Hummus cu avocado
Aceasta reteta de hummus combinat cu avocado este una din cele mai reusite variante - in primul rand textura este mult mai cremoasa, gustul mai fin si combina satietatea nautului cu finetea de la avocado.
Asa un pate cu siguranta il vor manca si copiii, care de multe ori refuza sa manance avocado(Sofi nu-l suporta), combinat cu naut nu se simte acea senzatie si gust mai untos. Proportia de avocado si naut ar fi bine sa o reglati dupa preferinte, dar dupa mine e mai gustos cu naut mai putin, vedeti dupa gustul dvs mai bine.
In plus este foarte hranitor si satios, perfect pentru micul dejun si nu numai.
Ingrediente
●
Avocado
1 buc
copt bine si moale
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Zeama de lamaie
3 linguri
●
Ulei de masline extravirgin
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Intr-un bol adanc puneti nautul, pulpa de avocado, sare, zeama de lamaie, tahini si usturoiul.
Pas 3
Mixati bine, daca mai ese nevoie adaugati putina apa calda, pana obtineti o textura fina si moale.
Potriviti dupa gust de sare, lamaie sau tahini.
Pas 4
Am facut Tahini dupa reteta sugerata de Tiki si am observat ca hummus-ul a fost mult mai aromat si gustos, cel din comert este ceva mai amar si cu miros mai ciudat. Nu ezitati sa-l faceti pt ca este simplu si repede, aveti nevoie doar de susan, ulei si sare.
Va faceti un borcan mic si aveti 1 luna in frigider rezerva pt hummus-uri delicioase.
Pas 5
Puneti hummus-ul intr-un bol sau farfurie, stropiti deasupra cu ulei de masline. Pe acesta cu avocado recomand sa-l stropiti si cu putina zeama de lamaie, sa nu se oxideze, isi schimba putin culoarea deasupra. La gust nu se simte dar estetic nu arata perfect.
Serviti cu paine, lipie sau legume, orice va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
400 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)