Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingurita
plus pătrunjel tocat după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe mai mari, cam 1x1cm.
Pas 2
Se toarnă apă cât să le acopere și le lăsați 30-40 de minute.
Pas 3
Apoi scurgeți bine vinetele de apă.
Pas 4
Într-o tigaie mai adâncă căliți ceapa cu uleiul.
Când ceapa începe să se rumenească adăugați vinetele cubulețe și, amestecând periodic, lăsați să se călească la foc mediu cam 10-15 minute.
Pas 5
Cam așa trebuie să fie, moi dar totuși să nu se facă terci de tot, să mai văd cubulețe pe acolo.
Pas 6
Adăugați smântâna, sare după gust - amestecați și lăsați încă 10 minute la foc mic să fiarbă.
Pas 7
La urmă puteți adăuga pătrunjel tocat, eu nu am pus, am vrut să le simt gustul cu smântână, fără alte arome.
Opriți focul și lăsați încă 10-15 minute să se pătrundă.
Pas 8
Le-am mâncat și calde și reci, sunt bune în orice formă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1000 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)