Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scortisoara si glazura
Am ajuns in sfarsit sa pregatesc acasa minunata reteta de Cinnamon Rolls, adica super popularele rulouri americane cu scortisoara si glazura servite in cofetariile Cinnabon. Si sa stiti ca pe buna dreptate sunt atat de populare si apreciate - mirosul, textura si efectul de "Oau!" vi le garantez, sunt absolut senzationale la gust si chiar deosebit de pufoase si fragede.
Nu a ramas nimeni care sa nu fi apreciat Cinnamon Rolls in familia noastra, chiar si pisoiul a primit putin din glazura delicioasa!
Urmati cu atentie pasii si recomandarile in aceasta reteta de rulouri cu scortisoara, rezultatul va fi garantat de nota 20.
Ingrediente
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 15g drojdie uscata
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Scortisoara macinata
10 g
●
Nuci tocate
70 g
recomand nucile pecan sau nucile romanestui
●
Crema de branza philadelphia
170 g
●
Esenta de vanilie
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incalziti putin laptele, il amestecati cu 80ml de apa si dizolvati in aceasta compozitie drojdia cu 2 linguri de zahar(20g).
Lasati 10 minute pe masa pana incepe sa faca spuma.
Pas 2
Dupa acest timp adaugati in bol 1 ou, 80g de zahar, 85g de unt topit, 1 lingura esenta de vanilie si 0.5 lingurita de sare. Amestecati bine compozitia cu un tel.
Pas 3
Adaugati 500g de faina si incepeti sa amestecati ingredientele cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate.
Pas 4
Presarati putina faina pe masa de lucru si scoateti aluatul din bol.
Incepeti sa framantati cu mainile, aluatul este putin lipicios, dar nici intr-un caz nu adaugati prea multa faina in el - doar cat sa-l puteti lucra pe masa.
Pas 5
Dupa 5 minute de framantat pe masa aluatul devine neted si uniform, observati poza.
Daca se mai lipeste putin de masa, va ajutati cu o racleta de aluat sau un cutit pentru dezlipire.
Pas 6
Puneti bila de aluat inapoi in bol, acoperiti cu folie sau prosop si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.
Pas 7
In acest timp pregatiti umplutura pentru Cinnamon Rolls:
- tocati nucile cu un cutit, sau robotel de bucatarie;
- lasati 75g de unt la temperatura camerei, sa fie moale;
- intr-un bol amestecati 100g de zahar cu 10g de scortisoara.
Pas 8
Aluatul crescut il scoateti din bol, presati cu mainile apoi cu facaletul intindeti pe masa o foaie mare de 60x35cm.
Nu uitati sa va ajutati cu faina cat lucrati foaia, sa nu se lipeasca de masa.
Pas 9
Ungeti uniform foia cu 75g de unt moale, lasat anterior la temperatura camerei in pasul 7.
Pas 10
Presarati pe toata suprafata zaharul cu scortisoara si nucile tocate.
Pas 12
Recomand sa masurati cu o rigla dimensiunea rulourilor taiate, lungimea totala fiind de aproximativ 60cm, taiati bucati de 5cm fiecare pentru a obtine exact 12 Cinnamon Rolls.
Este buna la indemana o rigla metalica in bucatarie, eu o am de la magazinul de bricolaj din zona.
Pas 13
De cele mai multe ori veti gasi recomandari sa taiati rulourile cu o ata - ca sa nu le stricati forma.
Dar va asigur ca si un cutit bun ascutit isi face treaba minunat, deci eu le-am taiat cu cutitul de bucatarie, neparat cu miscari ferme si rapide. Nu piliti la ele, le veti deforma astfel, mai bine taiati cu ata daca nu sunteti siguri de cutitul si indemanarea dvs.
Pas 14
Asterneti cu hartie de copt o tava adanca de 20x30cm, aranjati in ea cele 12 rulouri cu scortisoara taiate mai sus.
Lasati sa creasca timp de 35-40 de minute la temperatura camerei.
Pas 15
Apoi le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Pas 16
In acest timp pregatiti compozitia pentru glazura:
- doar amestecati bine cu lingura intr-un bol - 170g crema de branza, 40g de unt moale, 100g de zahar pudra si 1 lingura esenta de vanilie.
Pas 17
Cand sunt rumenite frumos, scoateti rulourile cu scortisoara din cuptor.
Pas 18
Imediat, cat sunt fierbinti, le ungeti cu jumatate din glazura pregatita.
Puteti s-o faceti cu lingura sau cu o pensula de bucatarie.
Pas 19
Dupa 15 minute le ungeti din nou cu restul de glazura si lasati pana se racesc timp de 1-2 ore.
Pas 20
Cele mai bune sunt calde si proaspete, dar si reincalzite a 2-a zi la microunde sunt fantastice.
Va asigur ca veti obtine cele mai gustoase Cinnamon Rolls gustate vreodata - fragede, pufoase, aromate si tare pacatoase...
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii: