Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino"

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino"

O rețetă clasică, simplă și foarte bună - încă o dovadă că mâncărurile gustoase nu sunt neapărat complicate, ba chiar de post/vegetariene.

Cantitatea de usturoi și ardei o puteți regla după gust, am făcut și fără ardei, cu mult usturoi - a fost la fel de bine. O serviți cu pătrunjel, după preferințe cu brânză rasă sau ketchup.

Ingrediente

Spaghetti
250 g
sau alte paste preferate
Ulei de măsline
50 ml
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Ardei iute roșu
0.5 buc
este opțional sau dacă nu vă place picant puneți ardei kapia
Pătrunjel verde
0.5 legaturi
jumătate de legătură - la fel este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți pastele conform cu instrucțiunile de pe cutie.

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 1
Pas 2

În acest timp pregătiți usturoiul și ardeiul - se spală și toacă mărunt.

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 2
Pas 3

Pastele aveți grijă să fie "al dente", le scurgeți de apă și lăsați puțin la o parte.

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 3
Pas 4

Cum sunt gata pastele puteți să încălziți uleiul de măsline într-o tigaie.

Adăugați usturoiul și ardeiul, amestecați și lăsați cam jumătate de minut - nu mai mult!(să nu se ardă usturoiul și să aibă gust amar)

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 4
Pas 5

După acea jumătate de minut, opriți focul și adăugați pastele în tigaie, amestecați bine.

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 5
Pas 6

Presărați pătrunjel proaspăt, amestecați.

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 6
Pas 7

Serviți imediat ca atare sau cu brânză rasă. Soțului meu îi plac cu ketchup :)

Poftă Bună!

Spaghetti "Aglio, Olio e Peperoncino" - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 18 Mar 2014, 14:35

De cand am venit in Italia mam indragostit de bucataria italian, iar sotul adora ceste spaghete cu usturoi si ardei iute, si eu tot le ador caci sunt amatoare de ustuoi si ardei iute !!!

tiki
tiki 18 Mar 2014, 22:23

Acuma le-am terminat de prepart si le-am gustat ca e cam tarziu. Am pus un ardei uscat rosu din acele micut de tot. FOC. Poza maine. Eu am pus si putina sare, ca spaghetele le-am clatit. Bune,bune.Pupici.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 19 Mar 2014, 07:51

Buna dimineata. Ma tin de cuvant si postez.Acuma am mancat si am adaugat si eu ketchup. Chiar ca sunt bune.

Poza mea pentru rețetă:
Ioana Chisiu
Ioana Chisiu 19 Mar 2014, 14:18

Incerc si eu cat de repede! arata minunat si sunt preferatele mele ;) pup!

Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 17 Mar 2015, 18:52

delicios!reteta perfecta cand ai pofta de spaghete ,dar nu si chef sa iti bati capul cu prepararea lor :)din pacate am uitat sa cumpar patrujelul,asa ca am pus cimbru uscat