Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Am fost servita saptamana trecuta cu o prajitura delicioasa de cirese si bineinteles am cerut reteta :)

Uimirea mea a fost ca sunt ingredientele foarte simple, prajitura se face repede si este o delicatesa - pufoasa, usoara, frumoasa - chiar v-o recomand cu incredere.

Doamna care mi-a dat reteta (Nicusoara te pup, mai vreau retete de prajituri bune si rapide :) mi-a spus ca este reteta ei de baza si pt alte fructe, pt rulada cu gem - si bineinteles o are de la o alta doamna la care a stat in gazda de vreo 15 -20 de ani - va dati seama cata vechime are reteta :)

Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mare de cuptor (de 4 arzatoare), daca vreti mai putin micsorati proportional ingredientele.

Ingrediente

Oua
10 buc
Zahar
10 linguri
Apa
7 linguri
apa trebuie sa fie fierbinte, clocotita
Faina alba calitate superioara
10 linguri
Cirese
1 kg
Amidon alimentar
2 linguri
sau faina
Zahar pudra
2 linguri
optional, pt ornat

Pasi de urmat

Pas 1

Ciresele se curata de samburi si se taie jumatati.

Prajitura cu cirese - Pas 1
Pas 2

Se separa in 2 boluri mari albusurile de galbenusuri.

Prajitura cu cirese - Pas 2
Pas 3

Adaugati cele 10 linguri de zahar la galbenusuri si bateti bine cu mixerul pana se fac spuma alba.

Prajitura cu cirese - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mai mic va pregatiti putina apa clocotota fierbinte si o lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 4
Pas 5

Porniti din nou mixerul si pe parcurs ce se bat galbenusurile adaugati una cate una 7 linguri de apa fierbinte - bateti bine dupa fiecare lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 5
Pas 6

Apoi separat bateti albusurile spuma - sa treaca testul cu rasturnatul bolului - daca stau bine, sunt gata.

Prajitura cu cirese - Pas 6
Pas 7

Adaugati albusurile la galbenusuri si atent si incet amestecati cu miscari de sus in jos compozitia.

Prajitura cu cirese - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati faina si la fel, foarte incet si atent amestecati tot aluatul - cu miscari de sus in jos.

Si gata, asta-i tot aluatul pt prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 8
Pas 9

La cirese adaugati 2 linguri de amidon sau faina si amestecati - asta ca sa nu lase sucul si culoarea in prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 9
Pas 10

Intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt (optional o puteti unge hartia cu putin ulei sau unt), turnati aluatul, il intindeti uniform pe toata suprafata.

Deasupra puneti ciresele pregatite anterior, distribuiti uniform peste tot.

Prajitura cu cirese - Pas 10
Pas 11

Coaceti prajitura la foc mediu - 180-200 grade, timp de 20 de minute - apoi o mai puteit lasa inca 5-10 minute la un foc mai mic 150-130 grade.

Aveti grija ca se face foarte repede.

Prajitura cu cirese - Pas 11
Pas 12

Apoi o scoateti, lasati sa se raceasca, portionati si serviti ornata cu putin zahar pudra.

Foarte simpla si foarte buna, pacat sa nu o incercati.

Pofta Buna!

Prajitura cu cirese - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

taziana
taziana 24 Jun 2022, 14:21

Foarte gustos și bun, mulțumesc mult!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 07:24

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pitpalac
Pitpalac 26 May 2017, 17:02

E foarte gustoasa! Si ca niciodată nu se simte gust de ou, eu am pus zahăr brun si cred ca de aceea nu a fost destul de dulce prăjitura, dar oricum e delicioasa, si pt ca nu este făina multă e ușoară la gust! Ms!

StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 Jun 2014, 00:38

Inainte sa intre la cuptor :D Le-am dat pe cirese prin faina cum ai precizat si nu a dat gres.Multumesc ptr sfat!! :*

Poza mea pentru reteta:
StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 Jun 2014, 00:34

Buna fetelor!!Aveam pofta astazi de ceva nou,usor de facut si delicios;si bineinteles cu fructe.Avand cirese,mi-am zis ca trebuie sa incerc acest deliciu si asa am si facut.Am intrat pe google si am dat click pe primul link ce mi-a iesit.Si asa am ajuns pe lalena.ro de unde am gasit o adevarata si minunata reteta de prajitura cu cirese.E prima data cand fac asa ceva,si mi-a iesit minunat;am respectat orice pas si cel mai important,am pus multa rabdare si incredere ca va iesi perfect.Nu m-am inselat,mi-a iesit o prajitura extrem de pufoasa,ciresele au ramas la suprafata,nu mi s-a ars,a fost o zi superba si asta datorita tie Lena.Iti multumesc ca reusesti sa ne faci sa fim mai buni !!! Va pup si va imbratisez cu drag 

Poza mea pentru reteta:
costi
costi 27 Apr 2014, 17:30

Am icercat si eu, cu visine! O sa va rog sa nu criticati, avand in vedere ca este facuta pentru sotia mea iubita cu ocazia faptului ca astazi este duminica

Oricum, noua ne-a placut (mai ales copiilor)!

Dar am cam avut emotii...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 Nov 2013, 15:49

Am făcut prajitură, dar cu bucațele de pere în locul cireșelor! Foarte, foarte pufoasă și bună!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Jun 2013, 09:27

Aici va arat si cateva feliute! Amestecati cu mare rabdare albusurile batute spuma in spuma de galbenusuri cu zahar! Si apoi si faina, tot incet si cu rabdare!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Jun 2013, 09:25

Iata si prajitura mea super moale si pufoasa! Am facut din 6 oua si am potrivit si celelalte ingrediente (6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 4 linguri de apa, 600 g cirese). Tava a fost una ca cea din poza (cam 32*23 cm). Absolut delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 12 Jun 2012, 00:08

Mmmmm, ce bunatate!!! A fost bataie pe ea. Am facut-o plina de visine. DELICIOASA!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile