Burrito cu legume, de post
Nu credeam că voi primi atât de multe laude pentru o rețetă vegană, chiar așteptam reacția familiei cu puțină ezitare. Dar se pare că avem o nouă rețetă favorită în familie - burrito cu legume, rețetă mexicană adaptată cu ce aveam la îndemână.
Tot procesul este simplu și rapid, trebuie doar să aveți puțină grijă la modelarea rulourilor de burrito, recomand să le serviți imediat după prăjire și să nu faceți prea multe din timp - lipiile de tortilla vor deveni moi și își pierd textura crocantă.
Legumele din compoziție le puteți improviza după placul vostru, eu m-am ghidat după culoare și preferințele copiilor. La fel și sosul cu care asezonați legumele și lipiile îl puteți modifica după cum vă place, pentru un plus de nutrienți eu am ales să le ung cu noua pastă de bob și pastă de linte de la SanoVita. Foarte gustoase apropo, chiar m-a surprins cel cu bob în special(cu linte deja știam combinația). Astfel am descoperit încă o modalitate nouă de a varia alimentația familiei noastre și cum putem să ne susținem sistemul digestiv cu produsele noi de la SanoVita!
SanoVita te premiază cu tot ce-ți trebuie în bucătărie! Cumpara produse în valoare de minimum 25 lei, înscrie numărul bonului/facturii în Concurs și poți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Ingrediente
●
Lipii tortilla
4 buc
alegeți lipii puțin mai mari, să le puteți rula
●
Pastă vegetală de bob sau linte
100 g
●
Salată verde
4 buc
adică 4 frunze
●
Frunze de spanac
50 g
câteva frunze
●
Avocado
1 buc
să fie copt și moale
●
Sare
0.5 lingurite
plus puțin piper negru măcinat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine toate legumele, apoi tăiați felii subțiri varza roșie și ardeiul gras.
Frunzele de salată și spanac să le uscați bine cu un prosop de hârtie.
Pas 2
Avocado îl puteți tăia felii și folosiți în burrito, dar eu am preferat să-l pasez cu o furculiță și să-l transform într-un fel de sos vegan. Astfel am adăugat peste el zeama de la o jumătate de lămâie, sare și puțin piper măcinat după gust, am amestecat bine.
Pas 4
Puneți pe margine frunza de salată, câteva felii de ardei.
Pas 5
Urmează varza roșie feliată, peste ea distribuiți 1 lingură din sosul de avocado, preparat mai sus.
Pas 6
La final adăugați 2-3 linguri de porumb conservat.
Încercați să nu supraîncărcați lipia cu umplutură, va fi greu să le rulați și se pot rupe.
Pas 7
Începeți să rulați burrito - aduceți marginea de jos peste legume.
Pas 8
Peste ea vin marginile laterale.
Pas 9
Apoi continuați să rulați până la finalul lipiei.
Pas 10
Astfel modelați și celelalte 3 burrito - eu am făcut câte unul pentru fiecare membru al familiei.
Pas 11
Încălziți bine tigaia și o ungeți cu puțin ulei.
Pas 12
Puneți la rumenit burrito, neapărat prima dată le așezați în tigaie cu marginile lipiei în jos.
Le lăsați la foc mediu, aveți grijă că se fac imediat, efectiv în câteva secunde, deci nu plecați departe.
Pas 13
Astfel le rumeniți repede pe toate părțile.
Pas 14
Rulourile de burrito gata rumenite le tăiați în jumătate.
Pas 15
Le serviți imediat cât sunt calde, așa simple, cu vreun sos salsa, iaurt vegan sau simplu, sau oricare alt sos preferați.
Eu le prefer cu iaurt, este o combinație de acrișor, crocant și răcoros minunată.
Poftă Bună!
Cantitate:
4 buc
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)
Colecții:
Mâncăruri cu LEGUME,
Mâncăruri de Post,
Mâncăruri dietetice,
Mâncăruri vegetariene,
Mâncăruri diverse copii,
Rețete rapide,
Legume,
Varză,
Rețete de Plăcinte,
Aperitive cu Brânză, Ouă, Legume,
Rețete SanoVita