Da, acum pot sa declar ca ne plac foarte mult gogosarii in otet - dulci-acrisori, crocanti si aromati. Desi am incercat vreo 8 ani in urma o reteta de gogosari conservati la rece, nu am reusit - initial au fost buni dar foarte repede au fermentat si s-au stricat(intr-o camara de apartament, cam calduroasa). Anul acesta am repetat experienta, dar sper eu sa fie pana la urma reusita, pentru ca sunt prea deliciosi si pacat sa nu ne bucuram de ei si iarna. De data asta m-am asigurat mai mult, inca nu stiu cum vor sta in noua mea camara(tot de apartament, dar ceva mai racoroasa) asa ca in 2 borcane am pus cate jumate de pastila de aspirina, 2 le-am lasat de test, sa vad ce vor face fara conservant si 2 le tin la frigider(din care unu deja s-a mancat :))
Va tin la curent cu evolutia lor, dar fiindca nu este o cantitate exagerat de mare merg tinuti si la frigider - eu am facut 6 borcane de 800ml, dar nu le-am indesat tare acolo. Fiindca fiecare camara si beci are specificatiile ei, trebuie sa testati singuri cum vor sta - dar va spun sincer ca merita efortul, sunt prea buni!
Ce as mai remarca la reteta este ca desi e ceva otet aici, dupa ce se amesteca toate si mai lasa zeama gogosarii, acesta isi pierde din mirosul puternic si gustul acidulat - gogosarii sunt mai mult dulci decat acri, exact pe placul nostru.
Sarbatorim cu aceasta reteta de gogosari in otet si Reteta cu Nr.900 pe site, si nu retete simple, dar toate cu poze pe pasi si atent selectate! Deci ne auzim mai departe la reteta cu nr.1000 si un tort "aniversar" :)