Biscuiti economici cu iaurt
Sunt foarte putine retete care sa-mi iasa perfect din prima si pe care sa nu le mai testez de macar inca o data pentru site. Dar la aceasta reteta de biscuiti cu iaurt am avut o presimtire buna - desi i-am facut prima data, in acelasi timp am tinut sa le fac poze pentru voi, si jackpot - s-au bucurat de un succes foarte mare la copii si nu numai. Pe langa faptul ca se gatesc repede, sunt niste biscuiti destul de economici, cu siguranta gasiti vreun iaurt pierdut prin frigider, 2 oua, putin ulei si cateva linguri de zahar, nu?
I-am modelat in 2 forme, una de piscot alungit - se face simplu si iese chiar mai bun decat piscotul clasic(asa mi-a zis sotul). Cealalta forma este impletita si biscuitii ies mai crocanti, la fel de buni si ceva mai interesanti. Deci puteti sa-i modelati dupa plac, la fel merg combinate diverse arome, niste stafide, nuci, cacao, etc.
Ingrediente
●
Iaurt
200 g
puteti inlocui cu lapte batut, kefir, etc
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Praf de copt
10 g
un plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti iaurtul, 2 linguri de zahar, 2 oua, uleiul si sarea.
Pas 2
Amestecati bine cu o lingura sau spatula.
Pas 3
Adaugati acum faina si praful de copt.
Mai pastrati putina faina pentru modelarea aluatului pe masa.
Pas 4
Amestecati bine compozitia cu spatula sau lingura, pana se incorporeaza complet faina.
Pas 5
Apoi presarati faina pe masa si mutati aluatul acolo.
Mai framantati putin cu mainile pana devine uniform, este un aluat moale si usor de lucrat.
Pas 6
Il taiati in aproximativ 24 de bucati uniforme.
Pas 7
Acum le modelati cum va place, le puteti face piscot, cerc sau impletiti.
Pentru piscot am facut un baston mic din fiecare bucata de aluat.
Pas 8
Putin l-am turtit cu degetele.
Pas 9
Apoi am pus 4 linguri de zahar intr-o farfurie si am presat in el biscuitele format cu una din laturi.
Pas 10
Piscoturile astfel formate le aranjati cu zaharul in sus pe o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt eventual.
Pas 11
Pentru biscuitii impletiti am modelat o bagheta mai subtire si am impletit-o, la fel i-am trecut cu una din laturi prin zahar.
Biscuitii cerc le modelati in forma de bila turtita si neaparat sa-i presati in zahar - acesta le face crocanti si mai buni chiar.
Pas 12
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute - incercati sa nu-i rumeniti prea tare.
Pas 13
Aici sunt gata si cei impletiti.
Lasati putin sa se racoreasca si-i serviti cu mare pofta, sunt foarte buni, chiar neasteptat de buni!
Pofta Buna!
Cantitate:
750 g
(2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)