Ingrediente
●
Urzici
300 g
alese, spălate și opărite
●
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
●
Sare
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Într-o tigaie căliți ceapa în ulei, când se rumenește adăugați cele 2 linguri de făină.
Amestecați și lăsați făina să se călească 1 minut.
Pas 3
Adăugați câte puțin 1 pahar de apă, amestecând continuu.
Pas 4
Trebuie să vă iasă un sos la consistența ca o smântână mai subțire.
Dacă mai este nevoie, adăugați apă până aveți consistența necesară.
Pas 5
Adăugați urzicile în acest sos, amestecați.
Pas 6
Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
Pas 7
După acest timp potriviți de sare, adăugați usturoiul pisat și mai lăsați să fiarbă 2 minute.
Pas 8
Serviți cu mămăligă obligatoriu!
Poftă bună!
Cantitate:
400 g
(2-3 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)