Ingrediente
●
Unt
140 g
unt topit și răcorit
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Prune
300 g
aici am în vedere prunele deja curățate de sâmburi, cu tot cu sâmburi ar fi vreo 400-450g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie cubulețe.
Pas 2
Ouăle se mixează bine cu zahărul apoi se adaugă câte puțin untul topit, amestecați bine.
Pas 3
Adăugați făina, sarea, scorțișoara și praful de copt, amestecați bine cu mixerul sau telul să nu fie cocoloașe.
Pas 4
La urmă se adaugă prunele, amestecați încet cu o spatulă.
Pas 5
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Pas 6
Când checul e rumenit și a trecut testul scobitorii, îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tavă direct cam 20 de minute. Apoi îl scoateți din tavă cu tot cu hârtie și lăsați să se răcească complet pe un prosop.
Pas 7
Îl puteți servi cald (atunci este mai sfărâmicios și fraged) sau rece (se taie și se ține mult mai bine).
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)