Plăcintă răzuită cu mere
Cea mai genială și delicioasă plăcintă cu mere pe care am gătit-o vreodată! Și puteți observa pe site la noi multe rețete bune, dar aceasta a reușit să le depășească pe toate după gust, aromă, textură și cel mai important comoditate. Merele nu mai trebuie călite dinainte, nu vă chinuiți să întindeți uniform foile de aluat și să le potriviți la dimensiunea tăvii, iar dacă aveți un robot cu lamă S, lucrurile devin și mai simple.
Acum 2 zile am descoperit rețeta, ieri am încercat-o și la ce succes a avut în familia noastră, am zis să v-o arăt repede și vouă - merită salvată și repetată de multe, multe ori! Maria mea mică nu prea mănâncă deserturi, dar din această plăcintă cu mere a mâncat 2 porții din prima și a cerut pachet la școală încă 2 felii.
Ingrediente
●
Mere
7 buc
de mărime medie
●
Unt
250 g
să fie rece, de la frigider
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Scorțișoară măcinată
2 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați într-un bol 450g de făină cu 10g praf de copt și 0.5 linguriță de sare.
Pas 2
Mutati compoziția de făină într-un robot mare cu lamă S și adăugați în ea untul rece tăiat cuburi mari.
Dacă nu aveți robot, lăsați făina în bol, dar untul trebuie să-l răzuiți, să fie bucățele cât mai mici.
Pas 3
Mixați bine compoziția de făină cu unt până are textura de firimituri.
În varianta fără robot, puneți mâinile la treabă și amestecați bine până aveți textura potrivită.
Pas 4
Puneți într-un bol 2 ouă, 150g de zahăr și esența de vanilie, amestecați bine cu un tel.
Pas 5
Turnați ouăle în compoziția de făină cu unt, amestecați bine cu robotul sau mâinile până obțineți un aluat uniform.
Pas 6
Pueti să-l scoateți din robot/bol pe masă și să-l mai frământați puțin cu mâinile, dar nu insistați prea mult - doar cât să fie un aluat uniform.
Pas 7
Tăiați aluatul în 2 bucăți de 1/3 și 2/3.
Pas 8
Le puneți în pungi și lăsați la congelator minim 45 de minute, sau în frigider 2 ore (sau mai mult).
Pas 9
Când aluatul s-a răcit bine și vreți să vă apucați de montat plăcinta, mai întâi spălați bine merele, le curățați de cotor și le treceți printr-o răzătoare mai mare.
Eu le-am folosit cu tot cu coajă.
Pas 10
Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare cuptor.
Luați bucata mai mare de aluat și o treceți prin răzătoare, distribuiți fulgii de aluat formați pe toată suprafața tăvii.
Pas 11
Presărați peste acest aluat 4 linguri de griș.
Pas 12
Apoi puneți stratul de mere rase, le distribuiți uniform și presărați deasupra 50g de zahăr, sau aproximativ 5-6 linguri.
Tot aici puteți să le presărați cu scorțișoară pudră, dacă vă place.
Pas 13
Luați bucata de aluat mai mică din frigider/congelator și o treceți la fel prin răzătoare, uniform distribuind peste stratul de mere.
Pas 14
Ridicați puțin de bordurile hârtiei din tavă, să se aranjeze mai în linie marginile plăcintei.
Pas 15
Apoi o coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute, până se rumenește uniform.
După cuptor lăsați să se răcească minim 1 oră înainte de servire.
Înainte de coacere plăcinta cu mere pare ceva mai înaltă, dar după cuptor merele se lasă și va avea înălțimea perfectă.
Pas 16
Este absolut delicioasă, caldă sau rece, oricum.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 portii
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)