Ingrediente
●
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
sau 2-3 roșii proaspete, tăiate cubulețe
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Peștele se curăță bine, se spală și se porționează. Puteți lăsa peștele întreg, numai dacă este mic - dacă este mai mare nu se prăjește bine, trebuie neapărat porționat.
Pas 2
Apoi îl sărați bine pe toate părțile și lăsați 10-15 min.
Pas 3
Puneți o tigaie cu puțin ulei în ea pe foc, să se încălzească bine.
Mălaiul îl puneți într-o farfurie și dați peștele prin el, să fie acoperit bine pe toate părțile.
Pas 4
Puneți bucățile de pește în tigaie să se prăjească. Regula de bază la prăjirea peștelui este să-l lăsați 15 - 20 de min fără să începeți să-l întoarceți sau mișcați. Altfel se rupe și nu se mai prăjește uniform. Focul trebuie să fie mediu, și tigaia nu se acoperă cu capac - de obicei pun pe ea o sită din aia care împiedică uleiul să sară.
Pas 5
Când s-a rumenit bine pe o parte, îl întoarceți pe cealaltă și lăsați iarăși până se rumenește și pe partea asta.
Pas 6
Când este gata, îl scoateți pe o farfurie și lăsați vreo 10 min să se răcorească. În acest timp se face sosul de roșii.
Pas 7
Ceapa se curăță, spală și taie bucătele mărunte. O puneți într-o tigaie cu puțin ulei și căliți până se rumenește ușor.
Pas 8
Apoi adăugați roșiile tăiate mărunt, amestecați și lăsați vreo 10 min să fiarbă bine. Apoi potriviți de sare, stingeți focul și abia acum adăugați usturoiul pisat. Dacă îl puneți când fierbe sosul, își pierde din aromă și calități. Amestecați bine, îl puteți pasa prin blender sau folosiți așa cum este.
Pas 9
Peștele se servește cu sosul de roșii și opțional mămăligă.
Este o mâncare simplă, țărănească și foarte gustoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)