Ingrediente
●
Unt
60 g
+ 1 lingura de unt pt caramel
●
Zahar
40 g
+ 3 linguri pt caramel
●
Smantana
1 lingurita
puteti inlocui cu 1 lingurita de apa rece
●
Scortisoara
0.25 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aluatul se poate face la robot sau cu mainile, eu l-am facut la robot, deci:
- in cuva blenderului puneti faina, untul rece, galbenusul, 40g de zahar, smantana, sarea;
Pas 2
- mixati pana se leaga ingredientele;
Pas 3
- scoateti aluatul astfel format din blender, formati o bila, inveliti cu o folie de plastic si puneti la frigider pt minim 30 de minute.
Pas 4
Intr-o cratita'tigaie/tava(in care se va coace tarta, nici intr-un caz tava cu peretii detasabili!) rotunda, cam de 26-28 cm in diametru, puneti zaharul si 1 lingura de apa.
Pas 5
Puneti pe aragaz la foc mic si observati cum se evapora cate putin apa...
Pas 6
... si incepe sa se caramelizeze zaharul, mai amestecati periodic, sa fie uniform.
Mare atentie sa nu-l ardeti, trebuie sa fie un caramel mai deschis la culoase, galben, nu maro(va fi amar si veti strica tarta). De asta trebuie topit zaharul la foc mic, sa puteti controla procesul.
Pas 7
Adaugati 1 lingura de unt si amestecati ca sa fie un caramel uniform.
Pas 8
Luati tava de pe foc si aveti grija sa fie distribuit uniform caramelul pe fundul cratitei.
Pas 9
Merele se curata si se taie felii mai groase, se aranjeaza in tava cu caramel cu partea dinspre cotor in sus.
Puteti presara putina scortisoara peste ele.
Pas 10
Aluatul se intinde cu facaletul intr-o foaie rotunda de diametrul tavii. Se pune peste merele aranjate si putin se preseaza mai ales marginile.
Pas 11
Coaceti timp de 30-35 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade. Observati ca aluatul trebuie sa fie usor rumen.
Pas 12
Treceti cu cutitul pe marginile tavii apoi rasturnati tarta fierbinte pe un platou. Lasati sa se racoreasca.
Pas 13
Aici si o sectiune, merge servita ca atare, cu putina inghetata sau crema de vanilie.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(6-8 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)