Biscuiti "Ciuperci"
Ce ziceti de asa o forma interesanta la biscuiti? Se fac foarte repede, simplu si arata deosebit - Sofiei i-a placut mult si procesul de preparare si rezultatul :)
Sunt crocanti, fragezi, aromati, frumosi si deosebiti, chiar merita sa-i incercati.
Reteta originala cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut si am pus doar 4 linguri si restul faina, au iesit foarte buni. Oricum daca aveti amidon incercati sa-l puneti pe tot conform retetei sa fie cat mai fragezi biscuitii.
Ingrediente
●
Unt
250 g
moale la temperatura camerei
●
Zahar pudra
150 g
sau 1 pahar mediu
●
Amidon alimentar
4 pahare
eu am pus 4 linguri
●
Faina alba
0.5 pahare
am pus 400g
●
Praf de copt
1 lingura
adica 1 plic de 10g
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra, ouale si vanilia.
Amestecati bine cu mixerul.
Pas 2
Adaugati amidonul, faina si praful de copt, framntati aluatul - la inceput cu o spatula/lingura pana incorporati faina.
Pas 3
Apoi il scoateti din bol pe masa presarata cu faina si il uniformizati - va iesi un aluat de consistenta plastilinei, moale si placut.
Pas 4
Taiati-l bucatele mici, cat o nuca si le faceti bilute.
Mie mi-au placut biscuitii finali cei care au fost din bilute mai mici, asa ca vedeti sa nu le faceti prea mari.
Pas 5
Luati o sticla de la apa si o folosim sa dam forma de ciuperci biscuitilor.
Gura sticlei o bagati in cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri sa-mi fie mai usor si repede de lucrat.
Pas 6
Aranjati bilele de aluat pe tava de copt si apasati cu gura sticlei pe mijloc, aveti grija nu chiar tare.
Repetati procesul de fiecare data - cacao - presat biscuitele si iar cacao, pana terminati cu toti.
Pas 7
Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu-i rumeniti prea tare, trebuie sa fie mai albi deasupra si la fund roz.
Pas 8
Lasati sa se racoreasca si serviti.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)