Semipreparate
●
600 g
o portie va ajunge pentru 2 pizza de 30cm
Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
6 buc
sa fie de marime medie
●
Masline verzi, fara samburi
100 g
●
Cascaval mozzarela
300 g
eu am pus cascaval simplu
●
Sos de rosii
300 g
l-am facut cu o conserva de rosii cubulete+ulei de masline+usturoi+busuioc+sare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Daca vreti sa faceti sosul de rosii singuri procedam astfel:
- intr-o tigaie am incalzit bine uleiul de masline, am adaugat 5 catei de usturoi pisati putin si am lasati 10 secunde, nu mai mult;
- apoi am adaugat sosul de rosii si l-am lasat sa fiarba cam 15 minute, dupa care am potrivit de sare, am adaugat busuioc proaspat(sau uscat) si am mai lasat 5 minute pe foc.
Pas 3
Pana se odihneste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura:
- ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri;
- sunca o taiati cum va place, nu foarte gros si maslinele rondele.
Pas 4
Primul blat de pizza il aranjati in tava unsa cu putin ulei.
Se unge cu cateva linguri de sos de rosii.
Pas 5
Presarati cascavalul dat prin razatoare sau taiat felii.
Peste cascaval puneti feliile de sunca.
Pas 6
Apoi ciupercile felii si maslinele.
Aveti grija ca umplutura este pt 2 pizza, impartiti uniform cantitatile.
Pas 7
Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preincalzit la 180 grade.
Pas 8
Eu o las de obicei 10 minute in tava, apoi o transfer pe platoul de servire.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 pizza de 30cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)