Placinta razuita cu mere
Cea mai geniala si delicioasa placinta cu mere pe care am gatit-o vreodata! Si puteti observa pe site la noi multe retete bune, dar aceasta a reusit sa le depaseasca pe toate dupa gust, aroma, textura si cel mai important comoditate. Merele nu mai trebuie calite dinainte, nu va chinuiti sa intindeti uniform foile de aluat si sa le potriviti la dimensiunea tavii, iar daca aveti un robot cu lama S, lucrurile devin si mai simple.
Acum 2 zile am descoperit reteta, ieri am incercat-o si la ce succes a avut in familia noastra, am zis sa v-o arat repede si voua - merita salvata si repetata de multe, multe ori! Maria mea mica nu prea mananca deserturi, dar din aceasta placinta cu mere a mancat 2 portii din prima si a cerut pachet la scoala inca 2 felii.
Ingrediente
●
Mere
7 buc
de marime medie
●
Unt
250 g
sa fie rece, de la frigider
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Scortisoara macinata
2 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati intr-un bol 450g de faina cu 10g praf de copt si 0.5 lingurita de sare.
Pas 2
Mutati compozitia de faina intr-un robot mare cu lama S si adaugati in ea untul rece taiat cuburi mari.
Daca nu aveti robot, lasati faina in bol, dar untul trebuie sa-l razuiti, sa fie bucatele cat mai mici.
Pas 3
Mixati bine compozitia de faina cu unt pana are textura de firimituri.
In varianta fara robot, puneti mainile la treaba si amestecati bine pana aveti textura potrivita.
Pas 4
Puneti intr-un bol 2 oua, 150g de zahar si esenta de vanilie, amestecati bine cu un tel.
Pas 5
Turnati ouale in compozitia de faina cu unt, amestecati bine cu robotul sau mainile pana obtineti un aluat uniform.
Pas 6
Puteti sa-l scoateti din robot/bol pe masa si sa-l mai framantati putin cu mainile, dar nu insistati prea mult - doar cat sa fie un aluat uniform.
Pas 7
Taiati aluatul in 2 bucati de 1/3 si 2/3.
Pas 8
Le puneti in pungi si lasati la congelator minim 45 de minute, sau in frigider 2 ore(sau mai mult).
Pas 9
Cand aluatul s-a racit bine si vreti sa va apucati de montat placinta, mai intai spalati bine merele, le curatati de cotor si le treceti printr-o razatoare mai mare.
Eu le-am folosit cu tot cu coaja.
Pas 10
Asterneti cu hartie de copt o tava mare cuptor.
Luati bucata mai mare de aluat si o treceti prin razatoare, distribuiti fulgii de aluat formati pe toata suprafata tavii.
Pas 11
Presarati peste acest aluat 4 linguri de gris.
Pas 12
Apoi puneti stratul de mere rase, le distribuiti uniform si presarati deasupra 50g de zahar, sau aproximativ 5-6 linguri.
Tot aici puteti sa le presarati cu scortisoara pudra, daca va place.
Pas 13
Luati bucata de aluat mai mica din frigider/congelator si o treceti la fel prin razatoare, uniform distribuind peste stratul de mere.
Pas 14
Ridicati putin de bordurile hartiei din tava, sa se aranjeze mai in linie marginile placintei.
Pas 15
Apoi o coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste uniform.
Dupa cuptor lasati sa se raceasca minim 1 ora inainte de servire.
Inainte de coacere placinta cu mere pare ceva mai inalta, dar dupa cuptor merele se lasa si va avea inaltimea perfecta.
Pas 16
Este absolut delicioasa, calda sau rece, oricum.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 portii
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)