Porumb copt la cuptor

Porumb copt la cuptor

Cred că toată lumea știe să fiarbă porumbul, am fiert și eu în acest sezon, dar vorbind cu soțul într-o seară ne aminteam de porumbul copt la foc, rumen și puțin crocant.... După aceasta tot navigând pe internet am descoperit o metodă foarte simplă și extraordinar de bună de a face porumbul copt la cuptor, este aromat, rumen și ușor crocant (depinde cât îl țineți la cuptor).

Recomand să încercați neapărat, bineînțeles că ingredientele le puteți combina după plac și gust.

Ingrediente

Porumb fraged întreg
7 buc
   
Usturoi
4 buc
4 căței mari
Pătrunjel uscat
1 lingura
sau pătrunjel verde tocat fin/pasat
Ulei de floarea-soarelui
5 linguri
   
Piper negru
0.25 lingurite
este opțional
Sare
1 lingurita
de preferat grunjoasă

Pași de urmat

Pas 1

Porumbul se curăță bine de frunze.

Porumb copt la cuptor - Pas 1
Pas 2

Acum se pregătește sosul de mirodenii cu care se va unge porumbul - mai întâi se pisează usturoiul bine.

Porumb copt la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați pătrunjelul tocat fin, sau cel uscat (eu am pus uscat), piperul și/sau orice alte ierburi preferate.

Porumb copt la cuptor - Pas 3
Pas 4

Urmează uleiul și totul se amestecă bine.

Porumb copt la cuptor - Pas 4
Pas 5

Rupeți bucăți mari de folie de aluminiu, puneți pe ea porumbul și îl ungeți bine cu amestecul de usturoi și mirodenii. Apoi presărați puțină sare uniform pe toată suprafața porumbului.

Porumb copt la cuptor - Pas 5
Pas 6

Înveliți bine porumbul în folie și îl puneți în tavă de cuptor. În așa fel faceți toate bucățile de porumb pe care le aveți.

Porumb copt la cuptor - Pas 6
Pas 7

Aranjați bine toate bucățile în tavă de copt și o dați la cuptor aproximativ 1- 1.5 ore, în funcție de cât de rumene vă plac. La fiecare 20-30 de min întoarceți porumbul, să se coacă uniform pe toată suprafața.

Ca să vedeți dacă este gata, rupeți ușor folia la unul dintre ele și vedeți dacă s-a rumenit.

Porumb copt la cuptor - Pas 7
Pas 8

Îl serviți cald, dacă se răcește nu mai are același gust.

Poftă Bună!

Porumb copt la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 buc (7 bucăți de porumb)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

dasca
... (dasca) 24 Jul 2010, 19:47

mmmm  gustos,am mai mincat porumb copt dar nu preparat in asa fel

mita
mita 24 Jul 2010, 21:06

Foarte bun ,dar noi nu avem porumb crud,acasa il faceam pe jar

eli
elena teodoru (eli) 24 Jul 2010, 23:46

buna idee!am sa incerc...

Nota mea pentru rețetă:
lyly
liliana (lyly) 26 Jul 2010, 08:50

Bun!!

bun-bun

AlexandraDana
AlexandraDana 26 Jul 2010, 10:10

am mai mancat pozumb copt aseara si a fost foarte bundar aceasta reteta am s-o incerc sa o facsi desigur sper sa fie buna

ankka anamaria
ankka anamaria 28 Jul 2010, 00:24

super bun....sa stiti ca am incercat este foarte bun.felicitari pentru reteta.nota 10

cirmicica
cirmicica 31 Jul 2010, 12:32

Vai!!! ce reteta extraordinara de porumb,mereu am asteptat o reteta buna de porumb in loc sa fierb ore-nsir ,mersi...

ankka anamaria
ankka anamaria 31 Jul 2010, 14:02

super bun....extraordinar....am incercat si ne place.nota 10

desyre
desyre 27 Sep 2010, 23:19

Sunt curioasa cum este aceasta reteta, de rezultat vorbesc. Paan acum nu am papat decat porumb copt la jar si puneam doar sare. La anu as vrea sa incerc aceasta reteta, cu usturoi, cu patrunjel... nu pot sa imi dau seama ce gust va avea.Sper sa nu uit si sa o incerc.Nu voi acorda o nota acestei reteta pentru ca nu am papat. Incerc sa nu uit si sa revin la anu cu un reply la ea, dupa ce o incerc.

susulina
simona andreea (susulina) 01 Dec 2011, 23:06

Am s-o incerc si eu la anul si revin

Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:45

Am făcut pentru prima dată porumbul în acest fel și sunt realmente super mulțumită de cum a ieșit! Sosul acela cu usturoi îi dă un gust demențial! Merită încercat, mai ales de către iubitorii de porumb!

Poza mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 30 Jul 2013, 00:46

Am facut si eu azi...delicios !

Poza mea pentru rețetă:
vale
vale 13 Nov 2013, 22:27

salut spunemi terog daca porumbul la congelator se poate face dupa riceta aceasta .si daca da se lasa inghetat ori se dezgheata sapoi se prepara. multumesc anticipat...

lena
Elena (lena) 14 Nov 2013, 08:49

Nu am congelat niciodata porumb, nu pot sa va ajut cu un sfat.

susulina
simona andreea (susulina) 12 Aug 2014, 11:11

Reteta e grozava dar am nimerit niste poooooooooooooooooooooooorumb de n-am putut sa-l mananc, m-am multumit cu gustul. Cred ca merge mai bine ulei de masline. De cativa ani buni nu se mai gaseste porumb de lapte asa cum era odata, mi-e dor de rorumbul acela de se topea in gura.

Poza mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 12 Aug 2014, 11:12

Si poza de rigoare

Poza mea pentru rețetă: