Chocoflan - prajitura cu crema de zahar ars si ciocolata Reteta VIDEO

Chocoflan - prajitura cu crema de zahar ars si ciocolata

Am observat ca la aceasta reteta i se mai spune Prajitura Imposibila - pentru ca dupa coacere straturile de crema de zahar ars si blat se inverseaza, in alta parte am vazut ca o cheama Chocoflan. Dupa mine i-as zice prajitura rapida(un fel de negresa cu crema de zahar ars) si imposibil de gustoasa, anume in aceasta varianta de mai jos, ieftina, accesibila si de efect. Am facut de 3 ori reteta ca sa obtin varianta pe care o vedeti in poza, si am dat lovitura cu ea cand i-a servit sotul pe colegii de la servici. In ultima saptamana am avut 3 tavi de prajitura si am hranit cu ea pe toata lumea de pe langa noi, rude, prieteni si colegi de servici a sotului - a fost foarte apreciata si singura remarca era "nu prea poti sa te opresti din mancatul ei!".

Am primit reteta si cateva bucatele sa gust de la prietena noastra Geea, ne-a impresionat pe toti si am executat-o cat mai repede. Va arat si reteta VIDEO sa vedeti procesul mai detaliat si frumos.

Reteta originala era cu blatul putin mai gros, foarte potrivita pentru cei carora nu prea le place crema de zahar ars si gustul de oua. Am dat ingredientele la pasul19 si o poza sa vedeti cum este.

Eu am modificat putin ingredientele pentru a avea blatul putin mai subtire si crema de zahar ars sa fie ceva mai multa, ingredientele din reteta sunt anume pentru aceasta varianta si poza de prezentare, sau de la pasul 20.

Ingrediente

Oua
10 buc
8 in crema si 2 in blat
Zahar
425 g
200g - caramel, 100g - crema, 125g - blat
Lapte
1100 ml
1 litru in crema si 100ml in blat
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Faina alba
160 g
Praf de copt
1 lingurite
Cacao pudra
2 linguri

Pasi de urmat

1

Inainte sa va apucati de reteta asigurati-va ca aveti o tava adanca, cam de 33x23cm, care sa incapa intr-o alta tava adanca, la mine e cea de cuptor. Prajitura se coace cu baza in apa, deci tava dedesubt trebuie sa o cuprinda pe cea cu prajitura.

La mine a fost o tava de sticla adanca, cum am scris mai sus, de 33x23cm, de la Ikea apropo - ieftina si simpla, dar foarte utila.

2

Acum ne apucam de caramel - puteti sa ardeti cele 200g de zahar in varianta clasica, cum sunteti obisnuiti la crema de zahar ars.

Eu am mers acum pe o chestie mai eleganta, observata de ceva timp, pentru a obtine caramelul de o culoare mai uniforma si frumos.

Am turnat intr-o cratita 100ml de apa si cele 200g de zahar si am pus-o pe foc.

3

Lasati sa fiarba siropul la foc moderat si amestecati periodic in el.

Observati pe parcurs ca incepe sa-si schimbe culoarea, la inceput mai galbena apoi se tot maroneste.

4

Cam asa a fost al meu, aveti grija sa nu-l ardeti si sa nu plecati de langa - se face imediat negru daca nu-l luati de pe foc la timp.

5

Il turnati in tava adanca, pregatita pentru prajitura.

6

Cu o lingura il distribuiti repede sa acopere tot fundul tavii, pe pereti nu e nevoie.

7

Pregatim crema - intr-un bol puneti 8 oua, 100g zahar, 1 litru de lapte si esenta de vanilie.

8

Amestecati bine cu mixerul 2-3 minute.

Daca nu agreati mirosul de oua puteti adauga putina coaja de lamaie in crema.

9

Acum repede faceti blatul - intr-un bol puneti 2 oua, 125g zahar, 100ml ulei, 100ml lapte, 160g faina, 1 lingurita praf de copt si 2 linguri de cacao.

Se amesteca la fel repede cu mixerul, 2-3 minute.

Aici eu as mai pune un pic de esenta de rom, daca va place.

