Triunghiuri fragede cu vișine

Triunghiuri fragede cu vișine

Rețeta este o altă abordare a cornulețelor cu gem, le-am gustat la cineva care le face cu diverse umpluturi chiar și cu mere, dar varianta cu vișine aș spune că este "premium". Mi-a plăcut mult gustul, consistența, aspectul și f.important viteza de preparare :)

Să le încercați neapărat, sunt super moi și fragede.

Ingrediente

Smântână 20% grăsime
200 g
   
Unt
200 g
   
Drojdie uscată
1 lingurita
   
Făină albă calitate superioară
500 g
aproximativ
Gem
300 g
orice umplutură vă place - gem cu nuci, vișine, sau rahat, felii de mere, banane, etc
Zahăr pudră
300 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați aluatul exact ca în rețeta de cornulețe cu gem, pașii 1-5.

Se împarte în 4 bile uniforme și se pot lăsa la frigider, sau se lucrează imediat.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 1
Pas 2

Dacă folosiți vișine sau alte fructe congelate, le decongelați, scurgeți bine de zeamă și amestecați cu 2-3 linguri de amidon sau făină.

Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine să-l îngroșați cu nuci pisate.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 2
Pas 3

Foaia de aluat se întinde într-un dreptunghi, să fie cât mai subțire, cam 2mm.

Aveți grijă să fie dreptunghiul cu latura mică, adică insistați să întindeți foaia de aluat mai în lungime, nu lățime.

Tăiați cu cuțitul felii lungi cam de 3-4 cm lățime, pe marginea fiecărei felii puneți câteva vișine.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 3
Pas 4

Prindeți marginea aluatului ca în poză.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 4
Pas 5

Continuați să rulați triunghiul, observați pozele.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 5
Pas 6

Până ajungeți la margine vă iese așa un triunghi frumos.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 6
Pas 7

Triunghiurile astfel formate le puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 7
Pas 8

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

Lăsați să se răcească.

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 8
Pas 9

Înainte de servire le treceți prin zahăr pudră.

Poftă Bună!

Triunghiuri fragede cu vișine - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Auras70
Auras70 12 Feb 2015, 08:58

"1 lingurita drojdie uscata" ar fi echivalentul la cate drojdie proaspata?

lena
Elena (lena) Auras70 12 Feb 2015, 08:59

10-15g drojdie proaspata

alexandar
alexandar 12 Feb 2015, 12:28

Minunate!

Viorela
Viorela 13 Feb 2015, 00:16

cam de cate ori se ruleaza fasia de aluat; cam cati cm are lungimea? 

lena
Elena (lena) Viorela 13 Feb 2015, 13:53

Dimensiunea perfecta ar fi de 10cm lungimea fasiei, de rulat nu am numarat :)

Viorela
Viorela 13 Feb 2015, 23:20

Multumesc mult Lena. E suficient ca mi-ai spus lungimea. 

Auras70
Auras70 23 Feb 2015, 22:17

Belea ....,le-am umplut cu reteta de umplutura care a postat-o Timotei  la cornulete cu gem in care am mai adaugat cacao si o visina din dulceata (le-am pus la  scurs inainte fructele in sita).Poza nu am apucat sa fac,s-au terminat instantaneu ! Bune,bune si foarte deosebite ca forma.Multumesc pentru reteta.

tiki
tiki 29 May 2015, 21:10

  Buna. Am pus in toamna vreo 6 sticle-borcane cu visine. Nu am folosit nici unul si imediat apar cele de anul acesta. Asa ca am purces sa folosesc unul.  Am facut aceste triunghiuri minunate (mie nu mi-a stat zaharul pe ele cum as fi vrut),si fiind multe visine (aprox.  800 gr,) acuma e in cuptor si cea cu br. de vaci. Poza maine ca s-a intunecat. Mai fac una cu rabarba - preferata baiatului si ...ajunge.Am mancat eu cea taiata. F. buna. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
NergisEkin686
Nergis Ekin (NergisEkin686) 13 Feb 2017, 22:35

Aici noi nu avem smintina...ce putem sa folosim in lok de ea?

lena
Elena (lena) Nergis Ekin (NergisEkin686) 13 Feb 2017, 22:55

Iaurt mai gras amestecat cu smantana dulce sau asa simplu.