Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
+ frunza de dafin
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de iepure se curata si spala bine, se portioneaza dupa preferinte.
Intr-un ceaun/cratita cu fund gros incalziti bine uleiul, adaugati carnea. Lasati sa se rumeneasca bine, mai amestecati in ceaun periodic.
Pas 2
Cand carnea s-a rumenit adaugati ceapa tocata - nu o maruntiti prea tare. Amestecati si lasati cam 5 minute, mai amestecati 1-2 ori.
Pas 3
Apoi adaugati sarea, piperul si frunza de dafin.
Pas 4
Turnati apa cat sa acopere carnea, lasati pe foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati pana carnea s-a fiert bine. Poate sa fiarba de la 1 ora pana la 2, 3 - in functie de cat de batrana este carnea de iepure.
Pas 5
Cu jumatate de ora inainte sa fie gata carnea, optional puteti adauga cativa cartofi taiati cubulete.
Pas 6
Dupa ce a fiert carnea si cartofii pregatim sosul de smantana.
Intr-un bol puneti smantana si faina, amestecati.
Pas 7
Turnati in smantana incet, amestecand repede, 2 polonice din supa de carne din cratita.
Pas 8
Turnati acest sos in cratita cu carne, amestecati bine si lasati sa fiarba cam 5 minute.
Mai potriviti de sare daca este nevoie, puteti adauga si putin patrunjel tocat la urma.
Luati de pe foc si lasati inca 10 minute sa se patrunda.
Pas 9
Serviti cu orice salata va place, merge perfect cu muraturi, cred ca si o mamaliga s-ar potrivi aici.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)