Tocana de ardei cu branza (Piperchi)

Tocana de ardei cu branza (Piperchi)

Este inca o mancarica de legume interesanta, de origine bulgareasca, foarte buna si rapida de preparat. Imi inchipuiam din start gustul cititnd reteta si nu m-a dezamagit, incercati neaparat.

In varianta dietetica folositi uleiul mai cu grija si puneti telemea light, va fi o mancarica foarte buna si consistenta.

Ingrediente

Ardei gras rosu
4 buc
Rosii
4 buc
sau rosii cubulete din conserva
Usturoi (catei)
3 buc
Branza telemea
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Taiati ardeii cubulete mai mari, le puneti la calit intr-o tigaie mai adanca cu putin ulei.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 1
Pas 2

Amestecati periodic, ardeii sunt gata cand s-au facut bine si sunt moi.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 2
Pas 3

Adaugati rosiile taiate cubulete si lasati cam 15 minute sa se gateasca la foc mediu, amestecand periodic.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 3
Pas 4

La urma adaugati usturoiul taiat marunt si branza maruntita bine, ca mainile sau prin razatoare.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 4
Pas 5

Amestecati si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 5
Pas 6

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Tocana de ardei cu branza (Piperchi) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Colibri
Colibri 21 Oct 2014, 18:19

Este mancare machidoneasca (aromaneasca) si se numeste "Piperchi targasiti". Reteta traditionala nu contine usturoi, iar ardeiul se pune deja copt, fasiute (de obicei kapia sau cat mai carnosi). ) Se mananca foarte des si cu mare placere, indeosebi iarna. Aromanii - si nu numai - au stocuri considerabile de ardei copt in congelator :) E foarte, foarte buuun!

tiki
tiki 22 Oct 2014, 20:45

Buna. Mi-a placut. Simplu si gustos. Dar cam.....putina. Eu am adaugat si un ardei verde, in rest am  respectat reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Colibri
Colibri 22 Oct 2014, 23:41

Foarte frumoasa poza ta, Tiki. 

Piperchi originala este cea mai buna, dupa parerea mea (fara usturoi, de obicei cu branza de oaie, dar merge si de vaca, si facuta cu ardei copt si bulion concentrat sau rosii de conserva. Totul se fierbe la foc mic pana se leaga, de aproape o poti manca pe paine). Dar gusturile nu se discuta :). Esentialul e ca-i bun! :)

Lianulia
Lianulia 26 Oct 2014, 21:13

F buna. Iar vara cred ca e si mai binevenita!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 Oct 2014, 16:18

Eee, am facut si dupa reteta data de Colibri. Din 6 ardei copti....am lasat sa scada pe soba si am ramas cu jumatate din cantitatea de  ardei necopti. Deci mi-a iesit f. f. putina, dar buna,  mai cremoasa. La inceput nu am pus usturoi, dar cum mie-mi place, am adaugat si a fost mai pe gustul meu.  Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Yvonne
Yvonne 27 May 2016, 01:11

Eu nu inteleg cum pare putina??!!! 

Eu am facut numai din 2 ardei ,o mana de rosii cherry  si a iesit suficient pt o gustare.

Aceasta reteta este un aperitiv,o gustare nu reteta pt o oala de ciorba sau mancare. 

Nota mea pentru reteta:
Colibri
Colibri 29 May 2016, 23:32

Tiki, n-am idee de ce ti-a iesit putin; mai ales ca este un preparat rapid, ce nu are nevoie sa fie lasat sa scada...

Yvonne, la aromani chiar este un fel de mancare, nu o gustare :).

MadelineSi-atat368
Madeline Si-atat (MadelineSi-atat368) 30 Sep 2016, 09:03

Mama mea (bulgaroaica de origine) facea ceva asemanator pentru iarna - ardeii copti ii dadea prin masina de tocat si-i amesteca cu branza telemea, maruntita si ea, apoi ii punea la borcanele. Din pacate ea nu mai este si nu gasesc nicaieri reteta completa, nu mai retin ce mai adauga ca sa-i conserve bine.

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 12 Nov 2021, 12:54

Au mâncam așa ceva la bunica din Basarabia, ardeii erau prăjiți în unt, iar la sfârșit, pe lângă brânza mărunțită se puneau și multe ouă bătute ca pentru omletă (se coagulează la 70 grade, nu rămân negătite). În varianta cu ouă e foarte consistentă.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 12 Nov 2021, 13:25

Asa este, gasiti si varianta cu oua pe site.😉👍