Furnici in copac
De cand experimentez cu bucataria chinezeasca, deja avem niste mancaruri preferate pe care le gatesc la fel de mult ca si pe cele traditionale locale. Aceste Furnici in copac sunt foarte apreciate de toata familia noastra, dar in plus, imi place sa provoc musafirii cu ea. Mancarea are o culoare putin ciudata initial, de la sosul de soia si taieteii chinezesti, dar dupa prima gustare impresioneaza mult de tot - chiar si eu nu ma incumetam s-o fac acasa din prima, mai intai am gustat la un fast-food chinezesc, mi-a placut combinatia si am reprodus-o acasa.
Pot sa va spun cu siguranta ca Furnicile in copac gatite acasa au un gust mult mai fain si complet decat cele de restaurant. Sotul este unul din cei care apreciase primul mancarea asta in comparatie cu cea de restaurant. Ingredientele nu sunt complicate si le cam gasiti in supermarketurile mai mari. Totusi eu va recomand sa folositi cele achizitionate chiar din magazine chinezesti, aveti un articol aici ceva mai explicativ despre Ingredientele chinezesti. Mai indemana este sa le luati online, sunt cateva magazine mai serioase si livreaza produse bune.
Mai jos va dau o varianta din care mananca si copiii, adica nu foarte picanta, dar puteti usor regla nota picanta cu Uleiul aromat chinezesc, noua ne place mult acesta si il avem permanent la indemana.
Ingrediente
●
Carne de porc tocata
500 g
●
Ciuperci negre chinezesti uscate
50 g
am in vedere ciupercile urechi de lemn
●
Taitei chinezesti
200 g
din aceia transparenti - de orez sau fasole mung(aveti poza in pasi)
●
Ceapa verde
2 buc
adica 2 fire
●
Sos de Soia Dark
1 lingura
●
Vin de orez
1 lingura
nu este la fel ca otetul de orez!
●
Ulei de susan
2 linguri
●
Ulei de arahide
50 ml
sau alt ulei pentru prajit
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Usturoi (catei)
2 buc
si un ardei iute, daca faceti mancarea picanta
●
Sos de Soia Light
3 linguri
●
Susan
1 lingurita
plus ulei aromat chinezesc, aveti link-ul la reteta in pasi
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Recomand in primul rand sa marinati carnea pentru Furnici in copac.
Deci puneti intr-un bol carnea tocata si adaugati la ea:
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura sos de soia Dark(cel mai vascos si dens)
- 1 lingura vin de orez
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura amidon
Amestecati bine toate acestea cu mainile si lasati la marinat - macar 30 de minute sau cateva ore la frigider.
Pas 2
Apoi puneti la hidratat ciupercile urechi de lemn uscate pentru 30-60 de minute, timpul depinde de marca ciupercilor.
Adica puneti ciupercile intr-un bol si turnati apa rece sa le acopere bine.
Pas 3
Veti observa ca sunt bine hidratate, cand isi maresc considerabil volumul si sunt elastice.
Aici recomand sa le mai spalati sub jet de apa rece, apoi sa le taiati cotorul lemnos. Unele marci se vand deja fara acesta, deci aveti grija.
Pas 4
In timp am testat multe marci de taitei la aceasta reteta, cel mai bine ma impac cu marca din poze si se gasesc in magazine gen Mega Image si Carrefour.
Pas 5
Nu trebuie preparati cumva special, doar se toarna apa fierbinte si se lasa cateva minute.
Daca folositi altfel de taitei, le gatiti dupa recomandarile de pe cutie.
Pas 6
Apoi scurgeti apa si adaugati 1 lingura ulei de susan, amestecati.
In plus puteti sa le mai taiati cu o foarfeca de bucatarie, nu fac asta intotdeauna pentru ca se mananca mai usor cu betele chinezesti cand sunt mai lungi.
Pas 7
Dupa ce ati facut toate manevrele de mai sus, ramane sa pregatiti si cele cateva legume din reteta.
Mai intai taiati ceapa verde si separati partea verde(se va folosi la ornat doar) de cea alba(o vom cali).
Pas 8
Si treceti prin razatoare radacina de ghimbir, apoi usturoiul prin presa.
Deci, aici am pregatit ceapa alba(partea de la ceapa verde) tocata, usturoiul pisat si ghimbirul ras.
Pas 9
Acum ne apucam efectiv sa gatim Furnicile in copac.
Intr-o tigaie incingeti uleiul de arahide, adaugati in el ceapa alba tocata si lasati pana incepe sa se rumeneasca usor.
Apoi adaugati usturoiul pisat, ghimbirul si optional niste ardei iute tocat. Amestecati bine si mai lasati 10 secunde.
Pas 10
Puneti carnea tocata marinata in tigaie si o caliti bine, periodic amestecand in ea pana se rasfireaza.
Pas 11
Dupa ce carnea s-a gatit bine, puneti ciupercile pregatite anterior, amestecati bine si mai caliti totul 5 minute impreuna.
Pas 12
Adaugati taiteii si cateva linguri de sos de soia clasic, sau Light, amestecati bine.
Mai lasati putin pe foc inca 5-10 minute, potriviti de sare sau sos de soia dupa gust.
Pas 13
Serviti mancarea calda, ornata cu fire de ceapa verde, susan si putin ulei aromat chinezesc(aici reteta).
Este la fel de buna si reincalzita, deci puteti sa faceti portie mai mare si sa va bucurati de ea inca la o masa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)