Tocană de vinete cu smântână

Tocană de vinete cu smântână

Da, mai deosebită combinație, dar să știți că este foarte bună, mai ales că se prepară repede și simplu. Am citit păreri că vinetele astfel preparate au un pic de gust parcă de ciuperci, așa și este, dar nu neapărat. Orice gătit cu smântână are gust mai deosebit și specific, și vinetele nu le-am stricat deloc în așa combinație.

Merge și ca mâncare caldă, sau garnitură, rece ca o salată - oricum o serviți este bună.

Ingrediente

Vinete
1 kg
   
Ceapa alba
1 buc
   
Smantana
3 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingurita
plus pătrunjel tocat după preferințe

Pași de urmat

Pas 1

Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe mai mari, cam 1x1cm.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 1
Pas 2

Se toarnă apă cât să le acopere și le lăsați 30-40 de minute.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi scurgeți bine vinetele de apă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie mai adâncă căliți ceapa cu uleiul.

Când ceapa începe să se rumenească adăugați vinetele cubulețe și, amestecând periodic, lăsați să se călească la foc mediu cam 10-15 minute.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 4
Pas 5

Cam așa trebuie să fie, moi dar totuși să nu se facă terci de tot, să mai văd cubulețe pe acolo.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 5
Pas 6

Adăugați smântâna, sare după gust - amestecați și lăsați încă 10 minute la foc mic să fiarbă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 6
Pas 7

La urmă puteți adăuga pătrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut să le simt gustul cu smântână, fără alte arome.

Opriți focul și lăsați încă 10-15 minute să se pătrundă.

Tocană de vinete cu smântână - Pas 7
Pas 8

Le-am mâncat și calde și reci, sunt bune în orice formă.

Poftă Bună!

Tocană de vinete cu smântână - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1000 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: zefira.net

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 01 Oct 2014, 21:11

Salutare draga Lena! Sa stii ca imi plac foarte mult retetele tale, esti un geniu.Mereu cand sunt in pana de idei, ma uit pe site la tine si prepar retele tale.

Am incercat majoritatea si s-au primit foarte gustoase.  Cu parere de rau am facut si aceasta reteta, dar nu imi este pe plac :(.. cu toate ca imi plac foarte mult vinetele,dar aici am dat-o in bara :( .. sper sa fie unica reteta care nu am putut sa o mananc. Imi cer mii de scuze ca poate nu trebuia sa-ti scriu acest mesaj, dar am vrut sa-ti spun ce mi s-a intampla..

Sa stii ca din cate site-uri de culinarie numai pe al tau ma uit, esti favorita mea .. te pup si te admir!

Apostolica
Apostolica 01 Oct 2014, 23:55

Am indemnat sotul sa faca aceasta tocana - foarte buna, am mincat cu placere! 

Lena, ai un site minunat, pot pierde ore intregi citind retetele tale.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 02 Oct 2014, 10:02

Emy, nu este nici o problema, de gusturi nu se discuta :) Parerile negative sunt la fel de binevenite ca si cele pozitive, doar sa fie obiective.

Multumesc Apostolica!

tiki
tiki 07 Oct 2014, 13:43

Buna. Am vazut aceasta reteta cand eram plecata si chiar scriam aici-dar nu am putut posta-,ca o voi face in cazul ca mai gasesc vinete la intoarcere. Am zis, am facut.  Este o mancare, ....da, o mancare interesanta. Gustand, mi-am dat seama ca ar merge si putin piper si usturoi si am pus si chiar a fost ok. Pupici

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: