Chicken Piccata Reteta VIDEO

Chicken Piccata

Piccata este un mod italian de a prepara carnea de vita, pui sau peste - sunt de fapt bucatile de carne rumenite in unt si servite cu un sos delicios acrisor de lamaie, unt, capere si vin alb. Eu am ales sa fac varianta cea mai la indemana, cu carne de pui si va spun sincer ca deja am gatit vreo 5-6 ture de Chicken Piccata in ultima luna. De fiecare data cu mare succes, se mananca repede si cu multe gemete de placere.

Ati vazut ca am facut eu aceasta reteta in cadrul Live Cooking-ului, acum am ajuns sa va arat si reteta pe pasi cu un video mai compact. Chiar merita efortul sa iesiti din zona de confort si sa gatiti ceva un pic mai deosebit pentru familie si cei dragi. Singurul ingredient mai smeker sunt caperele, dar se gasesc in orice supermarket si chiar nu e cazul sa va impiedicati de ele. Sunt perfecte aici si dau o nota mai aromata sosului. Cum am mai spus si in Live Cooking, la o mare nevoie se pot inlocui cu niste bucatele de castraveciori murati, dar numai la mare nevoie!

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Faina alba
100 g
Parmezan ras
50 g
este optional
Ulei de masline
50 ml
Unt
50 g
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Capere
2 linguri
Lamaie
1 buc
Vin alb demisec
100 ml
Patrunjel verde
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Bucatile de piept de pui se taie felii subtiri, daca e un piept mai mic il taiati in 2 parti, pe lung.

Daca e unul mai gros incercati sa-l feliati in 3 bucati.

Carnea de vita ar fi bine s-o mai bateti putin, sa fie mai frageda.

Chicken Piccata  - Pas 1
Pas 2

Se asezoneaza cu sare si piper fiecare bucata de carne, pe ambele parti.

Chicken Piccata  - Pas 2
Pas 3

Asa faceti toata carnea si o puneti intr-o farfurie, la o parte.

Chicken Piccata  - Pas 3
Pas 4

Intr-o farfurie amestecati faina si parmesanul.

Daca nu aveti parmesan se poate face si fara el, de cele mai multe ori am vazut ca asa se face.

Chicken Piccata  - Pas 4
Pas 5

Intr-o tigaie mai larga turnati uleiul de masline si 30g de unt, lasati sa se incalzeasca bine.

Chicken Piccata  - Pas 5
Pas 6

Treceti prin faina si parmesan fiecare felie de carne.

Chicken Piccata  - Pas 6
Pas 7

Puneti la prajit carnea, la foc mediu.

Chicken Piccata  - Pas 7
Pas 8

Aveti grija sa rumeniti carnea, dar si sa o gatiti complet pe ambele parti - altfel nu o mai preparam termic.

Chicken Piccata  - Pas 8
Pas 9

Pe parcus, cand este gata, o treceti intr-o farfurie mai mare si acoperiti cu o folie sau prosop, sa se tina calda.

Chicken Piccata  - Pas 9
Pas 10

Intre timp, cat se gateste carnea, pregatiti ingredientele pentru sos.

Observati ca am taiati lamaia in jumatate - una am feliat-o subtire, alta am lasat-o intreaga - sa scurg zeama din ea.

Chicken Piccata  - Pas 10
Pas 11

In tigaia in care ati rumenit carnea adaugati usturoiul tocat si il caliti 10 secunde, amestecati periodic.

Chicken Piccata  - Pas 11
Pas 12

Turnati vinul, scurgeti zeama de la o jumatate de lamaie.

Chicken Piccata  - Pas 12
Pas 13

Lasati sa fiarba 5-10 minute, pana lichidul scade cam in jumate.

Chicken Piccata  - Pas 13
Pas 14

Apoi puneti in tigaie 20g de unt si feliile de lamaie, amestecati bine si observati ca sosul se leaga mai bine.

Chicken Piccata  - Pas 14
Pas 15

Adaugati caperele si patrunjelul tocat, amestecati bine si inchideti focul.

Observati ca nu am pus sare in sos, caperele sunt un pic sarate si mai bine nu trebuie, numai dupa ce il gustati.

Eu prima data l-am gustat si mi s-a parut destul de acru, am zis ca nu mi-a reusit reteta, dar dupa ce l-am combinat cu carnea a fost perfect.

Chicken Piccata  - Pas 15
Pas 16

Imediat turnati sosul de capere si lamaie peste bucatile de carne si serviti.

Chicken Piccata  - Pas 16
Pas 17

Este atat de bun ca merge cu orice garnitura -  legume, cartofi, orez, etc.

Pofta Buna!

Chicken Piccata  - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 15 Nov 2016, 08:45

Am facut si eu reteta aceasta sorry dar nu Am poze. Pt familia noastra data viitoare nu as pune capere, nu ne place ce gust au. Dar de fiecare data  cind fac pentru prima data o reteta  pun cum zice Lena in reteta ca sa vedem ce gust are si dupa acea mai scoatem sau adaugam cîte ceva cind fac a doua oara. 

DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 21 Dec 2018, 17:06

cum ar suna in rusa caperele Draga Lena ca sa le pot detecta si in marketele Moldovenesti

lena
Elena (lena) Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 21 Dec 2018, 17:09

Le zice - Каперсы 😉

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 17 Feb 2019, 16:59

nu am avut capere asa ca le-am inlocuit cu cateva masline tocate si  feliute de castraveti murati in sare si tocati ...a iesit vis!

Nota mea pentru reteta: