Ingrediente
●
Unt
60 g
+ 1 lingură de unt pentru caramel
●
Zahăr
40 g
+ 3 linguri pentru caramel
●
Smântână
1 lingurita
puteți înlocui cu 1 linguriță de apă rece
●
Scorțișoară
0.25 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aluatul se poate face la robot sau cu mâinile, eu l-am făcut la robot, deci:
- în cuva blenderului puneți făina, untul rece, gălbenușul, 40g de zahăr, smântâna, sarea;
Pas 2
- mixați până se leagă ingredientele;
Pas 3
- scoateți aluatul astfel format din blender, formați o bilă, înveliți cu o folie de plastic și puneți la frigider pentru minim 30 de minute.
Pas 4
Într-o cratiță/tigaie/tavă (în care se va coace tarta, nici într-un caz tava cu pereții detașabili!) rotundă, cam de 26-28 cm în diametru, puneți zahărul și 1 lingură de apă.
Pas 5
Puneți pe aragaz la foc mic și observați cum se evaporă câte puțin apa...
Pas 6
... și începe să se caramelizeze zahărul, mai amestecați periodic, să fie uniform.
Mare atenție să nu-l ardeți, trebuie să fie un caramel mai deschis la culoare, galben, nu maro (va fi amar și veți strica tarta). De asta trebuie topit zahărul la foc mic, să puteți controla procesul.
Pas 7
Adăugați 1 lingură de unt și amestecați ca să fie un caramel uniform.
Pas 8
Luați tava de pe foc și aveți grijă să fie distribuit uniform caramelul pe fundul cratiței.
Pas 9
Merele se curăță și se taie felii mai groase, se aranjează în tava cu caramel cu partea dinspre cotor în sus.
Puteți presăra puțină scorțișoară peste ele.
Pas 10
Aluatul se întinde cu făcălețul într-o foaie rotundă de diametrul tăvii. Se pune peste merele aranjate și puțin se presează mai ales marginile.
Pas 11
Coaceți timp de 30-35 de minute la cuptor preîncălzit la 180 grade. Observați că aluatul trebuie să fie ușor rumen.
Pas 12
Treceți cu cuțitul pe marginile tăvii apoi răsturnați tarta fierbinte pe un platou. Lăsați să se răcorească.
Pas 13
Aici și o secțiune, merge servită ca atare, cu puțină înghețată sau cremă de vanilie.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(6-8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)