Fursecuri cu nucă, de post Rețetă VIDEO

Fursecuri cu nucă, de post

Cele mai simple, delicioase, aromate și rapide fursecuri cu nucă, sunt și de post, le puteți adapta pentru orice gusturi și preferințe. Cu siguranță le puteți transforma din fursecuri de post în fursecuri cu unt, în loc de ulei, și lapte în loc de apă. Poate vor fi un pic mai fragede și aromate dar să știți că este o provocare anume să le faceți așa simple, să vedeți ce gust au. În plus se mai pot combina fulgi de ovăz cu făină, o parte din făina din aceste fursecuri de post se poate înlocui cu cea integrală. Dacă le vreți și mai interesante puteți pune unt de cocos în loc de ulei. Dar astea sunt variații, mai jos este rețeta simplă de fursecuri cu nucă și scorțișoară, combinație clasică și nu dați greș cu ea.

Eu am improvizat aceste fursecuri cu nucă pornind de la rețeta de biscuiți cu mac și lămâie, mă felicit pentru ce am reușit să creez mai jos pentru că am intuit foarte bine toate modificările. Mi-au ieșit așa de bune, poate nu chiar perfect fragede ca altele cu unt, dar prea bune pentru niște fursecuri de post banale.

Ca și sugestie, dacă nu vă place aroma de scorțișoară puteți s-o omiteți sau înlocuiți cu cacao. Deci vedeți câte sugestii deja v-am dat pentru un post delicios, și încă o rețetă de fursecuri de post delicioase cu aromă de cocos sunt acești Biscuiți cu banane și cocos, la fel superbuni.

În rețeta mai jos am folosit iarăși ustensilele Tupperware, de data asta un super sucitor, cu planșetă și forme de tăiat. Este super-sucitor pentru că puteți regla de la mânere ce grosime vreți să fie foaia pe care o întindeți și în mijloc este gol, se poate turna apă rece sau caldă pentru lucru cu diverse aluaturi specifice. Le găsiți la orice distribuitor Tupperware din țară.

Ingrediente

Făină albă
400 g
   
Nuci măcinate
100 g
încercați să le blendati mai fin, să lucrați mai ușor aluatul
Zahăr
200 g
   
Scorțișoară
1 lingura
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.5 lingurite
   
Apă
150 ml
   
Ulei
150 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți făina, nucile măcinate, zahărul și scorțișoara.

Puteți aici face și niște fursecuri cu ovăz dacă înlocuiți undeva 50g de făină cu fulgi de ovăz mai fini.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați sarea, vanilia, praful de copt și amestecați bine toate componentele uscate.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 2
Pas 3

Turnați uleiul și apa.

Pentru a face fursecurile cu unt, înlocuiți uleiul cu unt topit și apa cu lapte.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 3
Pas 4

Începeți să amestecați cu o spatulă până se încorporează complet ingredientele umede cu cele uscate.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 4
Pas 5

Apoi mai frământați aluatul și cu mâinile, în bol sau pe masa. Nu insistați mult, aluatul este moale și ușor uleios, este suficient să-l uniformizați și atât.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 5
Pas 6

Aplatizați bine cu mâinile.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 6
Pas 7

Și întindeți o foaie cam de 6-7mm grosime.

Aici vedeți sucitorul șmecher de la Tupperware de care v-am vorbit mai sus.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 7
Pas 8

Marginile dacă sunt mai franjurate le aplatizați cu mâinile, în video vedeți și mai bine cum o fac eu.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 8
Pas 9

Apoi puteți decupa cu diverse forme de flori, inimioare, cercuri, etc.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 9
Pas 10

Sau le tăiați cu un tăietor de pizza, roller special de biscuiți sau un cuțit - pătrate, dreptunghiuri, etc.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 10
Pas 11

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și aranjați fursecurile în ea.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 11
Pas 12

Mie mi-au ieșit 2 tăvi mari de fursecuri.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 12
Pas 13

Le puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

Biscuiții nu se rumenesc foarte tare deasupra, dacă îi țineți prea mult s-ar putea arde și se întăresc.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 13
Pas 14

Observați că sunt gata când sunt rumeniți pe margini și la fund.

Lăsați să se răcească complet ca să fie perfect crocanți.

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 14
Pas 15

Delicioși, simpli, ieftini și economici, aș zice că pentru orice gust și adaptați pentru orice preferințe.

Poftă Bună!

Fursecuri cu nucă, de post - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

aida2017
aida2017 04 Apr 2017, 11:59

Draga Lena! Abia ma abtin sa nu ma apuc acum de executat reteta. Ma retine insa ceva. I-as face pt bebe, dar contin zahar. Cum as putea adapta reteta astfel incat sa fie buni pt copii sub un an si sa inlocuiesc clasicii petit beurre (pe care oricum inca nu i-a gustat niciodata)?

lena
Elena (lena) aida2017 04 Apr 2017, 12:09

Pune banana sau piure de mere in loc de zahar :)

aida2017
aida2017 Elena (lena) 04 Apr 2017, 16:21

Multumsc frumos!

ETA
ETA 10 Apr 2017, 14:05

AIDA: i- ai mai dat lui bebe nuci? Pot produce frecvent alergii, mai bine întreabă pediatrul, părerea mea. Lena are multe alte retete potrivite pt cei mai mici.

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 07 Jan 2018, 14:59

Gustosi, timp scurt, ingrediente accesibile - potriviti pt o gustare rapida de weekend si nu numai.

Eu i-am făcut cu unt si lapte.

Am avut chiar si ajutor in prepararea lor.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
cornelbalan477
cornel balan (cornelbalan477) 05 Feb 2020, 17:06

Delicioși! Au devenit biscuitii mei preferați! 😋😊

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 02 Feb 2021, 21:53

Absolut minunati! Sunt surprinsa, din nou, de gustul lor in urma catorva ingrediente pe care, cu siguranta, oricine le are in casa. Intr-adevar, sunt senzationali! Clar sunt printre favoriti si ii vom repeta cu siguranta. Eu am injumatatit cantitatile, de data aceasta, si am copt o singura tava. Data viitoare, voi incerca si cu unt + lapte + pireu de mere. Multumiri multe pentru idei, pasi, explicatii... Pentru tot!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: