Prăjitură cu prune

Prăjitură cu prune

Această rețetă am găsit-o având poftă de o prăjitură simplă cu prune, mai de casă, moale, pufoasă și cel mai important, rapidă. Le-am amestecat pe toate repede, prunele le-am pus deasupra, și la cuptor cu ea.

Vă recomand să încercați rețeta, puteți înlocui cu orice alte fructe, aluatul este simplu și rapid, cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.

Ingrediente

Ouă
5 buc
   
Zahăr
250 g
+ 3 linguri pentru prune
Esență de vanilie
1 buc
eu am folosit baton de vanilie
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
   
Lapte
200 ml
   
Făină albă
400 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Prune
600 g
curățate și tăiate jumătăți
Scorțișoară
1 lingurita
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Ouăle întregi se bat spumă albă cu zahărul și vanilia.

Prăjitură cu prune - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați laptele...

Prăjitură cu prune - Pas 2
Pas 3

...și uleiul.

Mixați bine și uniformizați compoziția.

Prăjitură cu prune - Pas 3
Pas 4

La urmă puneți făina și praful de copt.

Prăjitură cu prune - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine să nu fie cocoloașe, trebuie să vă iasă un aluat puțin mai gros dar să curgă de pe lingură.

Prăjitură cu prune - Pas 5
Pas 6

Așterneți o tavă de cuptor mare (la mine e tava de aragaz cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.

Turnați aluatul și nivelați bine, puneți jumătățile de prune cu coaja în jos peste aluat.

Prăjitură cu prune - Pas 6
Pas 7

Pe fiecare prună puneți un pic de zahăr și câte un praf de scorțișoară.

Prăjitură cu prune - Pas 7
Pas 8

Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos.

Lăsați să se răcească bine.

Prăjitură cu prune - Pas 8
Pas 9

Apoi porționați și serviți, opțional puteți pudra cu zahăr pudră.

Aici o felie individuală.

Prăjitură cu prune - Pas 9
Pas 10

Aici bucățele mai mici pe un platou mai mare.

Poftă Bună!

Prăjitură cu prune - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tavă mare de cuptor de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 23 Sep 2015, 13:11

Buna. Ce fain arata. Chiar azi am luat niste prune (cam ultimele, "bistritene") sa fac niste galuste cu prune FARA CARTOFI,dupa reteta bunicii pe care o am in caietul ingalbenit si nu le-am facut niciodata. Parca ma tenteaza sa fac reteta asta, (jumatate),ca a mea intoarsa seamana,dar e  ceva mai complicata. Vad eu. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
TuguiAnamaria941
Anamaria Tugui (TuguiAnamaria941) 22 Aug 2016, 17:41

Cea mai buna prajitura cu prune!!! Nu ma asteptam mai ales ca am uitat sa pun Praful de copt :) excelenta !! Am sa o refac de cate ori am sa am ocazia :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 01 Sep 2016, 09:05

Lena am facut aceasta prajitura si a placut la toti, totusi am o intrebare . La mine a fost cam inecaceos blatul , la tine tot? Sa pun mai putina faina data viitoare sau asa este prajitura asta?

Katiysha181
Katiysha Micleushanu (Katiysha181) 18 Oct 2016, 18:07

Salut Elena! Multumesc pt receta,a fost ft gustos, sa mancat dintr-un foc si a doua zi toti ma rugau sa mai fac unul!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
duduadrian196
dudu adrian (duduadrian196) 30 Jul 2018, 19:47

Buna din nou,acum am facut so eu ,astept cuptorul LA incalzit so dupa devorarea,aluatul a iesit foarte bn.multumesc si cat maimulte retete

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 31 Aug 2019, 14:15

O fac deja a doua oara in spatiu de o săptămână.. dispare prea repede de pe farfurie. Foarte simplu de facut, cu ingredientele cele mai simple si disponibile in orice bucatarie, si rezultatul foarte frumos, îmbietor, fin si foarte gustos!!!

Merci Lena pentru munca pe care o depui pentru a ne diversifica meniul 😉

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: