Bineinteles ca in acest fel puteti face orice peste, dar farmecul retetei este sa fie un peste mai maricel, cu efectul de "Oau!" la o orice masa, inclusiv una mai festiva.
Nu reuseam sa fac reteta pana acum pentru ca avem 2 probleme - prima ca nu aveam platou mare si frumos potrivit ca dimensiune pt asa un peste si alta cum sa scot pestele intact, frumos si intreg din tava de cuptor pe platou. Prima s-a rezolvat cu un cadou foarte inspirat de 8 Martie, un platou oval, mare si frumos din sticla(dar puteti folosi si o farfurie mai mare sau tava de tort dreptunghiulara).
A 2-a problema am rezolvat-o cu descoperirea foliei teflonate pt cuptor, am luat pestele frumos din tava cu tot cu folie si usor l-am impins in platou. Nu se lipeste asa de folie ca de tava de cuptor sau hartia de copt.
In varianta de post, ungeti crapul deasupra cu ulei de masline si presarati doar verdeata.
Am facut reteta de 2 ori, cu crap de cultura si crap de Dunare, parca al 2-lea a fost nu asa gras, dar ambele f.bune.