10

Trebuie sa va iasa un aluat lichid si dens, ca o smantana mai groasa.

11

Acum turnati in tava, peste caramel, crema de lapte si oua.

12

Peste ea turnati blatul de cacao. Nu va chinuiti sa-l distribuiti prea uniform, el sa va uniformiza si distribui perfect in timpul coacerii - doar e prajitura imposibila :)

13

Puneti tava cu prajitura in cea de cuptor mai mare, turnati apa in tava de la baza, si puneti toata compozitia asta in cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de minute.

14

Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

15

Puteti s-o serviti si imediat dupa ce se raceste, asa la temperatura camerei.

Dar ideal este sa o puneti apoi pe cateva ore la frigider, acoperita eventual tava cu o folie de plastic.

16

O luati din frigider, treceti cu cutitul pe marginea blatului de deasupra.

17

Intoarceti tava cu josul in sus, usor scuturati si aveti rabdare pana se desprinde prajitura de tava.

18

Luati tava la o parte si prajitura este gata de taiat si servit.

Daca o lasati o jumate de ora sau mai mult intoarsa, blatul se va insiropa cu sosul caramel si prajitura va fi foarte frageda si aromata.

19

Aici varianta promisa,cu blat mai mult si stratul de crema caramel mai subtire:

- Ingrediente pentru caramel la fel.

- Crema de zahar ars - 6 oua, 750ml lapte, 100g zahar, vanilie.

- Blat cacao - 4 oua, 250g zahar, 200ml ulei, 200ml lapte, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao, 300g faina.

Procesul de preparare este la fel.

20

Aici varianta mea, cu blat mai subtire si mai multa crema caramel.

Este delicioasa, se topeste in gura si cu siguranta veti impresiona cu ea pe toata lumea.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (20-25 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (29 voturi)

Comentarii

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 feb 2016, 13:30

Buna Lena! Astazi vreau sa o incerc, imi poti spune insa daca merge intr-o tava rotunda cu diametrul 27?

lena
Elena (lena) 19 feb 2016, 13:33

Merge, daca nu are borduri detasabile, si incearca sa faci din 5-6 oua, adica jumate din ingrediente.

Natali
Natali 19 feb 2016, 14:19

La multi ani Sofiei! Sa fie sanatoasa, sa se bucure de copilaria ei frumoasa alaturi de voi!

lena
Elena (lena) 19 feb 2016, 14:21

Multumim mult!

Aliki
Aliki 19 feb 2016, 16:40

este perfecta prajitura asta!!!! trebuie neaparat sa o fac si eu.                                        Lena, te iubesc pentru minunatele tale retete dar dupa ce le mananc ma supar pe tine!!! Noroc ca postezi repede alta reteta si-mi trece!!! :))))

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 feb 2016, 17:27

Am scos-o din cuptor, acum e la rece, abia astept sa vad cum e crema, sunt tare curioasa

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 feb 2016, 18:09

Pam pam Multumesc mult Lena! Toate retetele tale mi-au iesit super!

Poza mea pentru reteta:
ELLA67
ELLA67 19 feb 2016, 23:33

Bună, draga mea! Chiar mă gândeam să fac o negresă mâine dar acum ca am văzut aceasta rețeta a ta, aș dori să o încerc! Aș putea să o fac cu blatul înalt ca în prima variantă dar și cu cremă mai multăva in cea de-a doua, adică să le combin?

lena
Elena (lena) 19 feb 2016, 23:53

Se poate si asa, daca e suficient de inalta tava.

Rahelllla
Rahelllla 21 feb 2016, 11:04

pare delicioasa!

Edris
Edris 21 feb 2016, 12:46

Este foarte foarte buna ! Sotul a ramas placut surprins! Spor in continuare la retete.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natinati
natinati 22 feb 2016, 18:44

Am facut si eu aseara, numai ca ceva n-a mers bine. Blatul s-a asezat la fund, in timpul coacerii s-a ridicat el deasupra cu chiu cu vai, dar n-a crescut deloc, si crema a iesit patata. Gustul e bun.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 feb 2016, 15:01

Am avut si eu asa o data, trebuia un pic mai multa faina. De asta am dat cantitate exact masurata de faina, nu in pahare sau la ochi. Aluatul de cacao trebuie sa fie ca unul de chec, lichid dar dens.

Daca sunt ouale mai mari s-ar putea sa fie nevoie de un pic mai multa, vreo 50g in plus.

Padre
Padre 23 feb 2016, 21:58

Am facut aceasta prajitura, se face rapid si e ok

Chiar seamana cu cea din poze....:)

Poza mea pentru reteta:
victoria1981
victoria1981 26 feb 2016, 10:05

Fenomenala prăjitură asta,de vis,c de altfel toate retetele expuse pe acest site.toate mi-au ieșit perfect respectând pașii expus aici.sunteți o comoară d-na Elenă.Felicitari

Nota mea pentru reteta:
Yla
Yla 27 feb 2016, 11:43

In cuptor mi- crapat blatul dupa 25 minute..oare ce am gresit?

lena
Elena (lena) 27 feb 2016, 12:15

Cred ca a fost temperatura mai mare, nu e grav, dupa racire isi revine la loc.

Oana08
Oana08 27 feb 2016, 18:33

Trebuie sa iasa cu sirop? Tocmai zm scoso din cuptor si pare a avea cv sirop asa trebuie?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 feb 2016, 18:59

Da, sirop trenuie si e normal :)

Gizella
Gizella 28 feb 2016, 19:10

am facut azi Chocoflant prajitura cu crema de zahar ars si cioco,foarte fain reteta o iesit super am trimis si o poza! multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru reteta:
Gizella
Gizella 28 feb 2016, 19:14

am facut azi Chocoflant prajitura cu crema de zahar ars si cioco!foarte faina reteta o iesit super,multumesc pentru reteta! trimit si poza!merci

Poza mea pentru reteta:
Narci
Narci 29 feb 2016, 01:43

Foarte buna, simpla si rapida. Multumiri de la intreaga familie.

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 05 mar 2016, 14:08

Daca pun visine din compot in blat? ce parere aveti?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) elena (spiriduena) 07 mar 2016, 12:36

Parere buna, sigur nu vor incurca :)

DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 mar 2016, 16:29

Multumesc pentru reteta prajitura a iesit f.f.buna am facut-o 2 zile la rand ca sa pot manca si eu o bucatica ..

Nota mea pentru reteta:
DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 mar 2016, 16:30

DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 mar 2016, 16:32

Ceea ce a ramas din a doua 

Poza mea pentru reteta:
IrinaIonescu
IrinaIonescu 12 mar 2016, 16:30

Am incercat, a iesit perfect! E delicioasa!!! Multumesc! 

Nota mea pentru reteta:
malissa
malissa 22 mar 2016, 15:06

Cum imi dau seama daca este coapta? Multumesc.

lena
Elena (lena) malissa 22 mar 2016, 21:25

Cand e copt blatul de deasupra, puteti testa cu scobitoarea.

malissa
malissa 23 mar 2016, 11:33

Multumesc Lena! Prajitura e dementiala. Iata si rezultatul:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Angeleyes
Angeleyes 26 mar 2016, 09:04

buna Lena! ouale trebuiesc scoase de seara din frigider la temp camerei  sau cu cateva ore inainte de preparare sau nu are importanta? multumesc

lena
Elena (lena) Angeleyes 26 mar 2016, 09:09

Nu am mentionat asta, deci n-are importanta.

Monica Daniela
Monica Daniela 26 mar 2016, 22:01

Multumesc de reteta,merita incercata,la noi deja s-a topit :)

Monica Daniela
Monica Daniela 26 mar 2016, 22:01

Nota mea pentru reteta:
Monica Daniela
Monica Daniela 26 mar 2016, 22:01

Poza mea pentru reteta:
Ioana Deaconu
Ioana Deaconu 26 mar 2016, 23:41

Bună seara! Abia ce-am scos prajitura din cuptor. Mi-a iesit ca la carte. Mulțumesc pentru rețetă si indicații.

ralubyt
ralubyt 31 mar 2016, 19:29

Buna, am prajitura la cuptor, numai ca zaharul de la inceput adica caramelul nu mi-a iesit, s-a zaharisit.oare de ce?oricum, avand in vedere ca aveam pregatite celelalte creme, am pus asa, zaharul.vedem ce iese!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ralubyt 31 mar 2016, 22:20

Da, chestia cu caramelul am patit si eu o data, depinde aceasta procedura de calitatea zaharului. Il tineti putin mai mult pe aragaz si se va topi chiar si asa zaharisit.

madalin21
madalin21 11 apr 2016, 20:13

zahar ars cu apa chiar nu iese .. am incercat adoua oara cu mai mult zahar simai putina pa a, si nimic ramane apa zaharu se dizolva in apa aiurea rau, incearca 100 de ml cu 200 de grame de zahar . si vezi ce se intampla.   

lena
Elena (lena) 11 apr 2016, 20:22

Deci, Madalin21, am moderat partial comentariul dvs pentru ca se pare ca am mai mult bun simt decat altii, sa nu ma arunc cu vorbe aiurea. Daca nu va descurcati sa vb frumos ma anuntati si va restrictionez accesul la site.

Am scris mai sus ca am avut si eu o problema similara, din 4 incercari una a fost la fel ca la dvs - nu s-a topit, s-a zaharisit. Am observat asta doar cu alta marca de zahar, nu metoda e de vina - este preluata dintr-o carte profesionista de cofetarie, n-am luat-o din burta.

Nu este nici o pierdere mare, daca nu iese il mai tineti pe foc si se topeste oricum. Sau luati o alta tura si topiti clasic, fara apa.

Carrlloo
Carrlloo 16 apr 2016, 16:15

Câta apa trebuie sa pun in tava de dedesubt ?

Danna30
Danna30 17 apr 2016, 18:47

Buna.se poate sa fac blatul fara cacao?

Danna30
Danna30 17 apr 2016, 18:48

Daca nu pun cacao trebuie sa pun mai multa faina?

lena
Elena (lena) Danna30 17 apr 2016, 20:03

Da, exact, pune aceeasi cantitate de faina in loc de cacao.

Danna30
Danna30 17 apr 2016, 21:23

Ok.multumesc frumos.maine o sa o fac si eu :)

lena
Elena (lena) 18 apr 2016, 11:48

Carrlloo - apa puneti cat incape si sa cuprinda tava cu prajitura, sa nu va curga prin cuptor dar si sa apere prajitura de flacara dedesubt a cuptorului.

DannyElla
DannyElla 03 mai 2016, 11:52

Delicioasa. O sa incerc si varianta cu blat mai gros. Merci Lena !!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Maria R
Maria R 04 mai 2016, 20:50

Buna seara! Acum incerc sa fac aceasta prajitura, insa am o nedumerire: am vazut intr-un comentariu ca ati mentionat ca tava merge "daca nu are borduri detasabile". Este vorba de tava de genul celei pentru blat, cu marginile care se scot? Adica sa nu folosim una asa? Multumesc !

Maria R

lena
Elena (lena) Maria R 04 mai 2016, 21:04

Da, nu folositi tava cu borduri detasabile, nu se inchide perfect si va curge compozitia de lapte prin ea.

Maria R
Maria R 04 mai 2016, 21:18

Am aflat raspunsul "the hard way" 

Nu! Nu e ok sa faci aceasta prajitura in tava cu margini detasabile ! 

...ar trebui sa existe un nivel inainte de incepator...

Toate bune!

Maria R
Maria R 06 mai 2016, 15:52

Buna ziua! Am facut prajitura si a iesit delicioasa! O singura nelamurire am: nu mi s-a uniformizat blatul, a ramas cam pe unde l-am turnat. E posibil sa fi pus faina prea multa sau pt ca l-am facut si apoi l-am lasat vreo jumatate de ora afara, pana sa-l pun peste compozitia alba si in cuptor? O sa mai incerc o data , ca vreau sa iasa si aratoasa , ca de gustoasa nu-mi fac griji :P

Multumesc

Andreea204911
Andreea 204 (Andreea204911) 15 mai 2016, 18:49

Buna.

Am facut si eu azi. Estetic arata bine. Nu am gustat inca...este la racit.

