Chicken Piccata Rețetă VIDEO

Chicken Piccata

Piccata este un mod italian de a prepara carnea de vită, pui sau pește - sunt de fapt bucățile de carne rumenite în unt și servite cu un sos delicios acrișor de lămâie, unt, capere și vin alb. Eu am ales să fac varianta cea mai la îndemână, cu carne de pui și vă spun sincer că deja am gătit vreo 5-6 ture de Chicken Piccata în ultima lună. De fiecare dată cu mare succes, se mănâncă repede și cu multe gemete de plăcere.

Ați văzut că am făcut eu această rețetă în cadrul Live Cooking-ului, acum am ajuns să vă arăt și rețeta pe pași cu un video mai compact. Chiar merită efortul să ieșiți din zona de confort și să gătiți ceva un pic mai deosebit pentru familie și cei dragi. Singurul ingredient mai șmecher sunt caperele, dar se găsesc în orice supermarket și chiar nu e cazul să vă împiedicați de ele. Sunt perfecte aici și dau o notă mai aromată sosului. Cum am mai spus și în Live Cooking, la o mare nevoie se pot înlocui cu niște bucățele de castraveciori murați, dar numai la mare nevoie!

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat și fără piele
Făină albă
100 g
   
Parmezan ras
50 g
este opțional
Ulei de măsline
50 ml
   
Unt
50 g
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
   
Capere
2 linguri
   
Lămâie
1 buc
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Pătrunjel verde
2 linguri
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Bucățile de piept de pui se taie felii subțiri, dacă e un piept mai mic îl tăiați în 2 părți, pe lung.

Dacă e unul mai gros încercați să-l feliați în 3 bucăți.

Carnea de vită ar fi bine s-o mai bateți puțin, să fie mai fragedă.

Chicken Piccata - Pas 1
Pas 2

Se asezonează cu sare și piper fiecare bucată de carne, pe ambele părți.

Chicken Piccata - Pas 2
Pas 3

Așa faceți toată carnea și o puneți într-o farfurie, la o parte.

Chicken Piccata - Pas 3
Pas 4

Într-o farfurie amestecați făina și parmezanul.

Dacă nu aveți parmezan se poate face și fără el, de cele mai multe ori am văzut că așa se face.

Chicken Piccata - Pas 4
Pas 5

Într-o tigaie mai largă turnați uleiul de măsline și 30 g de unt, lăsați să se încălzească bine.

Chicken Piccata - Pas 5
Pas 6

Treceți prin făină și parmezan fiecare felie de carne.

Chicken Piccata - Pas 6
Pas 7

Puneți la prăjit carnea, la foc mediu.

Chicken Piccata - Pas 7
Pas 8

Aveți grijă să rumeniți carnea, dar și să o gătiți complet pe ambele părți - altfel nu o mai preparăm termic.

Chicken Piccata - Pas 8
Pas 9

Pe parcurs, când este gata, o treceți într-o farfurie mai mare și acoperiți cu o folie sau prosop, să se țină caldă.

Chicken Piccata - Pas 9
Pas 10

Între timp, cât se gătește carnea, pregătiți ingredientele pentru sos.

Observați că am tăiat lămâia în jumătate - una am feliat-o subțire, alta am lăsat-o întreagă - să scurg zeama din ea.

Chicken Piccata - Pas 10
Pas 11

În tigaia în care ați rumenit carnea adăugați usturoiul tocat și îl căliți 10 secunde, amestecați periodic.

Chicken Piccata - Pas 11
Pas 12

Turnați vinul, scurgeți zeama de la o jumătate de lămâie.

Chicken Piccata - Pas 12
Pas 13

Lăsați să fiarbă 5-10 minute, până lichidul scade cam la jumătate.

Chicken Piccata - Pas 13
Pas 14

Apoi puneți în tigaie 20 g de unt și feliile de lămâie, amestecați bine și observați că sosul se leagă mai bine.

Chicken Piccata - Pas 14
Pas 15

Adăugați caperele și pătrunjelul tocat, amestecați bine și închideți focul.

Observați că nu am pus sare în sos, caperele sunt un pic sărate și mai bine nu trebuie, numai după ce îl gustați.

Eu prima dată l-am gustat și mi s-a părut destul de acru, am zis că nu mi-a reușit rețeta, dar după ce l-am combinat cu carnea a fost perfect.

Chicken Piccata - Pas 15
Pas 16

Imediat turnați sosul de capere și lămâie peste bucățile de carne și serviți.

Chicken Piccata - Pas 16
Pas 17

Este atât de bun că merge cu orice garnitură - legume, cartofi, orez, etc.

Poftă Bună!

Chicken Piccata - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 15 Nov 2016, 08:45

Am facut si eu reteta aceasta sorry dar nu Am poze. Pt familia noastra data viitoare nu as pune capere, nu ne place ce gust au. Dar de fiecare data  cind fac pentru prima data o reteta  pun cum zice Lena in reteta ca sa vedem ce gust are si dupa acea mai scoatem sau adaugam cîte ceva cind fac a doua oara. 

DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 21 Dec 2018, 17:06

cum ar suna in rusa caperele Draga Lena ca sa le pot detecta si in marketele Moldovenesti

lena
Elena (lena) Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 21 Dec 2018, 17:09

Le zice - Каперсы 😉

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 17 Feb 2019, 16:59

nu am avut capere asa ca le-am inlocuit cu cateva masline tocate si  feliute de castraveti murati in sare si tocati ...a iesit vis!

Nota mea pentru rețetă: