Mere coapte simple Reteta VIDEO
Aceste mere coapte sunt desertul preferat a fetitei mele mai mici, surpinzator, mai ales la cat de simplu se prepara, dar de fiecare data se mananca prea repede si cu multa pofta. Ma gandeam ca in toata agitatia dupa super retete smechere uitam de dulciurile simple ale copilariei noastre. Bunica si mama mea deseori coceau mere pentru diverse sarbatori(chiar intregi, cu cotor si seminte) si erau de fiecare data foarte apreciate.
Vreau sa va arat mai jos cum sa coaceti merele simple, fara umplutura, chiar puteti sa omiteti zaharul si scortisoara daca nu va plac, sau nu aveti voie. Mai sunt variante de a coace merele cu miere, dar nu va recomand, mierea devine toxica la incalzire si mai bine sa evitati acest lucru, daca nu este obligatoriu. Cel mai simplu este sa puneti mierea deasupra merelor, dupa ce s-au copt si s-au racorit putin.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Mere
8 buc
oricare aveti si preferati
●
Zahar brut
2 linguri
il puteti omite, sau inlocuiti cu zahar simplu
●
Scortisoara macinata
1 lingurita
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati merele, taiati-le in jumatati.
Pas 2
Scobiti cu un cutit cotorul si semintele.
Pas 3
Le aranjati intr-o tava mare de cuptor, asternuta cu hartie de copt(aceasta nu este obligatorie, dar va scuteste de spalarea tavii dupa ce merele mai dau drumul la zeama la coacere si o murdaresc).
Pas 4
Puteti sa presarati pe fiecare jumatate de mar putin zahar brun, dar este optional.
Pas 5
Presarati si putina scortisoara, optional.
Pas 6
Le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Pas 7
Cand sunt gata, veti observa ca se mai umfla si coaja crapa, dar este normal acest lucru.
Dupa coacere lasati putin pe masa sa se racoreasca.
Pas 8
Noi de obicei le savuram asa simple, calde sau reci, dar merg combinate cu niste inghetata de vanilie, sau putina frisca.
Pofta Buna!
Cantitate:
16 buc
(1 tava de cuptor)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: