Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa

Una din clasicele retete de pizza, foarte buna, simpla - important la orice pizza sa nu puneti peste ea chiar tot ce aveti in casa. Faceti combinatii si veti observa ca si din putine dar bine alese ingrediente obtineti un rezultat delicios.

La noi aceasta pizza s-a mancat prima, se completeaza perfect ciupercile cu sunca. Sosul de rosii as recomanda sa-l faceti in casa(va spun cum la primul pas), daca nu aveti timp puneti macar un ketcup bun peste blat.

Semipreparate

600 g
o portie va ajunge pentru 2 pizza de 30cm

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
sa fie de marime medie
Sunca de pui
300 g
Masline verzi, fara samburi
100 g
Cascaval mozzarela
300 g
eu am pus cascaval simplu
Sos de rosii
300 g
l-am facut cu o conserva de rosii cubulete+ulei de masline+usturoi+busuioc+sare

Pasi de urmat

Pas 1

Daca vreti sa faceti sosul de rosii singuri procedam astfel:

- intr-o tigaie am incalzit bine uleiul de masline, am adaugat 5 catei de usturoi pisati putin si am lasati 10 secunde, nu mai mult;

- apoi am adaugat sosul de rosii si l-am lasat sa fiarba cam 15 minute, dupa care am potrivit de sare, am adaugat busuioc proaspat(sau uscat) si am mai lasat 5 minute pe foc.

Pizza Capriciosa - Pas 1
Pas 2

Apoi ne apucam sa facem aluatul, conform retetei si pasilor prezentati anterior.

Pizza Capriciosa - Pas 2
Pas 3

Pana se odihneste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura:

- ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri;

- sunca o taiati cum va place, nu foarte gros si maslinele rondele.

Pizza Capriciosa - Pas 3
Pas 4

Primul blat de pizza il aranjati in tava unsa cu putin ulei.

Se unge cu cateva linguri de sos de rosii.

Pizza Capriciosa - Pas 4
Pas 5

Presarati cascavalul dat prin razatoare sau taiat felii.

Peste cascaval puneti feliile de sunca.

Pizza Capriciosa - Pas 5
Pas 6

Apoi ciupercile felii si maslinele.

Aveti grija ca umplutura este pt 2 pizza, impartiti uniform cantitatile.

Pizza Capriciosa - Pas 6
Pas 7

Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preincalzit la 180 grade.

Pizza Capriciosa - Pas 7
Pas 8

Eu o las de obicei 10 minute in tava, apoi o transfer pe platoul de servire.

Pofta Buna!

Pizza Capriciosa - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 pizza de 30cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

sarian
sarian 16 May 2014, 15:00

super pizza Lena, mulțumiri. Cam cât trebuieă fie ciupercile, ca greutate, pentru acel gust care a rezultat la tine? Ca să nu pun prea mult sau prea puțin.   cu stimă 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) sarian 16 May 2014, 15:03

Nu mai mult de 300g am pus la 2 pizza.

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 19 May 2014, 21:58

arata super si cred ca e si delicioasa o sa fac si eu

Vic
Vic 20 May 2014, 20:33

cascaval simplu  ? cel mai bine iese cu mozzarela pt ca e ideala pt pizza , si pt o pizza e prea multa mozzarela , din ce vad in imagine vad ca e ca una mare si normal se pune in jur de 120-150 grame , uneori cei mai mult strica

Vic
Vic 20 May 2014, 20:36

sarian , 50 grame ajung , cascavalul taiat felii .. nu mi se pare o idee buna , cel mai bn e sa l dai pe razatoare , si cel mai bine e sa nu te iei dupa minute sau geva de genul , temperaturile la cuptor pot varia de la unul la altul , mozzarela trebuie sa fie rumena

lena
Elena (lena) 20 May 2014, 20:38

Hai sa fiu si eu carcotasa...

Inainte sa va exprimati parerea si sa faceti observatii cititi atent reteta - toate cantitatile sunt pt 2 pizza mari, deci 300g de cascaval la 2 pizza iese exact cat trebuie.

Referitor la Mozzarela, am mentionat la ingrediente ca anume ea trebuie pusa, dar daca nu aveti, si sunt sigura ca nu se gaseste chiar la orice magazin se poate inlocui cu cascaval simplu. O lesina vreun italian de la asa chestie dar eu zic sa fim mai flexibili...

Uneori este bine sa fiti mai atenti

Vic
Vic 20 May 2014, 20:56

da sa fim flexibili da totusi nu e acelasi gust sa fim seriosi , orcum respect ceea ce faci lena :D sa nu crezi ca am ceva

tiki
tiki 08 Jun 2014, 18:53

Buna. Postez cam tarziu mai multe retete fiindca am fost,f.ocupata cand le faceam. E ptr.prima data ca fac acest aluat de pizza de care m-am indragostit. Hahaha. E o placere sa lucrezi cu el. Oare la ce l-as mai putea folosi??? Mi-a placut totul f. mult. Sosul excelent. L-am facut cum ai spus Lena, cu deosebirea ca am folosit o sticla cu bulion de-al meu (eu toc rosiile intregi prin masina de carne si apoi le fierb. Fac si suc,dar acesta imi place mai mult ca e mai gros). Deci felicitari, si o sa repet aceasta pizza cat de curand. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 08 Jun 2014, 21:06

Ma bucur ca l-ai incercat, chair este bun si deosebit, sa vezi ca pe parcurs tot mai bun pare, mai inveti sa-l lucrezi si iese tot mai pufoasa pizza.

Merge sa faci si paine cu el, orice chestii coapte si nedulci.

tiki
tiki 08 Jun 2014, 22:59

Nu stiu cum sa iese mai   buna ca a fost f.f.f.f buna. Ma gandesc sa fac 2 foi si intre varza calita. Dar poate nu fac ca am cam luat in greutate cu atatea mancaruri si musafiri. Hahaha.

Adelin
Adelin 21 Oct 2014, 13:30

buna lena ma numeasc adina si imi place mult mult site-ul tau .ASTAZI AM INCERCAT aluatul de pizza clasic fff bun .iMI place cum explici si mai ales ca dai ponturi bune ex:ce marca de faina ce drojdiesi multe alte detalii.TE urmaresc cu mare interes .MULTUMIM.

piti
Daniela (piti) 22 Nov 2015, 10:10

Perfecta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Rodikuta
Rodikuta 23 Apr 2017, 12:30

Foarte gustoasă pizza, de nenumărate ori am făcut-o, dar se primea cam dur aluatul, și știu care era greșeala - multa faina. Dar de data asta am frământat un aluat moale, asa cum ai spus și tu Lena cu ajutorul miinelor unse cu ulei l-am lucrat ușor și rezultatul a fost unul perfect. Îți mulțumesc pentru tot😊Hristos a înviat!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:44

Buna. Pizza, daca ar fi dupa ...gura, as manca zilnic. Nota 20. Pupici.

Poza mea pentru reteta: