Ingrediente
●
Zahăr
250 g
+ 3 linguri pentru prune
●
Esență de vanilie
1 buc
eu am folosit baton de vanilie
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Prune
600 g
curățate și tăiate jumătăți
●
Scorțișoară
1 lingurita
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ouăle întregi se bat spumă albă cu zahărul și vanilia.
Pas 3
...și uleiul.
Mixați bine și uniformizați compoziția.
Pas 4
La urmă puneți făina și praful de copt.
Pas 5
Amestecați bine să nu fie cocoloașe, trebuie să vă iasă un aluat puțin mai gros dar să curgă de pe lingură.
Pas 6
Așterneți o tavă de cuptor mare (la mine e tava de aragaz cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.
Turnați aluatul și nivelați bine, puneți jumătățile de prune cu coaja în jos peste aluat.
Pas 7
Pe fiecare prună puneți un pic de zahăr și câte un praf de scorțișoară.
Pas 8
Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos.
Lăsați să se răcească bine.
Pas 9
Apoi porționați și serviți, opțional puteți pudra cu zahăr pudră.
Aici o felie individuală.
Pas 10
Aici bucățele mai mici pe un platou mai mare.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 tavă mare de cuptor de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)