Ma bucur mult ca am reusit sa filmez si sa va arata aceasta reteta cu carne de rata, este una din cele mai simple dar foarte de efect - este la fel de gustoasa cum se aude, sa stiti :) Reteta de rata la cuptor am avut-o eu in minte mai demult, am tot scotocit si alte retete cu rata pe internet dar niciuna nu mi-a satisfacut cerintele mele simpliste... Asa ca nu m-am suparat tare, am facut-o cat mai simplu, sa vad cum iese in general ideea. Ne-a placut atat de mult ca nu am mai schimbat la reteta nimic intre timp, vedeta ramane carnea de rata - merele, sarea si piperul sunt doar pentru a subinia gustul si textura.
Reteta se face si in varianta cu rata intreaga, se gateste cam la fel - ungeti rata cu mirodenii(sare,piper in cel mai simplu caz) - puneti felii de mere pe langa ea, in burta puteti pune 1 mar intreg si cam atat. Nu uitati s-o ungeti pe parcurs cu zeama lasata, pentru o glazura mai frumoasa. Eu totusi aleg sa fac reteta cu pulpe si piept separate, rata intreaga este de efect pe o masa de sarbatoare, dar cand incepeti s-o taiati si portionati tot efectul se duce... Mai ales cand toata lumea vrea sa manance pulpa de la rata :)
Daca ma intrebati cum alegeti carnea de rata - in primul rand daca este de acasa, sa luati numai rata din aceea tanara, crescuta in cateva luni. Ratele batrane sunt bune numai de ciorbe, pentru cuptor facem din celelalte.
Din magazine - se gaseste in Carrefour, Metro si eu personal o cumpar de la Lidl(parca aici e cea mai ieftina) - nu este reclama, nu am nici o treaba cu ei, dar as vrea sa tina pulpele si pieptul de rata cat mai mult in magazine, sunt perfecte si ne delectam periodic cu ele in diverse retete :)