Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată Rețetă VIDEO

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată

Am observat că la această rețetă i se mai spune Prăjitura Imposibilă - pentru că după coacere straturile de cremă de zahăr ars și blat se inversează, în altă parte am văzut că o cheamă Chocoflan. După mine i-aș zice prăjitura rapidă (un fel de negresă cu cremă de zahăr ars) și imposibil de gustoasă, anume în această variantă de mai jos, ieftină, accesibilă și de efect. Am făcut de 3 ori rețeta ca să obțin varianta pe care o vedeți în poză, și am dat lovitura cu ea când i-a servit soțul pe colegii de la serviciu. În ultima săptămână am avut 3 tăvi de prăjitură și am hrănit cu ea pe toată lumea de pe lângă noi, rude, prieteni și colegi de serviciu a soțului - a fost foarte apreciată și singura remarcă era "nu prea poți să te oprești din mâncatul ei!".

Am primit rețeta și câteva bucățele să gust de la prietena noastră Geea, ne-a impresionat pe toți și am executat-o cât mai repede. Vă arăt și rețeta VIDEO să vedeți procesul mai detaliat și frumos.

Rețeta originală era cu blatul puțin mai gros, foarte potrivită pentru cei cărora nu prea le place crema de zahăr ars și gustul de ouă. Am dat ingredientele la pasul 19 și o poză să vedeți cum este.

Eu am modificat puțin ingredientele pentru a avea blatul puțin mai subțire și crema de zahăr ars să fie ceva mai multă, ingredientele din rețetă sunt anume pentru această variantă și poza de prezentare, sau de la pasul 20.

Ingrediente

Ouă
10 buc
8 în cremă și 2 în blat
Zahăr
425 g
200g - caramel, 100g - cremă, 125g - blat
Lapte
1100 ml
1 litru în cremă și 100ml în blat
Esență de vanilie
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Făină albă
160 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Cacao pudră
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Înainte să vă apucați de rețetă asigurați-vă că aveți o tavă adâncă, cam de 33x23cm, care să încapă într-o altă tavă adâncă, la mine e cea de cuptor. Prăjitura se coace cu baza în apă, deci tava dedesubt trebuie să o cuprindă pe cea cu prăjitura.

La mine a fost o tavă de sticlă adâncă, cum am scris mai sus, de 33x23cm, de la Ikea apropo - ieftină și simplă, dar foarte utilă.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Acum ne apucăm de caramel - puteți să ardeți cele 200g de zahăr în varianta clasică, cum sunteți obișnuiți la cremă de zahăr ars.

Eu am mers acum pe o chestie mai elegantă, observată de ceva timp, pentru a obține caramelul de o culoare mai uniformă și frumos.

Am turnat într-o cratiță 100ml de apă și cele 200g de zahăr și am pus-o pe foc.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Lăsați să fiarbă siropul la foc moderat și amestecați periodic în el.

Observați pe parcurs că începe să-și schimbe culoarea, la început mai galbenă apoi se tot măronește.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Cam așa a fost al meu, aveți grijă să nu-l ardeți și să nu plecați de lângă - se face imediat negru dacă nu-l luați de pe foc la timp.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Îl turnați în tava adâncă, pregătită pentru prăjitură.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Cu o lingură îl distribuiți repede să acopere tot fundul tăvii, pe pereți nu e nevoie.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Pregătim crema - într-un bol puneți 8 ouă, 100g zahăr, 1 litru de lapte și esența de vanilie.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine cu mixerul 2-3 minute.

Dacă nu agreați mirosul de ouă puteți adăuga puțină coajă de lămâie în cremă.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Acum repede faceți blatul - într-un bol puneți 2 ouă, 125g zahăr, 100ml ulei, 100ml lapte, 160g făină, 1 linguriță praf de copt și 2 linguri de cacao.

Se amestecă la fel repede cu mixerul, 2-3 minute.

Aici eu aș mai pune un pic de esență de rom, dacă vă place.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 9
Pas 10

Trebuie să vă iasă un aluat lichid și dens, ca o smântână mai groasă.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 10
Pas 11

Acum turnați în tavă, peste caramel, crema de lapte și ouă.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 11
Pas 12

Peste ea turnați blatul de cacao. Nu vă chinuiți să-l distribuiți prea uniform, el se va uniformiza și distribui perfect în timpul coacerii - doar e prăjitura imposibilă :)

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 12
Pas 13

Puneți tava cu prăjitura în cea de cuptor mai mare, turnați apă în tava de la bază, și puneți toată compoziția asta în cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-50 de minute.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 13
Pas 14

Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 14
Pas 15

Puteți s-o serviți și imediat după ce se răcește, așa la temperatura camerei.

Dar ideal este să o puneți apoi pe câteva ore la frigider, acoperită eventual tava cu o folie de plastic.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 15
Pas 16

O luați din frigider, treceți cu cuțitul pe marginea blatului de deasupra.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 16
Pas 17

Întoarceți tava cu josul în sus, ușor scuturați și aveți răbdare până se desprinde prăjitura de tavă.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 17
Pas 18

Luați tava la o parte și prăjitura este gata de tăiat și servit.

Dacă o lăsați o jumătate de oră sau mai mult întoarsă, blatul se va însiropa cu sosul caramel și prăjitura va fi foarte fragedă și aromată.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 18
Pas 19

Aici varianta promisă, cu blat mai mult și stratul de cremă caramel mai subțire:

- Ingrediente pentru caramel la fel.

- Cremă de zahăr ars - 6 ouă, 750ml lapte, 100g zahăr, vanilie.

- Blat cacao - 4 ouă, 250g zahăr, 200ml ulei, 200ml lapte, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao, 300g făină.

Procesul de preparare este la fel.

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 19
Pas 20

Aici varianta mea, cu blat mai subțire și mai multă cremă caramel.

Este delicioasă, se topește în gură și cu siguranță veți impresiona cu ea pe toată lumea.

Poftă Bună!

Chocoflan - prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (20-25 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (29 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 Feb 2016, 13:30

Buna Lena! Astazi vreau sa o incerc, imi poti spune insa daca merge intr-o tava rotunda cu diametrul 27?

lena
Elena (lena) 19 Feb 2016, 13:33

Merge, daca nu are borduri detasabile, si incearca sa faci din 5-6 oua, adica jumate din ingrediente.

Natali
Natali 19 Feb 2016, 14:19

La multi ani Sofiei! Sa fie sanatoasa, sa se bucure de copilaria ei frumoasa alaturi de voi!

lena
Elena (lena) 19 Feb 2016, 14:21

Multumim mult!

Aliki
Aliki 19 Feb 2016, 16:40

este perfecta prajitura asta!!!! trebuie neaparat sa o fac si eu.                                        Lena, te iubesc pentru minunatele tale retete dar dupa ce le mananc ma supar pe tine!!! Noroc ca postezi repede alta reteta si-mi trece!!! :))))

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 Feb 2016, 17:27

Am scos-o din cuptor, acum e la rece, abia astept sa vad cum e crema, sunt tare curioasa

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 19 Feb 2016, 18:09

Pam pam Multumesc mult Lena! Toate retetele tale mi-au iesit super!

Poza mea pentru rețetă:
ELLA67
ELLA67 19 Feb 2016, 23:33

Bună, draga mea! Chiar mă gândeam să fac o negresă mâine dar acum ca am văzut aceasta rețeta a ta, aș dori să o încerc! Aș putea să o fac cu blatul înalt ca în prima variantă dar și cu cremă mai multăva in cea de-a doua, adică să le combin?

lena
Elena (lena) 19 Feb 2016, 23:53

Se poate si asa, daca e suficient de inalta tava.

Rahelllla
Rahelllla 21 Feb 2016, 11:04

pare delicioasa!

Edris
Edris 21 Feb 2016, 12:46

Este foarte foarte buna ! Sotul a ramas placut surprins! Spor in continuare la retete.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
natinati
natinati 22 Feb 2016, 18:44

Am facut si eu aseara, numai ca ceva n-a mers bine. Blatul s-a asezat la fund, in timpul coacerii s-a ridicat el deasupra cu chiu cu vai, dar n-a crescut deloc, si crema a iesit patata. Gustul e bun.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 23 Feb 2016, 15:01

Am avut si eu asa o data, trebuia un pic mai multa faina. De asta am dat cantitate exact masurata de faina, nu in pahare sau la ochi. Aluatul de cacao trebuie sa fie ca unul de chec, lichid dar dens.

Daca sunt ouale mai mari s-ar putea sa fie nevoie de un pic mai multa, vreo 50g in plus.

Padre
Padre 23 Feb 2016, 21:58

Am facut aceasta prajitura, se face rapid si e ok

Chiar seamana cu cea din poze....:)

Poza mea pentru rețetă:
victoria1981
victoria1981 26 Feb 2016, 10:05

Fenomenala prăjitură asta,de vis,c de altfel toate retetele expuse pe acest site.toate mi-au ieșit perfect respectând pașii expus aici.sunteți o comoară d-na Elenă.Felicitari

Nota mea pentru rețetă:
Yla
Yla 27 Feb 2016, 11:43

In cuptor mi- crapat blatul dupa 25 minute..oare ce am gresit?

lena
Elena (lena) 27 Feb 2016, 12:15

Cred ca a fost temperatura mai mare, nu e grav, dupa racire isi revine la loc.

Oana08
Oana08 27 Feb 2016, 18:33

Trebuie sa iasa cu sirop? Tocmai zm scoso din cuptor si pare a avea cv sirop asa trebuie?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 27 Feb 2016, 18:59

Da, sirop trenuie si e normal :)

Gizella
Gizella 28 Feb 2016, 19:10

am facut azi Chocoflant prajitura cu crema de zahar ars si cioco,foarte fain reteta o iesit super am trimis si o poza! multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru rețetă:
Gizella
Gizella 28 Feb 2016, 19:14

am facut azi Chocoflant prajitura cu crema de zahar ars si cioco!foarte faina reteta o iesit super,multumesc pentru reteta! trimit si poza!merci

Poza mea pentru rețetă:
Narci
Narci 29 Feb 2016, 01:43

Foarte buna, simpla si rapida. Multumiri de la intreaga familie.

Nota mea pentru rețetă:
spiriduena
elena (spiriduena) 05 Mar 2016, 14:08

Daca pun visine din compot in blat? ce parere aveti?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) elena (spiriduena) 07 Mar 2016, 12:36

Parere buna, sigur nu vor incurca :)

DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 Mar 2016, 16:29

Multumesc pentru reteta prajitura a iesit f.f.buna am facut-o 2 zile la rand ca sa pot manca si eu o bucatica ..

Nota mea pentru rețetă:
DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 Mar 2016, 16:30

DARIA-DOINA
DARIA-DOINA 09 Mar 2016, 16:32

Ceea ce a ramas din a doua 

Poza mea pentru rețetă:
IrinaIonescu
IrinaIonescu 12 Mar 2016, 16:30

Am incercat, a iesit perfect! E delicioasa!!! Multumesc! 

Nota mea pentru rețetă:
malissa
malissa 22 Mar 2016, 15:06

Cum imi dau seama daca este coapta? Multumesc.

lena
Elena (lena) malissa 22 Mar 2016, 21:25

Cand e copt blatul de deasupra, puteti testa cu scobitoarea.

malissa
malissa 23 Mar 2016, 11:33

Multumesc Lena! Prajitura e dementiala. Iata si rezultatul:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Angeleyes
Angeleyes 26 Mar 2016, 09:04

buna Lena! ouale trebuiesc scoase de seara din frigider la temp camerei  sau cu cateva ore inainte de preparare sau nu are importanta? multumesc

lena
Elena (lena) Angeleyes 26 Mar 2016, 09:09

Nu am mentionat asta, deci n-are importanta.

Monica Daniela
Monica Daniela 26 Mar 2016, 22:01

Multumesc de reteta,merita incercata,la noi deja s-a topit :)

Monica Daniela
Monica Daniela 26 Mar 2016, 22:01

Nota mea pentru rețetă:
Monica Daniela
Monica Daniela 26 Mar 2016, 22:01

Poza mea pentru rețetă:
Ioana Deaconu
Ioana Deaconu 26 Mar 2016, 23:41

Bună seara! Abia ce-am scos prajitura din cuptor. Mi-a iesit ca la carte. Mulțumesc pentru rețetă si indicații.

ralubyt
ralubyt 31 Mar 2016, 19:29

Buna, am prajitura la cuptor, numai ca zaharul de la inceput adica caramelul nu mi-a iesit, s-a zaharisit.oare de ce?oricum, avand in vedere ca aveam pregatite celelalte creme, am pus asa, zaharul.vedem ce iese!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ralubyt 31 Mar 2016, 22:20

Da, chestia cu caramelul am patit si eu o data, depinde aceasta procedura de calitatea zaharului. Il tineti putin mai mult pe aragaz si se va topi chiar si asa zaharisit.

madalin21
madalin21 11 Apr 2016, 20:13

zahar ars cu apa chiar nu iese .. am incercat adoua oara cu mai mult zahar simai putina pa a, si nimic ramane apa zaharu se dizolva in apa aiurea rau, incearca 100 de ml cu 200 de grame de zahar . si vezi ce se intampla.   

lena
Elena (lena) 11 Apr 2016, 20:22

Deci, Madalin21, am moderat partial comentariul dvs pentru ca se pare ca am mai mult bun simt decat altii, sa nu ma arunc cu vorbe aiurea. Daca nu va descurcati sa vb frumos ma anuntati si va restrictionez accesul la site.

Am scris mai sus ca am avut si eu o problema similara, din 4 incercari una a fost la fel ca la dvs - nu s-a topit, s-a zaharisit. Am observat asta doar cu alta marca de zahar, nu metoda e de vina - este preluata dintr-o carte profesionista de cofetarie, n-am luat-o din burta.

Nu este nici o pierdere mare, daca nu iese il mai tineti pe foc si se topeste oricum. Sau luati o alta tura si topiti clasic, fara apa.

Carrlloo
Carrlloo 16 Apr 2016, 16:15

Câta apa trebuie sa pun in tava de dedesubt ?

Danna30
Danna30 17 Apr 2016, 18:47

Buna.se poate sa fac blatul fara cacao?

Danna30
Danna30 17 Apr 2016, 18:48

Daca nu pun cacao trebuie sa pun mai multa faina?

lena
Elena (lena) Danna30 17 Apr 2016, 20:03

Da, exact, pune aceeasi cantitate de faina in loc de cacao.

Danna30
Danna30 17 Apr 2016, 21:23

Ok.multumesc frumos.maine o sa o fac si eu :)

lena
Elena (lena) 18 Apr 2016, 11:48

Carrlloo - apa puneti cat incape si sa cuprinda tava cu prajitura, sa nu va curga prin cuptor dar si sa apere prajitura de flacara dedesubt a cuptorului.

DannyElla
DannyElla 03 May 2016, 11:52

Delicioasa. O sa incerc si varianta cu blat mai gros. Merci Lena !!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Maria R
Maria R 04 May 2016, 20:50

Buna seara! Acum incerc sa fac aceasta prajitura, insa am o nedumerire: am vazut intr-un comentariu ca ati mentionat ca tava merge "daca nu are borduri detasabile". Este vorba de tava de genul celei pentru blat, cu marginile care se scot? Adica sa nu folosim una asa? Multumesc !

Maria R

lena
Elena (lena) Maria R 04 May 2016, 21:04

Da, nu folositi tava cu borduri detasabile, nu se inchide perfect si va curge compozitia de lapte prin ea.

Maria R
Maria R 04 May 2016, 21:18

Am aflat raspunsul "the hard way" 

Nu! Nu e ok sa faci aceasta prajitura in tava cu margini detasabile ! 

...ar trebui sa existe un nivel inainte de incepator...

Toate bune!

Maria R
Maria R 06 May 2016, 15:52

Buna ziua! Am facut prajitura si a iesit delicioasa! O singura nelamurire am: nu mi s-a uniformizat blatul, a ramas cam pe unde l-am turnat. E posibil sa fi pus faina prea multa sau pt ca l-am facut si apoi l-am lasat vreo jumatate de ora afara, pana sa-l pun peste compozitia alba si in cuptor? O sa mai incerc o data , ca vreau sa iasa si aratoasa , ca de gustoasa nu-mi fac griji :P

Multumesc

Andreea204911
Andreea 204 (Andreea204911) 15 May 2016, 18:49

Buna.

Am facut si eu azi. Estetic arata bine. Nu am gustat inca...este la racit.

Trebuia sa astept inainte de a o rasturna? A curs siropu peste tot. Haos. :)

Intrebarea principala este: chiar este necesar tava in tava cu apa? Am cuptor elecric si am setat caldura si de sus si de jos.

lena
Elena (lena) Andreea 204 (Andreea204911) 15 May 2016, 20:10

Da :) Scrie acolo, se lasa la racit complet si se portioneaza inainte de servire. Oricum va fi buna, dar cu mai putin sirop :)

dobrenicoleta
Nicoleta (dobrenicoleta) 16 May 2016, 17:52

Buunaaa

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Aancutza
Aancutza 10 Jun 2016, 16:19

Perfect a iesit,nu ma asteptam,super reteta!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
BuzilăRoxana549
Buzilă Roxana (BuzilăRoxana549) 13 Jun 2016, 18:53

Buna, am incercat sa fa prajitura insa caramelul mi se zahariseate, ce pot sa fac ?

lena
Elena (lena) Buzilă Roxana (BuzilăRoxana549) 13 Jun 2016, 20:07

Mai insistati sau luati alt zahar si il topiti simplu, ca la o crema de zahar ars.

ARiannaGAnna779
ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 Dec 2016, 15:55

Buna!eu acum am facut aceasta prajitura dar din cate vad,blatul mi sa lasat aproape tot la fund.e normal asa??se alege in timp ce se coace??

Nota mea pentru rețetă:
ARiannaGAnna779
ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 Dec 2016, 16:06

Apropo...felicitari ptr toate retetele ...unele le.am facut si mi.au iesit foarte bune 😊.va pup o zi buna sa aveti

lena
Elena (lena) ARianna Anna (ARiannaGAnna779) 10 Dec 2016, 16:14

Asa ar trebui.

AndreeaSmile551
Andreea Smile (AndreeaSmile551) 05 Feb 2017, 20:02

Mulțumesc ! E prima data cand am încercat si zic eu ca m-am descurcat cat de cat ;)) Ador retetele dvs !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Andreea Smile (AndreeaSmile551) 05 Feb 2017, 20:08

Eu zic ca v-ati descurcat minunat, bravo!

Ina50
Ina50 17 Feb 2017, 11:59

Excelenta! am facut-o aseara, numai ca eu am folosit cantitatile de la blat mai mult si crema mai multa Imi pare rau ca nu am si o poza(poate data viitoare). Felicitari Elena, si-ti multumim!

Nota mea pentru rețetă:
vingrid
vingrid 21 Apr 2017, 21:54

Nu înțeleg de ce la crema de lapte iese moale și cu mult sirop de caramel

SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 15:59

ACUM L-AM SCOS DIN CUPTOR, BLATUL ESTE FERM, CRED CA A IESIT PERFECT ( EU L-AM TINUT LA CUPTOR O ORA SI 40 DE MINUTE, DUPA CE SE RIDICA BLATUL E MAI USOR, SE VERIFICA CONSISTENTA BLATULUI)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 16:01

AM PUS SI O AROMA DE ROM

Poza mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 16:02

UN CARAMEL SUPERB

Poza mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 16:04

RETETA RESPECTATA LA GRAMAJE, BLATUL AM ALES SA IL FAC CU ALBUSURILE SI GALBENUSURILE SEPARATE, PENTRU O MA MULTA SIGURANTA

Poza mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 16:05

REVIN PE SEARA DUPA CE SE RACESTE

Poza mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 22:11

DUPA  CUM AM PROMIS, REZULTATUL ESTE : PERFECTA CU UNELE MODIFICARI: TIMPUL DE COACERE PRELUNGIT ( DUPA 50 DE MINUTE AM VERICAT BLATUL RIDICAT LA SUPRAFATA CU MINA SA VAD CONSISTENTA) SI IN CREMA AM PUS DOUA LINGURI DE AMIDON), IN COMPOZITIA DE BLAT AM PUS UN PLIC DE ZAHAR CU ROM DE LA DR. OTKER; RETETA AM TRECUT-O LA PREFERATE: RAPIDA, USOARA SI FOARTE GUSTOASA, FOARTE APRECIATA DE SOTIE SI FETITA MEA DE 10 ANI.

Poza mea pentru rețetă:
SorinCoserea544
Sorin Coserea (SorinCoserea544) 09 May 2017, 22:12

ZAHARUL CU ROM ADAUGAT IN BLAT

Poza mea pentru rețetă:
TrifuLidia590
Trifu Lidia (TrifuLidia590) 10 May 2017, 10:40

Acuma am bagat la cuptor vedem ce o sa iasa?🤔 Nu cred ca mia iesit,o sa mai incerc o data😕asa se invata👍

Poza mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 13 May 2017, 23:36

Minunata prajitura,se face usor si este foarte delicioasa.Felicitari Lena pt.tot ce faci,mult succes pe mai departe!

Nota mea pentru rețetă:
corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 10 Jun 2017, 06:46

Multumesc pt reteta, am incercat-o...e fara cuvinte,delicioasa,....cand am pus-o in cuptor aveam emotii, la cum s-a pus blatul, dar cand am scos-o din cuptor ,a fost exact cum trebuie, Binenteles ca sotul a fost primul care a dat atacul......ce sa mai....merita incercata...am sa o fac ff des,plus colegii de la lucru vor reteta...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Corina Ok (corina cafy) 11 Jun 2017, 14:13

Arata perfect, ma bucur mult ca va place :)

AnnaVladimir396
Anna Vladimir (AnnaVladimir396) 14 Jun 2017, 16:44

Prajitura mea preferata!!!Multumesc de receta!

Olghina.18
Olghina.18 24 Jul 2017, 09:44

Supe reteta... repede se gătește și-i tare tare buna....mulțumim mult Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 11 Dec 2017, 17:45

Draga Lena, cam ce dimensiuni are tava?

lena
Elena (lena) Florina (FlorinaC) 11 Dec 2017, 18:07

Am scris la pasul 1.

FlorinaC
Florina (FlorinaC) Elena (lena) 11 Dec 2017, 22:21

Nu stiu cum de nu am vazut...am tot trecut peste incercand sa gasesc. Am citit si comentariile :)). Multumesc mult. Weekendul viitor o voi incerca. Abia astept

CarmenMerisanu156
Carmen Merisanu (CarmenMerisanu156) 13 Dec 2017, 15:22

multumim tare mult de reteta. arata foarte tentant si foarte gustos

LetyVio171
Lety Vio (LetyVio171) 29 Jan 2018, 15:41

Buna am făcut prăjitura și blatul e ferm, copt dau compoziția acea de lapte e lichida, încă nu sa răcit. E normal așa?

lena
Elena (lena) Lety Vio (LetyVio171) 29 Jan 2018, 18:11

S-ar putea sa se lege dupa racit, daca blatul e copt ar trebui si crema sa fie ok.

Leona
Leona 17 Feb 2018, 11:57

Buna Lena. O intrebare, tava trebuie sa fie din sticla? Daca pun compozitia in tava normala v-a iesi la fel?

Multumesc! 😘

lena
Elena (lena) Leona 17 Feb 2018, 12:01

Orice tava e buna 😉

Alina Diana
Alina Diana 06 Mar 2018, 16:07

Iese si daca fac in cantitate : 2

Vreau sa o fac intr-o tava mica si cantitatea asta e prea mare

lena
Elena (lena) Alina Diana 06 Mar 2018, 16:41

Da, sigur.

AlinaGeorgianaNegrescu448
Ali N (AlinaGeorgianaNegrescu448) 18 Mar 2018, 19:12

Din pacate nu m-a dat pe spate, nici pe mine nici pe invitati. Depinde de asteptari. E o reteta simpla intra-adevar.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Adascalitei Nicoleta
Adascalitei Nicoleta 19 Mar 2018, 00:02

Este o prajitura simpla si delicioasa😉😊

Nota mea pentru rețetă:
AlinaMihaelaMesaros236
Alina Mesaros (AlinaMihaelaMesaros236) 19 Mar 2018, 15:41

Reteta este simpla, usor de facut...si incredibil de gustoasa (depinde de gusturi, cum zicea cineva mai jos). Multumim si spor la treaba! :*

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 27 Apr 2018, 14:26

Foarte buna si usor de facut !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
martha69
martha69 05 May 2018, 22:27

Super deliciu. Doar timpul de coacere nu a corespuns, +30 minute. Dar rezultatul este de vis. Multumesc pentru inca o reteta delicioasa si uimitor de simpla!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LORINDA
LORINDA 17 May 2018, 20:03

Buna Lena!

Tocmai am scos si eu prajitura din cuptor si arata si miroase senzational. Mai am un hop sa o rastorn din tava cand s-o raci...si am niste emotiiiiiii

Sper sa nu o stric la final :)))

Nu pot adauga fotografie...nu stiu de ce :(

violeta.nuky
violeta.nuky 22 Feb 2019, 19:38

Acum am vazut reteta.Spune-mi te rog,setarea cuptorului.Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 22 Feb 2019, 20:44

Vezi pasul 13 Violeta 😉

violeta.nuky
violeta.nuky 23 Feb 2019, 17:42

Am vazut pas.13.Vroiam sa stiu chestia cu incalzire josm sau sus-jos, ventilatie .Asta este foarte important.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 Feb 2019, 20:11

Incalzire simpla, sus-jos.

violeta.nuky
violeta.nuky 08 Apr 2019, 14:52

Buna Lena,poti sa-mi spui daca pt zaharul caramel pot folosi Tagatesse?Eu nu mai folosesc zahar obisnuit deloc sau inlocuiesc cat posibil.Vreau sa pregatesc aceasta prajitura si vreau sa folosesc doar Tagatesse.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 08 Apr 2019, 15:34

Nu am incercat niciodata Violeta ☺️

violeta.nuky
violeta.nuky 08 Apr 2019, 15:36

Merci,am sa incerc si revin cu impresii.Cu stima,Violeta

EvelinaDimi201
Evelina Dimi (EvelinaDimi201) 23 May 2019, 22:57

Buna seara , am incercat reteta si ceva nu a functionat cum trebuie , vreau sa stiu unde am gresit . Pasi i am urmat intocmai doar ca, nu am stiut exact cat trebuie sa fie cuprinsa cu apa tava cu prajitura (un sfert, jumatate sau aproape toata ) si daca apa trebuie sa fie clocotita inainte de a le introduce in cuptor .

Cat a fost la cuptor am citit toate comentariile si m am incurajat ba chiar m am laudat ca fac.o prajitura de n a vazut Parisul...prietenul meu rade si acum.Please help 🙏

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Evelina Dimi (EvelinaDimi201) 24 May 2019, 06:48

Arata ok prajitura ta, nu imi dau seama de ce zici ca nu a iesit. Apa se toarna suficienta cat sa cuprinda tava pe care o pui in ea.

raluca57
raluca57 14 Oct 2019, 23:08

Este demențială! Se face ușor, combinația este divină! Mulțumesc pt reteta

violeta.nuky
violeta.nuky 15 Nov 2019, 17:44

lena am nevoie de ajutorVreau sa fac prajitura acum si cand ma uit in frigider vad ca am doar oua XXL cu 2 galbenusuri.Nu stiu cate sa folosesc.Merci

lena
Elena (lena) violeta.nuky 15 Nov 2019, 18:26

Cred ca ar merge sa puneti 6 oua in crema si 1 ou in aluat.

violeta.nuky
violeta.nuky 15 Nov 2019, 19:21

Acum am bagat-o la cuptor.Am pus 7 in crema si 2 aluat.Sa vedem cum iese.Revin cu rezultatul final.Multumesc pt raspuns.

LidiaChivu826
Lidia Chivu (LidiaChivu826) 26 Dec 2019, 21:48

Bună!

Mulțumesc tare frumos pentru rețetă. Am avut mare succes cu ea indiferent unde am preparat-o, fie acasă, la serviciu sau prietenilor. Daca se urmaresc pașii este imposibil să nu iasă! 🌹😘🤗🙋🏼‍♀️❤

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ElenaMihaescu849
Elena Mihaescu (ElenaMihaescu849) 12 Feb 2020, 18:48

Superr rețeta! Multumesc frumos!Eu zic ca ieșit perfect!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
FlorentinaAuraRadu812
Florentina Aura Radu (FlorentinaAuraRadu812) 30 Apr 2020, 09:51

L-am facut ieri ....este foarte delicios,un desert care nu este foarte dulce si foarte usor la stomac😉😉

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
NeliMariaCorodeanu282
Neli Maria Corodeanu (NeliMariaCorodeanu282) 12 Feb 2024, 20:46

Nu știu unde am greșit,dar mie caramelul mi a rămas alb,un sirop , l-am refăcut dar tot așa,

Blatul nu s a așezat așa frumos cum vad prin pozele de aici,rețetă îmi place foarte mult, să văd când se răcește și o întorc ce a ieșit