Ingrediente
●
Smântână 20% grăsime
200 g
●
Drojdie uscată
1 lingurita
●
Făină albă calitate superioară
500 g
aproximativ
●
Gem
300 g
orice umplutură vă place - gem cu nuci, vișine, sau rahat, felii de mere, banane, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Dacă folosiți vișine sau alte fructe congelate, le decongelați, scurgeți bine de zeamă și amestecați cu 2-3 linguri de amidon sau făină.
Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine să-l îngroșați cu nuci pisate.
Pas 3
Foaia de aluat se întinde într-un dreptunghi, să fie cât mai subțire, cam 2mm.
Aveți grijă să fie dreptunghiul cu latura mică, adică insistați să întindeți foaia de aluat mai în lungime, nu lățime.
Tăiați cu cuțitul felii lungi cam de 3-4 cm lățime, pe marginea fiecărei felii puneți câteva vișine.
Pas 4
Prindeți marginea aluatului ca în poză.
Pas 5
Continuați să rulați triunghiul, observați pozele.
Pas 6
Până ajungeți la margine vă iese așa un triunghi frumos.
Pas 7
Triunghiurile astfel formate le puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt.
Pas 8
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Lăsați să se răcească.
Pas 9
Înainte de servire le treceți prin zahăr pudră.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)