Salata de vinete, cu rosii si ceapa

Salata de vinete, cu rosii si ceapa

O varianta de salata de vinete foarte buna, simpla, rapida si asa, mai de casa. Am gustat-o prima data la un botez, mi-a placut mult combinatia, am gasit intre timp si aceasta metoda rapida si gustoasa de a coace vinetele la cuptor pentru ea. Recomand sa incercati, nu aveti cum sa gresiti si mai ales daca aveti acum pofta de vinete proaspete.

Ingrediente

Vinete
3 buc
Rosii
1 buc
Ceapa rosie
1 buc
Ulei
50 ml
de masline sau floarea soarelui
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele se spala si se taie in jumate apoi se cresteaza cu un cutit adanc, vedeti in poza.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 1
Pas 2

Se pun intr-o tava si se stropesc cu putin ulei.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 2
Pas 3

Se tin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 3
Pas 4

Lasati sa se raceasca bine apoi cu o lingura scoateti miezul de la vinete.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 4
Pas 5

Incercati sa nu faceti bucatile de vinete prea marunte, lasati-le mai cubulete.

Le puneti intr-un bol in care veti amesteca salata.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 5
Pas 6

Adaugati ceapa taiata fideluta.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 6
Pas 7

Apoi puneti rosiile taiate cubulete, sarea si 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea soarelui presata la rece, are o aroma mai specifica si da gust bun salatei.

La fel de bine iese si cu ulei de masline.

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 7
Pas 8

Salata este f.buna proaspat amestecata dar am observat ca dupa cateva ore la frigider are un gust si mai bun. Deci va orientati dupa necesitate si timp.

Pofta Buna!

Salata de vinete, cu rosii si ceapa - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

ina91
ina (ina91) 23 Aug 2018, 20:30

Multumesc mult de reteta, e prea gustoasa sa o descriu :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cristina90
cristina90 07 Aug 2018, 15:05

Lena ati fost la momentul potrivit cu aceasta reteta de citeva zile ma tot gindesc ca vreau aceasta salata dar ma gindeam cum sa coc vinetele in apartament ca in rola nu am incercat nici o data, acum sigur ca deseara incerc neaparat, cu poftele de graviduta nu te pui. Multumesc pentru reteta.

Lena81
Lena81 31 Aug 2017, 01:54

Mama mea adauga si ardei copti si putin, putin otet. Excelenta!!!!

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 08 Dec 2015, 20:08

salata asta am facut in 2 timpi si 3 miscari, parca imi parea mie ca mai e nevoie de ceva pe masa, si , recunosc, am facut-o mai mult sa fie, mai ales ca aveam ardei si vinata coapte si decongelate. si sa vezi surpriza, s-a mincat mai repede decit "vedetele"!

Nota mea pentru reteta:
Diana30
Diana30 06 Aug 2015, 14:46

Ex-ce-len-taaa !!! Am facut-o si eu azi , desi eram un pic sceptica la inceput , nu credeam ca-mi va placea asa mult . Imi pare rau ca n-am taiat ceapa un pic mai mare :( . Vinetele mele au lasat si ceva zeama , asa ca le-am lasat cateva minute intr-o strecuratoare si apoi am adaugat ceapa , rosia si uleiul . Data viitoare voi cresta vinetele , le voi sara si le voi sterge inainte de-a le pune la caldura

PS Pacat ca n-am facut si vreo poza ...

Nota mea pentru reteta:
Darzos
Darzos 28 Jul 2015, 18:45

Foarte buna! Eu si sotia suntem mari amatori de salata de vinete. Aici in Rusia devenise dificila operatia de coacere a vinetelor pe carbuni - gradina e destul de departe - iar pe flacara aragazului......

Deci coacerea conform acestei retete a rezolvat aceasta problema. As vrea sa precizez ca daca miezul este pus intr-un tifon si scurs se poate prepara in continuare si dupa metoda clasica. Inconvenientul este doar ca rezulta putin mai inchisa la culoare dar gustul este foarte bun.

Multumim Lena pentru retetele tale!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 Jul 2015, 21:02

Buna. Am facut aceasta salata si mi-a placut tare mult. Am facut numai din 2 vinete ptr. mine. Am mancat imediat putina si acuma e la frigi.ptr. maine cand va fi mai buna. 1 vanata am crestat-o asa cum zice reteta si 1 am curatat-o si taiat-o cuburi sa fie frumoase patratelele, dar am desprins bine si din cea cu coaja. Nu se  prea prajeau  sus si am dat drumul putin la grill si imed. s-au rumenit. Buna tare. Mai fac si saptamana viitoare cand vin copiii. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Silvia86
Silvia86 09 Jul 2015, 21:40

Abia astept sa fac aceasta reteta, mai ales ca este fara maioneza! Spune-mi, te rog, vinetele trebuie scurse de zeama? Parca stiam ca zeama lor este amaruie :-?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Silvia86 09 Jul 2015, 22:21

Ale mele nu aveau zeama, sau erau ele mai seci sau de la cuptor s-au uscat.

Iosipitsa
Iosipitsa 09 Jul 2015, 14:51

vyorelya, cum adica cu "nuci ulei de masline si usturoi"? Ai putea sa imi spui cum? Chiar mi-ar placea sa incerc! Cat despre reteta  postata mai sus, sigur am sa o incerc, dar mai la vara ca la noi e iarna acum :((((

Nota mea pentru reteta:
vyorelya
vyorelya 08 Jul 2015, 12:51

multumesc de reteta lena interesanta arata bine si de sezon! duminica asteptam oaspeti cu merintii "in rodina" cum se spune la noi, si ma gindeam ce salata sa fac la friptura de miel la tigaie cu mamaligutza. ai un site SUPER LA FEL ESTI SI TU!!!

Arata toate comentariile