Ingrediente
●
Porumb fraged intreg
7 buc
●
Usturoi
4 buc
4 catei mari
●
Patrunjel uscat
1 lingura
sau patrunjel verde tocat fin/pasat
●
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
este optional
●
Sare
1 lingurita
de preferat grunjoasa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Porumbul se curata bine de frunze.
Pas 2
Acum se pregateste sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai intai se piseaza usturoiul bine.
Pas 3
Apoi adaugati patrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul si/sau orice alte ierburi preferate.
Pas 4
Urmeaza uleiul si totul se amesteca bine.
Pas 5
Rupeti bucati mari de folie de aluminiu, puneti pe ea porumbul si il ungeti bine cu amestecul de ustuoi si mirodenii. Apoi presarati putina sare uniform pe toata suprafata porumbului.
Pas 6
Inveliti bine porumbul in folie si il puneti in tava de cuptor. In asa fel faceti toate bucatile de porumb pe care le aveti.
Pas 7
Aranjati bine toate bucatile in tava de copt si o dati la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, in functie de cat de rumene va plac. La fiecare 20-30 de min intoarceti porumbul, sa se coaca uniform pe toata suprafata.
Ca sa vedeti dace este gata, rupeti usor folia la unul dintre ele si vedeti daca s-a rumenit.
Pas 8
Il serviti cald, daca se raceste nu mai are acelasi gust.
Pofta Buna!
Cantitate:
7 buc
(7 bucati de porumb)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)