Sfeclă roșie călită

Sfeclă roșie călită

Dacă în acest sezon rece căutați idei delicioase de garnituri sau salate, simple și din produse ieftine și la îndemână, această mâncărică este perfectă. Am fost cam sceptică la început, dar am rămas foarte surprinsă de gustul dulce al sfeclei, textura mătăsoasă și aroma foarte potrivită cu celelalte ingrediente. Se poate servi caldă sau rece, ca garnitură sau salată, chiar mă gândesc s-o includ în Meniul de Crăciun, ca un fel de gustare-salată.

Soțul se uita cam sceptic când o găteam dar la masă a fost și el surprins, Sofia la fel, a mâncat fără nici un comentariu, și de obicei avem probleme cu legumele.

Pe lângă Morcovul sote cred că va fi deja una din garniturile noastre preferate la masă.

Ingrediente

Sfeclă roșie
300 g
3 bucăți medii
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Roșii cubulețe din conservă
2 linguri
sau 1 roșie tocată simplă, sau 1 lingură pastă de tomate
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Sfecla roșie crudă se curăță de coajă, se spală și se dă prin răzătoarea mai mare.

Sfeclă roșie călită - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie julien subțire și se călește în puțin ulei.

Sfeclă roșie călită - Pas 2
Pas 3

Când ceapa s-a rumenit puțin adăugați usturoiul tocat, îl căliți și pe el 1 minut.

Sfeclă roșie călită - Pas 3
Pas 4

Peste ceapa și usturoi adăugați sfecla dată prin răzătoare, amestecați bine.

Sfeclă roșie călită - Pas 4
Pas 5

Puneți capacul la tigaie și căliți la foc mediu-mic timp de 10 minute. În acest timp mai amestecați de 1-2 ori.

Sfeclă roșie călită - Pas 5
Pas 6

După acest timp luați capacul, adăugați roșiile tocate/pasta de roșii.

Amestecați și mai căliți fără capac la foc mediu încă 7-10 minute.

Sfeclă roșie călită - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare după gust și opriți focul.

Sfeclă roșie călită - Pas 7
Pas 8

Se poate servi caldă sau rece, foarte gustoasă - aromată și puțin dulce.

Poftă Bună!

Sfeclă roșie călită - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

nadia
nadia 24 Dec 2014, 16:10

Minunata reteta,executat,mincat cu placere,se va repeta miine.

Draga doamna,multumiri si cele mari bune urari de sanatate pentru intreaga familie.

LA MULTI ANI !

Nadia

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 24 Jan 2015, 17:08

Am sa incerc reteta zilele astea. Mi se pare senzationala!

Nota mea pentru rețetă:
dir
dir 07 Feb 2015, 16:40

Mancarea asta chiar este foarte buna. Am pregatit-o cu destula rezerva - e din sfecla - pentru ca vroiam ceva nou si simplu. Noi o sa mai mancam.

Nota mea pentru rețetă:
Jana
Jana 14 Oct 2015, 20:11

Foarte gustoasa mancare. Cand o mancam, mi-am dat seama ca uitasem de sare, insa a fost oricum delicioasa :). Planificam sa o incerc de mult timp, insa aveam rezerve. Acum va fi pe lista noastra de preferinte, mai ales cand venim seara de la serviciu. Multumim draga Lena. 

Nota mea pentru rețetă:
tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:12

Este o reteta care mi-a placut, intr-una din zile cand doream sa mananc ceva cu efect de detoxifiere

Poza mea pentru rețetă:
Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 29 Feb 2016, 18:32

Este o reteta deosebita pentru mine si totodata senzationala!  Sincer,am facut si eu odata si merita sa o felicit pe dna Lena! De fapt toate retetele care le- am facut de pe site- ul dnei Lena sunt extraordinare !

Totodata cu ocazia zilei martisorului ,tin sa o felicit pe dna Lena, abonati la site si sa le urez multa sanatate,fericire si O PRIMAVARA INSORITA !

lena
Elena (lena) 01 Mar 2016, 08:48

Multumim Mult Lacramioara, si dvs la fel!