Porumb copt la cuptor

Porumb copt la cuptor

Cred ca toata lumea stie sa fiarba porumbul, am fiert si eu in acest sezon, dar vorbind cu sotul intr-o seara ne aminteam de porumbul copt la foc, rumen si putin crocant.... Dupa aceasta tot navigand pe internet am descoperit o metoda foarte simpla si extraordinar de buna de a face porumbul copt la cuptor, este aromat, rumen si usor crocant (depinde cat il tineti la cuptor).

Recomand sa incercati neaparat, bineinteles ca ingredientele le puteti combina dupa plac si gust.

Ingrediente

Porumb fraged intreg
7 buc
Usturoi
4 buc
4 catei mari
Patrunjel uscat
1 linguri
sau patrunjel verde tocat fin/pasat
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
este optional
Sare
1 lingurite
de preferat grunjoasa

Pasi de urmat

1

Porumbul se curata bine de frunze.

2

Acum se pregateste sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai intai se piseaza usturoiul bine.

3

Apoi adaugati patrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul si/sau orice alte ierburi preferate.

4

Urmeaza uleiul si totul se amesteca bine.

5

Rupeti bucati mari de folie de aluminiu, puneti pe ea porumbul si il ungeti bine cu amestecul de ustuoi si mirodenii. Apoi presarati putina sare uniform pe toata suprafata porumbului.

6

Inveliti bine porumbul in folie si il puneti in tava de cuptor. In asa fel faceti toate bucatile de porumb pe care le aveti.

7

Aranjati bine toate bucatile in tava de copt si o dati la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, in functie de cat de rumene va plac. La fiecare 20-30 de min intoarceti porumbul, sa se coaca uniform pe toata suprafata.

Ca sa vedeti dace este gata, rupeti usor folia la unul dintre ele si vedeti daca s-a rumenit.

8

Il serviti cald, daca se raceste nu mai are acelasi gust.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 bucati (7 bucati de porumb)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

susulina
simona andreea (susulina) 12 aug 2014, 11:12

Si poza de rigoare

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 12 aug 2014, 11:11

Reteta e grozava dar am nimerit niste poooooooooooooooooooooooorumb de n-am putut sa-l mananc, m-am multumit cu gustul. Cred ca merge mai bine ulei de masline. De cativa ani buni nu se mai gaseste porumb de lapte asa cum era odata, mi-e dor de rorumbul acela de se topea in gura.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 nov 2013, 08:49

Nu am congelat niciodata porumb, nu pot sa va ajut cu un sfat.

vale
vale 13 nov 2013, 22:27

salut spunemi terog daca porumbul la congelator se poate face dupa riceta aceasta .si daca da se lasa inghetat ori se dezgheata sapoi se prepara. multumesc anticipat...

Katrin
Katrin 30 iul 2013, 00:46

Am facut si eu azi...delicios !

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 iul 2012, 20:45

Am făcut pentru prima dată porumbul în acest fel și sunt realmente super mulțumită de cum a ieșit! Sosul acela cu usturoi îi dă un gust demențial! Merită încercat, mai ales de către iubitorii de porumb!

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 01 dec 2011, 23:06

Am s-o incerc si eu la anul si revin

desyre
desyre 27 sep 2010, 23:19

Sunt curioasa cum este aceasta reteta, de rezultat vorbesc. Paan acum nu am papat decat porumb copt la jar si puneam doar sare. La anu as vrea sa incerc aceasta reteta, cu usturoi, cu patrunjel... nu pot sa imi dau seama ce gust va avea.Sper sa nu uit si sa o incerc.Nu voi acorda o nota acestei reteta pentru ca nu am papat. Incerc sa nu uit si sa revin la anu cu un reply la ea, dupa ce o incerc.

ankka anamaria
ankka anamaria 31 iul 2010, 14:02

super bun....extraordinar....am incercat si ne place.nota 10

eli
elena teodoru (eli) 24 iul 2010, 23:46

buna idee!am sa incerc...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile