Ingrediente
●
Pere
6 buc
La aceasta reteta am folosit pere bergamote(din alea maro)
●
Vin rosu demisec
500 ml
●
Scortisoara
1 lingurita
●
Frisca la plic
2 buc
Am folosit de la Dr.Oetker
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se aleg 6 pere de aceeasi dimensiune si se spala. Eu am lasat coditele, arata mai exotic asa cand sunt gata.
Pas 2
Perele se curata atent, se scoate cotorul si se stoarce lamaie peste ca sa nu se innegreasca.
Pas 3
Intre timp se amesteca vinul, zaharul si scortisoara si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 5 min la foc mic.
Pas 4
Se pun perele in vin si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute pana se inmoaie.
Daca vinul nu acopera complet perele adaugati putina apa sau in timp ce fierb le mai intoarceti.
Pas 5
Dupa ce au fiert se scot atent pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Pas 6
Se pregateste frisca conform instructiunilor de pe eticheta.
Pas 7
Fiecare para se pune pe o farfurie. Daca nu sta bine taiati-o putin la fund.
Cu o punga de cofetarie se orneaza frumos cu frisca. Daca nu aveti, folositi o punga simpla, mai rezistenta, pe care o taiati la colt.
Se pun la frigider 10-15 minute.
Pas 8
Vinul in care au fiert perele se lasa sa mai fiarba la foc mic 15 minute, pana se face un sirop concentrat.
Se raceste bine.
Inainte de a servi perele le turnati sirop de vin peste frisca.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)