Burrito cu legume, de post

Burrito cu legume, de post

Nu credeam că voi primi atât de multe laude pentru o rețetă vegană, chiar așteptam reacția familiei cu puțină ezitare. Dar se pare că avem o nouă rețetă favorită în familie - burrito cu legume, rețetă mexicană adaptată cu ce aveam la îndemână.

Tot procesul este simplu și rapid, trebuie doar să aveți puțină grijă la modelarea rulourilor de burrito, recomand să le serviți imediat după prăjire și să nu faceți prea multe din timp - lipiile de tortilla vor deveni moi și își pierd textura crocantă.

Legumele din compoziție le puteți improviza după placul vostru, eu m-am ghidat după culoare și preferințele copiilor. La fel și sosul cu care asezonați legumele și lipiile îl puteți modifica după cum vă place, pentru un plus de nutrienți eu am ales să le ung cu noua pastă de bob și pastă de linte de la SanoVita. Foarte gustoase apropo, chiar m-a surprins cel cu bob în special(cu linte deja știam combinația). Astfel am descoperit încă o modalitate nouă de a varia alimentația familiei noastre și cum putem să ne susținem sistemul digestiv cu produsele noi de la SanoVita!

SanoVita te premiază cu tot ce-ți trebuie în bucătărie! Cumpara produse în valoare de minimum 25 lei, înscrie numărul bonului/facturii în Concurs și poți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.

Ingrediente

Lipii tortilla
4 buc
alegeți lipii puțin mai mari, să le puteți rula
Pastă vegetală de bob sau linte
100 g
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Varză roșie
100 g
   
Salată verde
4 buc
adică 4 frunze
Frunze de spanac
50 g
câteva frunze
Avocado
1 buc
să fie copt și moale
Lămâie
0.5 buc
   
Sare
0.5 lingurite
plus puțin piper negru măcinat
Porumb conservat
150 g
   
Ulei
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine toate legumele, apoi tăiați felii subțiri varza roșie și ardeiul gras.

Frunzele de salată și spanac să le uscați bine cu un prosop de hârtie.

Burrito cu legume, de post - Pas 1
Pas 2

Avocado îl puteți tăia felii și folosiți în burrito, dar eu am preferat să-l pasez cu o furculiță și să-l transform într-un fel de sos vegan. Astfel am adăugat peste el zeama de la o jumătate de lămâie, sare și puțin piper măcinat după gust, am amestecat bine.

Burrito cu legume, de post - Pas 2
Pas 3

Ungeți fiecare lipie tortilla cu pastă de linte, eu am combinat-o și cu pastă de bob.

Burrito cu legume, de post - Pas 3
Pas 4

Puneți pe margine frunza de salată, câteva felii de ardei.

Burrito cu legume, de post - Pas 4
Pas 5

Urmează varza roșie feliată, peste ea distribuiți 1 lingură din sosul de avocado, preparat mai sus.

Burrito cu legume, de post - Pas 5
Pas 6

La final adăugați 2-3 linguri de porumb conservat.

Încercați să nu supraîncărcați lipia cu umplutură, va fi greu să le rulați și se pot rupe.

Burrito cu legume, de post - Pas 6
Pas 7

Începeți să rulați burrito - aduceți marginea de jos peste legume.

Burrito cu legume, de post - Pas 7
Pas 8

Peste ea vin marginile laterale.

Burrito cu legume, de post - Pas 8
Pas 9

Apoi continuați să rulați până la finalul lipiei.

Burrito cu legume, de post - Pas 9
Pas 10

Astfel modelați și celelalte 3 burrito - eu am făcut câte unul pentru fiecare membru al familiei.

Burrito cu legume, de post - Pas 10
Pas 11

Încălziți bine tigaia și o ungeți cu puțin ulei.

Burrito cu legume, de post - Pas 11
Pas 12

Puneți la rumenit burrito, neapărat prima dată le așezați în tigaie cu marginile lipiei în jos.

Le lăsați la foc mediu, aveți grijă că se fac imediat, efectiv în câteva secunde, deci nu plecați departe.

Burrito cu legume, de post - Pas 12
Pas 13

Astfel le rumeniți repede pe toate părțile.

Burrito cu legume, de post - Pas 13
Pas 14

Rulourile de burrito gata rumenite le tăiați în jumătate.

Burrito cu legume, de post - Pas 14
Pas 15

Le serviți imediat cât sunt calde, așa simple, cu vreun sos salsa, iaurt vegan sau simplu, sau oricare alt sos preferați.

Eu le prefer cu iaurt, este o combinație de acrișor, crocant și răcoros minunată.

Poftă Bună!

Burrito cu legume, de post - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

irinutam
irinutam 29 Sep 2022, 12:19

Sunt delicioase! Un preparat de post foarte gustos și sănătos. Mulțumesc pentru rețetă, dragă Lena!

Nota mea pentru rețetă: