina si praful de copt, framntati aluatul - la inceput cu o spatula/lingura pana incorporati faina.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 2
Pas 3

Apoi il scoateti din bol pe masa presarata cu faina si il uniformizati - va iesi un aluat de consistenta plastilinei, moale si placut.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 3
Pas 4

Taiati-l bucatele mici, cat o nuca si le faceti bilute.

Mie mi-au placut biscuitii finali cei care au fost din bilute mai mici, asa ca vedeti sa nu le faceti prea mari.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 4
Pas 5

Luati o sticla de la apa si o folosim sa dam forma de ciuperci biscuitilor.

Gura sticlei o bagati in cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri sa-mi fie mai usor si repede de lucrat.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 5
Pas 6

Aranjati bilele de aluat pe tava de copt si apasati cu gura sticlei pe mijloc, aveti grija nu chiar tare.

Repetati procesul de fiecare data - cacao - presat biscuitele si iar cacao, pana terminati cu toti.

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 6
Pas 7

Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu-i rumeniti prea tare, trebuie sa fie mai albi deasupra si la fund roz.

 

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 7
Pas 8

Lasati sa se racoreasca si serviti.

Pofta Buna!

Biscuiti "Ciuperci" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 13 Dec 2013, 15:20

Minunat!

elena.gujan
elena.gujan 13 Dec 2013, 16:44

faina ideea

valika tonu
Valika Tonu (valika tonu) 13 Dec 2013, 16:56

Ehh, de multe ori ajung la konkluzia ka tot ceea ce e genial, e simpu. Kind am  vazut pt prima data poza acestor biskuiti m-am gindit k arata ft bine dar trebuie sa fie ft komplikat de fakut,nici prin kap sa  imi treaka kit e de simplu.Neaparat ii fak, kiar azi!

crisan
alexandra crisan (crisan) 14 Dec 2013, 18:15

au iesit super bunii

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 Dec 2013, 16:32

Buna. Iata-i si pe ai mei. Sunt micute (ciupercutele),dar pozate de aproape par mai mari.Am facut 2 cercuri cu 2 sticle cu marimi diferite la gura..de aceea mijlocul nu e asa ridicat. Foarte fragezi,aromati,BUNI intr-un cuvant.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
violeta.nuky
violeta.nuky 22 Dec 2013, 16:58

I-am facut chiar acum.Nu am stiut cat amidon si cata faina sa pun.Am avut destul de mult amidon,nu am cantarit si faina am pus sa fie totusi destul de moale aluatul.Sunt super dar dupa gustul meu cred ca mergeau mai dulci.Spune-mi are ceva daca pun data viitoare mai mult zahar,ma gandesc cca 250 grame.Cu stima, multam mult pentru reteta,Violeta

p.s.acum merge bine site,nu mai am probleme cu reclamele de intrau peste reteta.

lena
Elena (lena) 22 Dec 2013, 17:15

Da, sigur merge si cu mai mult zahar.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 02 Dec 2014, 18:48

foarte gustosi, se topesc in gura 

MayaCristina
MayaCristina 02 Feb 2015, 23:55

Foarte foarte buni. Felicitari pentru retetele minunate pe care ni le impartasesti.           Uite si dovada.

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 12 May 2015, 16:55

Buna. As avea si eu o intrebare. Merge cumva si cu margarina Rama, de exemplu? Se schimba ceva din ingrediente, in cazul acesta?

lena
Elena (lena) denilu 12 May 2015, 16:58

Merge si margarina, nu se schimba nimic la celelalte ingrediente.

denilu
denilu 12 May 2015, 17:12

Multumesc frumos pentru raspuns.

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Jan 2016, 22:20

Multumesc pt ideile originale de a modela biscuiti cat mai atragatori atat pt cei mici cat si pt noi! doar ca dupa coacere s-au cam umflat si si-au perdut forma asta frumoasa!oare nu ieseau mai bine fara praf de copt,ca biscuitii nasturi?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 20 Jan 2016, 09:17

Ma gandesc sa nu scoti de tot praful de copt, doar sa micsorezi cantitatea. Asa vor fi mai fragezi.

Mari Nagy
Mari Nagy 25 Nov 2017, 13:33

Draga Lena am facut biscuitii ciupercute ! Au iesit foarte bine ! Minunat aluat, ca de obicei la toate retele tale ! Multumesc pentru tot ce am invatat de la tine ! P.S. De data asta nu am uitat sa fac poza !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
abedavid
abedavid 05 Nov 2018, 20:45

Foarte gustosi, se simte bine untul

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: