Hummus cu avocado

Hummus cu avocado

Aceasta reteta de hummus combinat cu avocado este una din cele mai reusite variante - in primul rand textura este mult mai cremoasa, gustul mai fin si combina satietatea nautului cu finetea de la avocado.

Asa un pate cu siguranta il vor manca si copiii, care de multe ori refuza sa manance avocado(Sofi nu-l suporta), combinat cu naut nu se simte acea senzatie si gust mai untos. Proportia de avocado si naut ar fi bine sa o reglati dupa preferinte, dar dupa mine e mai gustos cu naut mai putin, vedeti dupa gustul dvs mai bine.

In plus este foarte hranitor si satios, perfect pentru micul dejun si nu numai.

Ingrediente

Naut fiert
200 g
Avocado
1 buc
copt bine si moale
Tahini
1 lingura
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
1 lingurita
dupa gust
Zeama de lamaie
3 linguri
Ulei de masline extravirgin
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Fierbeti nautul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, si cum il congelez portii mici pentru hummus.

Sau daca il folositi la conserva, scurgeti bine de apa.

Hummus cu avocado - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol adanc puneti nautul, pulpa de avocado, sare, zeama de lamaie, tahini si usturoiul.

Hummus cu avocado - Pas 2
Pas 3

Mixati bine, daca mai ese nevoie adaugati putina apa calda, pana obtineti o textura fina si moale.

Potriviti dupa gust de sare, lamaie sau tahini.

Hummus cu avocado - Pas 3
Pas 4

Am facut Tahini dupa reteta sugerata de Tiki si am observat ca hummus-ul a fost mult mai aromat si gustos, cel din comert este ceva mai amar si cu miros mai ciudat. Nu ezitati sa-l faceti pt ca este simplu si repede, aveti nevoie doar de susan, ulei si sare.

Va faceti un borcan mic si aveti 1 luna in frigider rezerva pt hummus-uri delicioase.

Hummus cu avocado - Pas 4
Pas 5

Puneti hummus-ul intr-un bol sau farfurie, stropiti deasupra cu ulei de masline. Pe acesta cu avocado recomand sa-l stropiti si cu putina zeama de lamaie, sa nu se oxideze, isi schimba putin culoarea deasupra. La gust nu se simte dar estetic nu arata perfect.

Serviti cu paine, lipie sau legume, orice va place.

Pofta Buna!

Hummus cu avocado - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 4 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 28 Mar 2016, 18:05

Foarte tare, trebuie sa incercam si noi!

tiki
tiki 28 Mar 2016, 23:43

S-a-nregistrat. Pupici.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 29 Mar 2016, 09:41

F. interesanta reteta, tin sa specific ca indiferent cata lamaie am pus in vreo reteta cu avocado, TOT se oxideaza, asta este, gustul tot ala e, neutru adica, in combinatii. Pupici, Lena, merita incercata reteta.

Ekaterinka
Ekaterinka 08 May 2016, 15:09

foaaaaarte bun,iar in combinatie cu nite roti fierbini unse cu unt minunat!

tiki
tiki 12 May 2016, 22:08

In sfarsit i-a venit randul. Reteta este exact-exact de hummusul normal, doar ca se adauga avocado. Surpriza insa a 2-a zi, cand am scos farfuria din frigider !!!  Mai sa n-o recunosc. Era inchis la culoare, se oxidase f. tare partea de deasupra. Realitatea e ca nu ma omor dupa avocado, dar in combinatia aceasta mi-a placut. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: