Ingrediente
●
Unt
80 g
unt moale, la temperatura camerei
●
Ciocolată neagră
100 g
sau ciocolată cu lapte
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Separați albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare.
Pas 2
La gălbenușuri adăugați zahăr și untul moale, se mixează bine.
Pas 4
Adăugați apoi făina și praful de copt, mixați.
Pas 5
Incorporați albușurile cu mișcări mai atente și lente, de sus în jos.
Pas 6
Împărțiți aluatul astfel format în 2 boluri, în unul din ele adăugați ciocolata tăiată bucățele.
Pas 7
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt (tava mea a fost de 28 cm diametru).
Turnați aluatul cu ciocolata în tavă și îl distribuiți uniform.
Pas 8
Tăiați 2 pere felii subțiri și le puneți peste aluat.
Pas 9
Peste stratul de pere turnați cealaltă jumătate de aluat, distribuiți uniform cu o lingură.
Pas 10
Deasupra puneți feliile de la celelalte 2 pere.
Pas 11
Prăjitura se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preîncălzit la 160-180 grade, până trece testul scobitorii și este rumenă deasupra.
Pas 12
După ce s-a răcit complet o treceți pe un platou, opțional puteți s-o ornați cu zahăr pudră.
Pas 13
Și o secțiune, cred că destul de reprezentativă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)