La cat de tentant este sa faceti capsuni congelate simple, in forma clasica sa stiti ca nu este o idee deloc buna. Anume capsunile dupa decongelare se fac blegi, decolorate si nu mai amintesc deloc cu cele care le-ati pus vara. Eu congelam mult timp in varianta cu zahar, capsunile bucatele si ca strat protector a fost siropul de zahar format. Este si asta o metoda foarte buna si chiar v-o recomand.
Demult ma gandeam sa congelez capsunile in forma de piure sau sos, in varianta cu zahar dar cel mai bine cu miere. Acest piure este perfect pentru orice - inghetata, clatite, papanasi, limonada, creme - singurul efort care trebuie sa-l faceti este sa-l scoteti din congelator cu 2-3 ore inainte de consum.
Marele avantaj este ca nu trebuie sa faceti mare lucru, doar treceti prin blender, optional si o sita si turnati in pahare. Se pastreaza perfect majoritatea vitaminelor, aroma si gustul capsunilor. Dezavanatajul ca va ocupa loc in congelator, eu am trecut de problema asta si mi-am luat congelator mare anume pentru a pastra la maxim tot ce vreau fara sa ma agit ca nu am loc in combina frigorifica.
Da, la fel puteti face piure din orice fructe va plac, este foarte bun si ma veti pomeni de bine la iarna. Anume in aceasta runda am pus zahar pentru ca mi-am terminat toate rezervele de miere buna, dar recomand cu miere, sa fie un piure sanatos la maxim. Cantitatea de miere sau zahar tot nu este fixa, puteti pune dupa cum va palce de dulce, bineinteles ca va fi mai frumos cu un pic mai mult dulce dar nu cu mult.
Pentru ca anul asta am rezerve suficiente de dulceturi din anul trecut, acum pun accent nume pe congelare, este metoda perfecta de conservare daca vreti maxim de vitamine si arome.