Suntem permanent in cautare de retete noi si interesante, dar uitam de cele simple si de baza, cum este si aceasta reteta de piftie de curcan. De multe ori cand mergem in vizita la Chisinau, la mama soacra sau cumnatele mele, suntem serviti cu aceste racituri de curcan sau pui. Ideea mi se pare genial de simpla - aduni ce-i mai bun de la un curcan sau pui(carne si pipote), dupa pofta inca niste sorici de porc - dar iese o piftie prinsa bine si foarte gustoasa. De la mama mea am invatat sa fac piftia de cocos, clasica si parca nu vedeam alte optiuni - ca doar cocosii de casa in Bucuresti sunt de negasit...si gelatina nu-mi place sa folosesc.
Dar sa ma intorc la pifta de mai jos - puteti la fel sa faceti din carne si pipote de pui, sau de curcan. Eu de obicei combin, cumpar un copan de curcan(pulpa inferioara cu os) si pipote de pui(inimile nu folosesc in piftie!), ca sunt mai mici si nu trebuie taiate sau portionate. Mic truc invatat de la soacra este sa iau si niste sorici de porc - este asa de bun in piftie, chiar si copiii il cauta, dar in plus prinde foarte bine raciturile. Nu folosesc deloc gelatina, pipotele si soriciul imi fac piftia foarte prinsa si ferma.
Puteti sa ornati cu legume si oua fierte, copiii au cautat anume portiunile cu felii de oua din piftie, se pot lua si oua de prepelita taiate in jumate, sa fie cu sectiunea colorata in sus. Iar la final, in ultimul pas, un mic sfat si reteta simpla de sos cu hrean si smantana pentru piftie si nu numai!