Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
●
Parmezan ras
50 g
este optional
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
●
Patrunjel verde
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Bucatile de piept de pui se taie felii subtiri, daca e un piept mai mic il taiati in 2 parti, pe lung.
Daca e unul mai gros incercati sa-l feliati in 3 bucati.
Carnea de vita ar fi bine s-o mai bateti putin, sa fie mai frageda.
Pas 2
Se asezoneaza cu sare si piper fiecare bucata de carne, pe ambele parti.
Pas 3
Asa faceti toata carnea si o puneti intr-o farfurie, la o parte.
Pas 4
Intr-o farfurie amestecati faina si parmesanul.
Daca nu aveti parmesan se poate face si fara el, de cele mai multe ori am vazut ca asa se face.
Pas 5
Intr-o tigaie mai larga turnati uleiul de masline si 30g de unt, lasati sa se incalzeasca bine.
Pas 6
Treceti prin faina si parmesan fiecare felie de carne.
Pas 7
Puneti la prajit carnea, la foc mediu.
Pas 8
Aveti grija sa rumeniti carnea, dar si sa o gatiti complet pe ambele parti - altfel nu o mai preparam termic.
Pas 9
Pe parcus, cand este gata, o treceti intr-o farfurie mai mare si acoperiti cu o folie sau prosop, sa se tina calda.
Pas 10
Intre timp, cat se gateste carnea, pregatiti ingredientele pentru sos.
Observati ca am taiati lamaia in jumatate - una am feliat-o subtire, alta am lasat-o intreaga - sa scurg zeama din ea.
Pas 11
In tigaia in care ati rumenit carnea adaugati usturoiul tocat si il caliti 10 secunde, amestecati periodic.
Pas 12
Turnati vinul, scurgeti zeama de la o jumatate de lamaie.
Pas 13
Lasati sa fiarba 5-10 minute, pana lichidul scade cam in jumate.
Pas 14
Apoi puneti in tigaie 20g de unt si feliile de lamaie, amestecati bine si observati ca sosul se leaga mai bine.
Pas 15
Adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si inchideti focul.
Observati ca nu am pus sare in sos, caperele sunt un pic sarate si mai bine nu trebuie, numai dupa ce il gustati.
Eu prima data l-am gustat si mi s-a parut destul de acru, am zis ca nu mi-a reusit reteta, dar dupa ce l-am combinat cu carnea a fost perfect.
Pas 16
Imediat turnati sosul de capere si lamaie peste bucatile de carne si serviti.
Pas 17
Este atat de bun ca merge cu orice garnitura - legume, cartofi, orez, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)