Biscuiți economici cu iaurt

Biscuiți economici cu iaurt

Sunt foarte puține rețete care să-mi iasă perfect din prima și pe care să nu le mai testez de măcar încă o dată pentru site. Dar la această rețetă de biscuiți cu iaurt am avut o presimțire bună - deși i-am făcut prima dată, în același timp am ținut să le fac poze pentru voi, și jackpot - s-au bucurat de un succes foarte mare la copii și nu numai. Pe lângă faptul că se gătesc repede, sunt niște biscuiți destul de economici, cu siguranță găsiți vreun iaurt pierdut prin frigider, 2 ouă, puțin ulei și câteva linguri de zahăr, nu?

I-am modelat în 2 forme, una de pișcot alungit - se face simplu și iese chiar mai bun decât pișcotul clasic (așa mi-a zis soțul). Cealaltă formă este împletită și biscuiții ies mai crocanți, la fel de buni și ceva mai interesanți. Deci puteți să-i modelați după plac, la fel merg combinate diverse arome, niște stafide, nuci, cacao, etc.

Ingrediente

Iaurt
200 g
puteți înlocui cu lapte bătut, chefir, etc
Ouă
2 buc
   
Ulei
100 ml
   
Zahăr
6 linguri
   
Făină albă calitate superioară
400 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Praf de copt
10 g
un plic

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți iaurtul, 2 linguri de zahăr, 2 ouă, uleiul și sarea.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 1
Pas 2

Amestecați bine cu o lingură sau spatulă.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 2
Pas 3

Adăugați acum făina și praful de copt.

Mai păstrați puțină făină pentru modelarea aluatului pe masă.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine compoziția cu spatula sau lingura, până se încorporează complet făina.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 4
Pas 5

Apoi presărați făina pe masă și mutați aluatul acolo.

Mai frâmântați puțin cu mâinile până devine uniform, este un aluat moale și ușor de lucrat.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 5
Pas 6

Îl tăiați în aproximativ 24 de bucăți uniforme.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 6
Pas 7

Acum le modelați cum vă place, le puteți face pișcot, cerc sau împletiți.

Pentru pișcot am făcut un baston mic din fiecare bucată de aluat.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 7
Pas 8

Puțin l-am turtit cu degetele.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 8
Pas 9

Apoi am pus 4 linguri de zahăr într-o farfurie și am presat în el biscuitele format cu una din laturi.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 9
Pas 10

Pișcoturile astfel formate le aranjați cu zahărul în sus pe o tavă de cuptor, așternută cu hârtie de copt eventual.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 10
Pas 11

Pentru biscuiții împletiți am modelat o baghetă mai subțire și am împletit-o, la fel i-am trecut cu una din laturi prin zahăr.

Biscuiții cerc le modelați în formă de bilă turtită și neapărat să-i presați în zahăr - acesta le face crocanți și mai buni chiar.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 11
Pas 12

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute - încercați să nu-i rumeniți prea tare.

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 12
Pas 13

Aici sunt gata și cei împletiți.

Lăsați puțin să se răcorească și-i serviți cu mare poftă, sunt foarte buni, chiar neașteptat de buni!

Poftă Bună!

Biscuiți economici cu iaurt - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 750 g (2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Edris
Edris 25 Jan 2022, 14:19

Buna Lena, as dori sa fac aceasta reteta, dar cu iaurt de cocos si faina tot de cocos. Crezi ca ar merge? Si cam ce cantitate ? Multumesc frumos pentru raspuns.

lena
Elena (lena) Edris 25 Jan 2022, 14:28

Iaurt de cocos cred ca este ok, dar faina de cocos este mai specifica. Sigur va trebui cantitate mult mai mica si biscuitii vor fi mai sfaramiciosi.

Rodica2019
Rodica2019 28 Nov 2019, 13:27

Deliciosi, nu foarte dulci, perfecti ptr cei mici. Eu am folosit zahar brun.

Multumesc mult. Retetele tale sunt cautate si in UK 😘

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Rodica2019 28 Nov 2019, 13:46

Super, sa-i savurati cu placere Rodica! 😘👍😉

DumitracheElena
DumitracheElena 25 Jun 2019, 11:06

Buna ziua,

Merge si cu iaurt de capsuni?😃

Multumesc mult

lena
Elena (lena) DumitracheElena 25 Jun 2019, 14:56

Sigur😉

Daniela B.
Daniela B. 28 Mar 2019, 14:22

Foarte foarte gustosi si economici! Mulțumim pentru rețetă!

Poza mea pentru rețetă:
ConsuelaCatiBadea544
Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) 03 Mar 2019, 17:26

Buna ziua,

Daca nu am hartie de copt cum procedez? Ung tava, tapetez cu faina sau cum? Merge sa coc asa fara sa ung tava? Scuze ca cer asa amanunte dar nu am mai facut biscuiti pana acum iar reteta asta imi lasa gura apa.

lena
Elena (lena) Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) 03 Mar 2019, 21:10

Cred ca merge de pus si pe tava neunsa, pt ca au ulei in compozitie. Dar pt siguranta o puteti unge cu un pic de ulei :)

ConsuelaCatiBadea544
Consuela Badea (ConsuelaCatiBadea544) Elena (lena) 24 Mar 2019, 15:46

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 23 Feb 2019, 20:10

Salut! Pot înlocui uleiul cu unt? Singurele mele variante sunt: unt, ulei de măsline sau ulei de in. Eventual 50ml ulei si 50ml unt topit? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 23 Feb 2019, 20:12

Toate variantele merg, important sa nu aiba miros intens si sa incurce😉

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) Elena (lena) 24 Feb 2019, 00:40

Mulțumesc pentru răspuns. Intre timp le-am făcut cu 50ml ulei de in si 50ml unt topit. Au ieșit atât de gustoase încât nu a mai rămas nici măcar unul pentru poză 😁. O treime le-am dat prin zahăr cu scorțișoară, alta prin zahăr amestecat cu nucă măcinată iar ultima cu zahăr vanilat. Delicioase toate! Mulțumesc pentru rețetă!

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 Feb 2019, 13:38

Asa voi face. Am mai transformat cateva retete de aici si au fost la fel de bune, doar ca fara zahar 😉 Multumesc frumos pentru raspuns!

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 Feb 2019, 13:26

Buna ziua! Se poate inlocui zaharul cu fructoza? Procedura ramane neschimbata? Dar cantitatea? Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 23 Feb 2019, 13:35

Teoretic se poate, dar nu stiu cantitatile, nu am lucrat cu fructoza. Cel mai bine sa testati :)

denilu
denilu 22 Feb 2019, 19:22

Bună seara. Acum am vazut rețeta și aș vrea s-o încerc mâine, dar am o întrebare: Aș putea să pun o parte făină integrală și dacă da, cam cât? Mulțumesc frumos. O seară bună!

lena
Elena (lena) denilu 22 Feb 2019, 19:33

Inlocuiti jumatate, aceeasi cantitate 😉

MGP
MGP 22 Feb 2019, 09:22

Buna ziua

Cum se pastreaza cel mai bine si cam cate zile tin?

Multumesc

lena
Elena (lena) MGP 22 Feb 2019, 09:24

Le tin pe masa din bucatarie, intr-o cutie. N-am testat cat tin, dar sigur o saptamana ar trebui 😉

Arată toate comentariile