Stiam teoretic despre aceasta friptura de vita la cuptor, am observat-o in multe retete italiene(Arrosto di Vitello zic ei) dar i-am descoperit efectiv gustul, aroma si textura dupa ce ne-a gatit-o cumnata mea(a trait multi ani in Italia si o facea deja din obisnuinta). Am ramas efectiv surprinsa - modul simplu de preparare, este aratoasa si foarte gustoasa. Reteta este adaptabila si puteti face la fel friptura de porc la cuptor, dar eu prefer s-o fac cu ceafa sau pulpa de vitel - iese foarte frageda si mai diversificam meniul nostru cu carne.
Am folosit in aceasta reteta de Arrosto vinul alb Sauvignon Blanc de la Crama Ceptura, incep acum o serie de retete in care le voi folosi in mai multe moduri interesante.
Voi explica in pasul 1 de unde cumpar carnea pe care o vedeti in poze, foarte buna si calitativa. Legarea carnii este optionala, puteti sa lasati bucata si asa simpla, intreaga, dar sa stiti ca aceasta legatura va tine bucata de carnea mai intreaga, nu se desface dupa copt. Atunci cand vreti s-o portionati la masa se vede diferenta, de obicei friptura care a fost legata isi tine bine forma, cea intreaga simpla se cam desface. Nu am avut timp sa va arat chiar eu cum se leaga exemplar, dar aveti aici pe un site italian pasii cu foto si video.
In principal legumele de baza aici sunt ceapa, telina(radacina sau tije), morcovi, ciuperci si usturoi. Din acestea as zice ca primele 2 sunt obligatorii, restul dupa gust si preferinte, eu fiind pe regim low-carb am ales s-o fac fara morcovi, de usturoi am uitat...