Ingrediente
●
Porumb fraged întreg
7 buc
●
Usturoi
4 buc
4 căței mari
●
Pătrunjel uscat
1 lingura
sau pătrunjel verde tocat fin/pasat
●
Ulei de floarea-soarelui
5 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
este opțional
●
Sare
1 lingurita
de preferat grunjoasă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Porumbul se curăță bine de frunze.
Pas 2
Acum se pregătește sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai întâi se pisează usturoiul bine.
Pas 3
Apoi adăugați pătrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul și/sau orice alte ierburi preferate.
Pas 4
Urmează uleiul și totul se amestecă bine.
Pas 5
Rupeți bucăți mari de folie de aluminiu, puneți pe ea porumbul și îl ungeți bine cu amestecul de usturoi și mirodenii. Apoi presărați puțină sare uniform pe toată suprafața porumbului.
Pas 6
Înveliți bine porumbul în folie și îl puneți în tavă de cuptor. În așa fel faceți toate bucățile de porumb pe care le aveți.
Pas 7
Aranjați bine toate bucățile în tavă de copt și o dați la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, în funcție de cât de rumene vă plac. La fiecare 20-30 de min întoarceți porumbul, să se coacă uniform pe toată suprafața.
Ca să vedeți dacă este gata, rupeți ușor folia la unul dintre ele și vedeți dacă s-a rumenit.
Pas 8
Îl serviți cald, dacă se răcește nu mai are același gust.
Poftă Bună!
Cantitate:
7 buc
(7 bucăți de porumb)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)