Ingrediente
●
Smantana 20% grasime
200 g
●
Drojdie uscata
1 lingurita
●
Faina alba calitate superioara
500 g
aproximativ
●
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat, felii de mere, banane, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Daca folositi visine sau alte fructe congelate, le decongelati, scurgeti bine de zeama si amestecati cu 2-3 linguri de amidon sau faina.
Merele nu trebuie amestecate cu nimic, gemul ar fi bine sa-l ingrosati cu nuci pisate.
Pas 3
Foaia de aluat se intinde intr-un dreptunghi, sa fie cat mai subtire, cam 2mm.
Aveti grija sa fie dreptunghiul cu latura mica, adica insistati sa intindeti foaia de aluat mai in lungime, nu latime.
Taiati cu cutitul felii lungi cam de3-4 cm latime, pe marginea fiecarei felii puneti cateva visine.
Pas 4
Prindeti marginea aluatului ca in poza.
Pas 5
Continuati sa rulati triunghiul, observati pozele.
Pas 6
Pana ajungeti la margine va iese asa un triunghi frumos.
Pas 7
Triunghiurile astfel formate le puneti intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Pas 8
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se raceasca.
Pas 9
Inainte de servire le treceti prin zahar pudra.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)