Chec cu prune si scortisoara

O combinatie perfecta si un chec foarte reusit, textura, gust, culoare - totul a fost dupa placul nostru. Eu data viitoare as incerca sa nu pun scortisoara, dar numai pt a experimenta. Prunele sunt fructele perfecte pentru asa tip de dulciuri, capata o culoare si un gust parca mai bun decat cand sunt proaspete. Si aici am avut prunele cam acre si tari, dar in chec au fost perfecte.

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
200 g
Unt
140 g
unt topit si racorit
Faina
250 g
Scortisoara
1 lingurite
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Prune
300 g
aici am in vedere prunele deja curatate de samburi, cu tot cu samburi ar fi vreo 400-450g

Pasi de urmat

1

Prunele se spala, se scot samburii si se taie cubulete.

2

Ouale se mixeaza bine cu zaharul apoi se adauga cate putin untul topit, amestecati bine.

3

Adaugati faina, sarea, scortisoara si praful de copt, amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.

4

La urma se adauga prunele, amestecati incet cu o spatula.

5

Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt si o dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.

6

Cand checul e rumenit si a trecut testul scobitortii, il scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava direct cam 20 de minute. Apoi il scoateti din tava cu tot cu hartie si lasati sa se raceasca complet pe un prosop.

7

Il puteti servi cald(atunci este mai sfaramicios si fraged) sau rece(se taie si se tine mult mai bine).

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)
Colectii: Chec-uri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Melanie
Melanie 30 sep 2015, 18:05

A venit randul acestei retete. Am facut-o in mare graba am si uitat sa fac poza - sunt la capitolul curatenie generala si nu- mi vad capul de treaba😀 Desertul este fff bun, eu nu as renunta la scortisoara! Merci pt reteta, imi aminteste de bunica!

Nota mea pentru reteta:
Cezara34
Cezara34 07 sep 2015, 11:59

Se poate înlocui untul cu ulei? Merci

lena
Elena (lena) Cezara34 07 sep 2015, 12:59

Se poate si ulei.

MashaL
MashaL 31 aug 2015, 19:37

Am topit untul direct in tava pe aragaz si cind sa răcit l-am turnat in ouăle bătute după nu am spălat Tavaua dar am presurat putina făina si checul nu mi sa lipit deloc si foarte ușor l-am scos ( asta o fac ca sa evit procesul de a pune hiirtie de copt ca greu se aseaza) l-am copt la 170 de grade la început apoi ultimele minute i-am ridicat Temp si nu mia crăpat ... Sper sa ajute cuiva mica mea experiența. Multumesc 

MashaL
MashaL 31 aug 2015, 19:31

Foarte foarte gustos!! O aroma de prune si scorțișoară dulce si puțin acrisor e ceea ce mi-am dorit. Fac pentru prima data cake din fructe obișnuim cu fructe uscate, semințe si ciocolata dar iată ca si cu fructe e foarte gustos. Multumesc pu rețeta Draga Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aury
aury 31 iul 2015, 23:07

Tocmai l-am scos din cuptor si l-am gustat. E absolut delicios si cred ca scortisoara se "asorteaza" minunat cu prunele( ca la crumble). Multumim de reteta!

lena
Elena (lena) 26 iul 2015, 12:10

Arata super! Multumesc de comentariu si poze, pofta buna!

cdianac
cdianac 26 iul 2015, 10:21

Am facut ieri acest chec (portie dubla) ca sa-i dau fetitei mele in tabara. Cautam ceva nou, racoros, delicios si usor de facut. Aceasta reteta a indeplinit toate cerintele mele :)

Este un chec deosebit, parfumat de scortisoara, acrisor de la prune, cu o textura minunata! Eu am taiat prunele putin mai mici si am fost mai "generoasa" cu scortisoara...linguritele folosite au avut varf! Motiv pentru care a iesit un pic mai inchis la culoare decat al tau. Dar rezultatul a fost peste asteptari, pitica a fost super-incantata de acest chec. Cu siguranta am sa il mai fac, merita!

P.S. La cantitatile date in reteta, fructele nu se duc la fund, stau exact acolo unde trebuie :)

MULTUMESC Lena pentru inca o reteta minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
andi
andi 21 iul 2015, 16:36

Super!Am folosit prune congelate.Cred ca scortisoara nu trebuie sa lipseasca.

Nota mea pentru reteta:
marieta
marieta 20 iul 2015, 12:20

Multumesc ,o sã încerc.

marieta
marieta 20 iul 2015, 09:47

Bunã ,ce pot sã fac sã nu se lase fructele jos ? Eu am încercat de multe ori sã pun frute la alte retete si pãtesc asta .Mutumesc, îmi plac foarte mult retetele tale.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) marieta 20 iul 2015, 11:45

Trebuie adaugata yn pic mai multa faina, sa fie aluatul mai dens, gros si tine fructele sus.

Arata toate comentariile