Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Aceasta reteta am gasit-o avand pofta de o prajitura simpla cu prune, mai de casa, moale, pufoasa si cel mai important, rapida. Le-am amestecat pe toate repede, prunele le-am pus deasupra, si la cuptor cu ea.

Va recomand sa incercati reteta, puteti inlocui cu orice alte fructe, aluatul este simplu si rapid, cu ingrediente la indemana in orice bucatarie.

Ingrediente

Oua
5 buc
Zahar
250 g
+ 3 linguri pentru prune
Esenta de vanilie
1 buc
eu am folosit baton de vanilie
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Lapte
200 ml
Faina alba
400 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Prune
600 g
curatate si taiate jumatati
Scortisoara
1 lingurita
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Ouale intregi se bat spuma alba cu zaharul si vanilia.

Prajitura cu prune - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati laptele...

Prajitura cu prune - Pas 2
Pas 3

...si uleiul.

Mixati bine si uniformizati compozitia.

Prajitura cu prune - Pas 3
Pas 4

La urma puneti faina si praful de copt.

Prajitura cu prune - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, trebuie sa va iasa un aluat putin mai gros dar sa curga de pe lingura.

Prajitura cu prune - Pas 5
Pas 6

Asterneti o tava de cuptor mare(la mine e tava de ragaz cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.

Turnati aluatul si nivelati bine, puneti jumatatile de prune cu coaja in jos peste aluat.

Prajitura cu prune - Pas 6
Pas 7

Pe fiecare pruna puneti un pic de zahar si cate un praf de scortisoara.

Prajitura cu prune - Pas 7
Pas 8

Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Lasati sa se raceasca bine.

Prajitura cu prune - Pas 8
Pas 9

Apoi portionati si serviti, optional puteti pudra cu zahar pudra.

Aici o felie individuala.

Prajitura cu prune - Pas 9
Pas 10

Aici bucatele mai mici pe un platou mai mare.

Pofta Buna!

Prajitura cu prune - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de cuptor de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 23 Sep 2015, 13:11

Buna. Ce fain arata. Chiar azi am luat niste prune (cam ultimele, "bistritene") sa fac niste galuste cu prune FARA CARTOFI,dupa reteta bunicii pe care o am in caietul ingalbenit si nu le-am facut niciodata. Parca ma tenteaza sa fac reteta asta, (jumatate),ca a mea intoarsa seamana,dar e  ceva mai complicata. Vad eu. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
TuguiAnamaria941
Anamaria Tugui (TuguiAnamaria941) 22 Aug 2016, 17:41

Cea mai buna prajitura cu prune!!! Nu ma asteptam mai ales ca am uitat sa pun Praful de copt :) excelenta !! Am sa o refac de cate ori am sa am ocazia :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 01 Sep 2016, 09:05

Lena am facut aceasta prajitura si a placut la toti, totusi am o intrebare . La mine a fost cam inecaceos blatul , la tine tot? Sa pun mai putina faina data viitoare sau asa este prajitura asta?

Katiysha181
Katiysha Micleushanu (Katiysha181) 18 Oct 2016, 18:07

Salut Elena! Multumesc pt receta,a fost ft gustos, sa mancat dintr-un foc si a doua zi toti ma rugau sa mai fac unul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
duduadrian196
dudu adrian (duduadrian196) 30 Jul 2018, 19:47

Buna din nou,acum am facut so eu ,astept cuptorul LA incalzit so dupa devorarea,aluatul a iesit foarte bn.multumesc si cat maimulte retete

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 31 Aug 2019, 14:15

O fac deja a doua oara in spatiu de o săptămână.. dispare prea repede de pe farfurie. Foarte simplu de facut, cu ingredientele cele mai simple si disponibile in orice bucatarie, si rezultatul foarte frumos, îmbietor, fin si foarte gustos!!!

Merci Lena pentru munca pe care o depui pentru a ne diversifica meniul 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: