Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Piept de pui
2 buc
dezosat și fără piele
●
Parmezan ras
50 g
este opțional
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
●
Pătrunjel verde
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Bucățile de piept de pui se taie felii subțiri, dacă e un piept mai mic îl tăiați în 2 părți, pe lung.
Dacă e unul mai gros încercați să-l feliați în 3 bucăți.
Carnea de vită ar fi bine s-o mai bateți puțin, să fie mai fragedă.
Pas 2
Se asezonează cu sare și piper fiecare bucată de carne, pe ambele părți.
Pas 3
Așa faceți toată carnea și o puneți într-o farfurie, la o parte.
Pas 4
Într-o farfurie amestecați făina și parmezanul.
Dacă nu aveți parmezan se poate face și fără el, de cele mai multe ori am văzut că așa se face.
Pas 5
Într-o tigaie mai largă turnați uleiul de măsline și 30 g de unt, lăsați să se încălzească bine.
Pas 6
Treceți prin făină și parmezan fiecare felie de carne.
Pas 7
Puneți la prăjit carnea, la foc mediu.
Pas 8
Aveți grijă să rumeniți carnea, dar și să o gătiți complet pe ambele părți - altfel nu o mai preparăm termic.
Pas 9
Pe parcurs, când este gata, o treceți într-o farfurie mai mare și acoperiți cu o folie sau prosop, să se țină caldă.
Pas 10
Între timp, cât se gătește carnea, pregătiți ingredientele pentru sos.
Observați că am tăiat lămâia în jumătate - una am feliat-o subțire, alta am lăsat-o întreagă - să scurg zeama din ea.
Pas 11
În tigaia în care ați rumenit carnea adăugați usturoiul tocat și îl căliți 10 secunde, amestecați periodic.
Pas 12
Turnați vinul, scurgeți zeama de la o jumătate de lămâie.
Pas 13
Lăsați să fiarbă 5-10 minute, până lichidul scade cam la jumătate.
Pas 14
Apoi puneți în tigaie 20 g de unt și feliile de lămâie, amestecați bine și observați că sosul se leagă mai bine.
Pas 15
Adăugați caperele și pătrunjelul tocat, amestecați bine și închideți focul.
Observați că nu am pus sare în sos, caperele sunt un pic sărate și mai bine nu trebuie, numai după ce îl gustați.
Eu prima dată l-am gustat și mi s-a părut destul de acru, am zis că nu mi-a reușit rețeta, dar după ce l-am combinat cu carnea a fost perfect.
Pas 16
Imediat turnați sosul de capere și lămâie peste bucățile de carne și serviți.
Pas 17
Este atât de bun că merge cu orice garnitură - legume, cartofi, orez, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)