Prajitura cu cirese
Am fost servita saptamana trecuta cu o prajitura delicioasa de cirese si bineinteles am cerut reteta :)
Uimirea mea a fost ca sunt ingredientele foarte simple, prajitura se face repede si este o delicatesa - pufoasa, usoara, frumoasa - chiar v-o recomand cu incredere.
Doamna care mi-a dat reteta (Nicusoara te pup, mai vreau retete de prajituri bune si rapide :) mi-a spus ca este reteta ei de baza si pt alte fructe, pt rulada cu gem - si bineinteles o are de la o alta doamna la care a stat in gazda de vreo 15 -20 de ani - va dati seama cata vechime are reteta :)
Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mare de cuptor (de 4 arzatoare), daca vreti mai putin micsorati proportional ingredientele.
Ingrediente
●
Apa
7 linguri
apa trebuie sa fie fierbinte, clocotita
●
Faina alba calitate superioara
10 linguri
●
Amidon alimentar
2 linguri
sau faina
●
Zahar pudra
2 linguri
optional, pt ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ciresele se curata de samburi si se taie jumatati.
Pas 2
Se separa in 2 boluri mari albusurile de galbenusuri.
Pas 3
Adaugati cele 10 linguri de zahar la galbenusuri si bateti bine cu mixerul pana se fac spuma alba.
Pas 4
Intr-un bol mai mic va pregatiti putina apa clocotota fierbinte si o lingura.
Pas 5
Porniti din nou mixerul si pe parcurs ce se bat galbenusurile adaugati una cate una 7 linguri de apa fierbinte - bateti bine dupa fiecare lingura.
Pas 6
Apoi separat bateti albusurile spuma - sa treaca testul cu rasturnatul bolului - daca stau bine, sunt gata.
Pas 7
Adaugati albusurile la galbenusuri si atent si incet amestecati cu miscari de sus in jos compozitia.
Pas 8
Apoi adaugati faina si la fel, foarte incet si atent amestecati tot aluatul - cu miscari de sus in jos.
Si gata, asta-i tot aluatul pt prajitura.
Pas 9
La cirese adaugati 2 linguri de amidon sau faina si amestecati - asta ca sa nu lase sucul si culoarea in prajitura.
Pas 10
Intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt (optional o puteti unge hartia cu putin ulei sau unt), turnati aluatul, il intindeti uniform pe toata suprafata.
Deasupra puneti ciresele pregatite anterior, distribuiti uniform peste tot.
Pas 11
Coaceti prajitura la foc mediu - 180-200 grade, timp de 20 de minute - apoi o mai puteit lasa inca 5-10 minute la un foc mai mic 150-130 grade.
Aveti grija ca se face foarte repede.
Pas 12
Apoi o scoateti, lasati sa se raceasca, portionati si serviti ornata cu putin zahar pudra.
Foarte simpla si foarte buna, pacat sa nu o incercati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)