Trebuia sa astept inainte de a o rasturna? A curs siropu peste tot. Haos. :)

Intrebarea principala este: chiar este necesar tava in tava cu apa? Am cuptor elecric si am setat caldura si de sus si de jos.

lena
Elena (lena) Andreea 204 (Andreea204911) 15 mai 2016, 20:10

Da :) Scrie acolo, se lasa la racit complet si se portioneaza inainte de servire. Oricum va fi buna, dar cu mai putin sirop :)

dobrenicoleta
dobrenicoleta 16 mai 2016, 17:52

Buunaaa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Aancutza
Aancutza 10 iun 2016, 16:19

Perfect a iesit,nu ma asteptam,super reteta!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
BuzilăRoxana549
Buzilă Roxana (BuzilăRoxana549) 13 iun 2016, 18:53

Buna, am incercat sa fa prajitura insa caramelul mi se zahariseate, ce pot sa fac ?

lena
Elena (lena) Buzilă Roxana (BuzilăRoxana549) 13 iun 2016, 20:07

Mai insistati sau luati alt zahar si il topiti simplu, ca la o crema de zahar ars.

ARiannaGAnna779
ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 dec 2016, 15:55

Buna!eu acum am facut aceasta prajitura dar din cate vad,blatul mi sa lasat aproape tot la fund.e normal asa??se alege in timp ce se coace??

Nota mea pentru reteta:
ARiannaGAnna779
ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 dec 2016, 16:06

Apropo...felicitari ptr toate retetele ...unele le.am facut si mi.au iesit foarte bune 😊.va pup o zi buna sa aveti

lena
Elena (lena) ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 dec 2016, 16:14

Asa ar trebui.

AndreeaSmile551
Andreea Smile (AndreeaSmile551) 05 feb 2017, 20:02

Mulțumesc ! E prima data cand am încercat si zic eu ca m-am descurcat cat de cat ;)) Ador retetele dvs !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andreea Smile (AndreeaSmile551) 05 feb 2017, 20:08

Eu zic ca v-ati descurcat minunat, bravo!

Ina50
Ina50 17 feb 2017, 11:59

Excelenta! am facut-o aseara, numai ca eu am folosit cantitatile de la blat mai mult si crema mai multa Imi pare rau ca nu am si o poza(poate data viitoare). Felicitari Elena, si-ti multumim!

Nota mea pentru reteta:
vingrid
vingrid 21 apr 2017, 21:54

Nu înțeleg de ce la crema de lapte iese moale și cu mult sirop de caramel

SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 15:59

ACUM L-AM SCOS DIN CUPTOR, BLATUL ESTE FERM, CRED CA A IESIT PERFECT ( EU L-AM TINUT LA CUPTOR O ORA SI 40 DE MINUTE, DUPA CE SE RIDICA BLATUL E MAI USOR, SE VERIFICA CONSISTENTA BLATULUI)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 16:01

AM PUS SI O AROMA DE ROM

Poza mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 16:02

UN CARAMEL SUPERB

Poza mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 16:04

RETETA RESPECTATA LA GRAMAJE, BLATUL AM ALES SA IL FAC CU ALBUSURILE SI GALBENUSURILE SEPARATE, PENTRU O MA MULTA SIGURANTA

Poza mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 16:05

REVIN PE SEARA DUPA CE SE RACESTE

Poza mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 22:11

DUPA  CUM AM PROMIS, REZULTATUL ESTE : PERFECTA CU UNELE MODIFICARI: TIMPUL DE COACERE PRELUNGIT ( DUPA 50 DE MINUTE AM VERICAT BLATUL RIDICAT LA SUPRAFATA CU MINA SA VAD CONSISTENTA) SI IN CREMA AM PUS DOUA LINGURI DE AMIDON), IN COMPOZITIA DE BLAT AM PUS UN PLIC DE ZAHAR CU ROM DE LA DR. OTKER; RETETA AM TRECUT-O LA PREFERATE: RAPIDA, USOARA SI FOARTE GUSTOASA, FOARTE APRECIATA DE SOTIE SI FETITA MEA DE 10 ANI.

Poza mea pentru reteta:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 mai 2017, 22:12

ZAHARUL CU ROM ADAUGAT IN BLAT

Poza mea pentru reteta:
TrifuLidia590
Trifu Lidia (TrifuLidia590) 10 mai 2017, 10:40

Acuma am bagat la cuptor vedem ce o sa iasa?🤔 Nu cred ca mia iesit,o sa mai incerc o data😕asa se invata👍

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 13 mai 2017, 23:36

Minunata prajitura,se face usor si este foarte delicioasa.Felicitari Lena pt.tot ce faci,mult succes pe mai departe!

Nota mea pentru reteta:
corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 10 iun 2017, 06:46

Multumesc pt reteta, am incercat-o...e fara cuvinte,delicioasa,....cand am pus-o in cuptor aveam emotii, la cum s-a pus blatul, dar cand am scos-o din cuptor ,a fost exact cum trebuie, Binenteles ca sotul a fost primul care a dat atacul......ce sa mai....merita incercata...am sa o fac ff des,plus colegii de la lucru vor reteta...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 11 iun 2017, 14:13

Arata perfect, ma bucur mult ca va place :)

AnnaVladimir396
Anna Vladimir (AnnaVladimir396) 14 iun 2017, 16:44

Prajitura mea preferata!!!Multumesc de receta!

Olghina.18
Olghina.18 24 iul 2017, 09:44

Supe reteta... repede se gătește și-i tare tare buna....mulțumim mult Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 11 dec 2017, 17:45

Draga Lena, cam ce dimensiuni are tava?

lena
Elena (lena) Florina (FlorinaC) 11 dec 2017, 18:07

Am scris la pasul 1.

FlorinaC
Florina (FlorinaC) Elena (lena) 11 dec 2017, 22:21

Nu stiu cum de nu am vazut...am tot trecut peste incercand sa gasesc. Am citit si comentariile :)). Multumesc mult. Weekendul viitor o voi incerca. Abia astept

CarmenMerisanu156
Carmen Merisanu (CarmenMerisanu156) 13 dec 2017, 15:22

multumim tare mult de reteta. arata foarte tentant si foarte gustos

LetyVio171
Lety Vio (LetyVio171) 29 ian 2018, 15:41

Buna am făcut prăjitura și blatul e ferm, copt dau compoziția acea de lapte e lichida, încă nu sa răcit. E normal așa?

lena
Elena (lena) Lety Vio (LetyVio171) 29 ian 2018, 18:11

S-ar putea sa se lege dupa racit, daca blatul e copt ar trebui si crema sa fie ok.

Leona
Leona 17 feb 2018, 11:57

Buna Lena. O intrebare, tava trebuie sa fie din sticla? Daca pun compozitia in tava normala v-a iesi la fel?

Multumesc! 😘

lena
Elena (lena) Leona 17 feb 2018, 12:01

Orice tava e buna 😉

Alina Diana
Alina Diana 06 mar 2018, 16:07

Iese si daca fac in cantitate : 2

Vreau sa o fac intr-o tava mica si cantitatea asta e prea mare

lena
Elena (lena) Alina Diana 06 mar 2018, 16:41

Da, sigur.

AlinaGeorgianaNegrescu448
Ali N (AlinaGeorgianaNegrescu448) 18 mar 2018, 19:12

Din pacate nu m-a dat pe spate, nici pe mine nici pe invitati. Depinde de asteptari. E o reteta simpla intra-adevar.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adascalitei Nicoleta
Adascalitei Nicoleta 19 mar 2018, 00:02

Este o prajitura simpla si delicioasa😉😊

Nota mea pentru reteta:
AlinaMihaelaMesaros236
Alina Mesaros (AlinaMihaelaMesaros236) 19 mar 2018, 15:41

Reteta este simpla, usor de facut...si incredibil de gustoasa (depinde de gusturi, cum zicea cineva mai jos). Multumim si spor la treaba! :*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 27 apr 2018, 14:26

Foarte buna si usor de facut !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
martha69
martha69 05 mai 2018, 22:27

Super deliciu. Doar timpul de coacere nu a corespuns, +30 minute. Dar rezultatul este de vis. Multumesc pentru inca o reteta delicioasa si uimitor de simpla!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 17 mai 2018, 20:03

Buna Lena!

Tocmai am scos si eu prajitura din cuptor si arata si miroase senzational. Mai am un hop sa o rastorn din tava cand s-o raci...si am niste emotiiiiiii

Sper sa nu o stric la final :)))

Nu pot adauga fotografie...nu stiu de ce :(

violeta.nuky
violeta.nuky 22 feb 2019, 19:38

Acum am vazut reteta.Spune-mi te rog,setarea cuptorului.Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 22 feb 2019, 20:44

Vezi pasul 13 Violeta 😉

violeta.nuky
violeta.nuky 23 feb 2019, 17:42

Am vazut pas.13.Vroiam sa stiu chestia cu incalzire josm sau sus-jos, ventilatie .Asta este foarte important.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 feb 2019, 20:11

Incalzire simpla, sus-jos.

violeta.nuky
violeta.nuky 08 apr 2019, 14:52

Buna Lena,poti sa-mi spui daca pt zaharul caramel pot folosi Tagatesse?Eu nu mai folosesc zahar obisnuit deloc sau inlocuiesc cat posibil.Vreau sa pregatesc aceasta prajitura si vreau sa folosesc doar Tagatesse.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 08 apr 2019, 15:34

Nu am incercat niciodata Violeta ☺️

violeta.nuky
violeta.nuky 08 apr 2019, 15:36

Merci,am sa incerc si revin cu impresii.Cu stima,Violeta

EvelinaDimi201
Evelina Dimi (EvelinaDimi201) 23 mai 2019, 22:57

Buna seara , am incercat reteta si ceva nu a functionat cum trebuie , vreau sa stiu unde am gresit . Pasi i am urmat intocmai doar ca, nu am stiut exact cat trebuie sa fie cuprinsa cu apa tava cu prajitura (un sfert, jumatate sau aproape toata ) si daca apa trebuie sa fie clocotita inainte de a le introduce in cuptor .

Cat a fost la cuptor am citit toate comentariile si m am incurajat ba chiar m am laudat ca fac.o prajitura de n a vazut Parisul...prietenul meu rade si acum.Please help 🙏

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Evelina Dimi (EvelinaDimi201) 24 mai 2019, 06:48

Arata ok prajitura ta, nu imi dau seama de ce zici ca nu a iesit. Apa se toarna suficienta cat sa cuprinda tava pe care o pui in ea.

raluca57
raluca57 14 oct 2019, 23:08

Este demențială! Se face ușor, combinația este divină! Mulțumesc pt reteta

violeta.nuky
violeta.nuky 15 nov 2019, 17:44

lena am nevoie de ajutorVreau sa fac prajitura acum si cand ma uit in frigider vad ca am doar oua XXL cu 2 galbenusuri.Nu stiu cate sa folosesc.Merci

lena
Elena (lena) violeta.nuky 15 nov 2019, 18:26

Cred ca ar merge sa puneti 6 oua in crema si 1 ou in aluat.

violeta.nuky
violeta.nuky 15 nov 2019, 19:21

Acum am bagat-o la cuptor.Am pus 7 in crema si 2 aluat.Sa vedem cum iese.Revin cu rezultatul final.Multumesc pt raspuns.

LidiaChivu826
Lidia Chivu (LidiaChivu826) 26 dec 2019, 21:48

Bună!

Mulțumesc tare frumos pentru rețetă. Am avut mare succes cu ea indiferent unde am preparat-o, fie acasă, la serviciu sau prietenilor. Daca se urmaresc pașii este imposibil să nu iasă! 🌹😘🤗🙋🏼‍♀️❤

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ElenaMihaescu849
Elena Mihaescu (ElenaMihaescu849) 12 feb 2020, 18:48

Superr rețeta! Multumesc frumos!Eu zic ca ieșit perfect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
FlorentinaAuraRadu812
Florentina Aura Radu (FlorentinaAuraRadu812) 30 apr 2020, 09:51

L-am facut ieri ....este foarte delicios,un desert care nu este foarte dulce si foarte usor la stomac😉😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: