Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Făină albă calitate superioară
500 g
cantitatea este aproximativă, se folosește cât ia aluatul
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adaugă 1 lingură de ulei, 1 lingură de oțet și puțină sare.
Pas 2
Peste acestea turnați apă călduță să se umple paharul.
Pas 3
Turnați compoziția din pahar într-un bol mai adânc, adăugați făina și frământați un aluat moale și elastic. Când se prinde toată făina îl scoateți pe masă și frământați bine cu făină, dacă este lipicios. Lăsați să se odihnească 10-15 min, apoi îl mai frământați o dată, să se uniformizeze toate cocoloașele.
Mai lăsați 15 min să se odihnească.
Pas 4
Întindeți cu făcălețul o foaie subțire și rotundă, să fie cam de 2mm grosime. Ungeți cu jumătate din cantitatea de unt (acesta trebuie să fie neapărat moale, la temperatura camerei), distribuiți să fie uns bine peste tot. Apoi rulați aluatul.
Pas 5
Această ruladă o faceți sub formă de melc și puneți la frigider 30-40 de min,
Pas 6
După jumate de oră scoateți aluatul din frigider, îl mai întindeți o dată foaie subțire și ungeți cu cealaltă cantitate de unt.
Pas 7
Aluatul îl rulați din nou și lăsați la frigider încă 30-60 de min, timp după care îl puteți folosi la plăcinte. Eu de obicei îl pregătesc seara și fac plăcintele dimineața, dacă am timp.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(ies cam 20 de plăcintuțe)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)