Ingrediente
●
Zahar
250 g
+ 3 linguri pentru prune
●
Esenta de vanilie
1 buc
eu am folosit baton de vanilie
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Prune
600 g
curatate si taiate jumatati
●
Scortisoara
1 lingurita
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ouale intregi se bat spuma alba cu zaharul si vanilia.
Pas 3
...si uleiul.
Mixati bine si uniformizati compozitia.
Pas 4
La urma puneti faina si praful de copt.
Pas 5
Amestecati bine sa nu fie cocoloase, trebuie sa va iasa un aluat putin mai gros dar sa curga de pe lingura.
Pas 6
Asterneti o tava de cuptor mare(la mine e tava de ragaz cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.
Turnati aluatul si nivelati bine, puneti jumatatile de prune cu coaja in jos peste aluat.
Pas 7
Pe fiecare pruna puneti un pic de zahar si cate un praf de scortisoara.
Pas 8
Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se raceasca bine.
Pas 9
Apoi portionati si serviti, optional puteti pudra cu zahar pudra.
Aici o felie individuala.
Pas 10
Aici bucatele mai mici pe un platou mai mare.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 tava mare de cuptor de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)