În ultimii ani tot încercam diverse rețete de pască fără aluat, abia acum pot să vă spun că am găsit varianta care îmi place cel mai mult - este o pască perfectă și extraordinar de gustoasă! Eu personal prefer anume această pască fără aluat pentru masa de Paște, nu prea mi-a plăcut pasca tradițională cu aluat și brânză. Cu această variantă de rețetă de pască împăcați pe toată lumea, vă asigur că vi se va cere rețeta și va rămâne una de suflet pentru mult timp.
Cum am menționat și mai jos, dar țin să mai scriu și aici - structura mai fină și fragedă la pască o veți obține dacă folosiți brânză mai moale, ceva mai cremoasă. Eu am cumpărat brânză clasică de vaci, la găletușa de 1 kg și a ieșit perfectă - ca un sufleu sau cheesecake. Puteți să-i spuneți pască fără aluat dacă e de Paște, sau budincă de brânză dacă o faceți în restul anului, să știți că nimeni nu se va supăra să mănânce oricând așa o prăjitură cu brânză delicioasă. În loc de stafide puteți pune merișoare sau bucățele de ciocolată, va fi și mai interesantă.
Bun, dar dacă totuși țineți să faceți pasca tradițională cu aluat de cozonac, vă recomand să vedeți rețeta mea de pască, și cu video, sau pasca cu ciocolată - și asta extraordinară și de mare efect!
Și bineînțeles tradiționali cozonaci - Cozonacul mai rapid cu cacao și nuci, Cozonacii Babani, Cozonacii cu aluat opărit sau Cozonacii de post.