Galeta vegana cu capsuni

Galeta vegana cu capsuni

In ultimul timp am o pasiune speciala pentru galete de tot felul, imi place aspectul lor rustic, efortul minim pe care trebuie sa-l depun pentru a le gati si bineinteles ingredientele simple si la indemana. Fiindca aveam ceva mai multe capsuni la frigider, am zis de data aceasta sa fie galeta cu capsuni.

Galetele le prefer mai mult anume in aceasta varianta vegana, sau de post, pentru ca nu trebuie sa ma organizez prea mult pentru a cumpara ingrediente speciale, dar imi si place gustul neutru al crustei. Puteti sa umpleti galeta cu orice fructe de sezon, dar si cu legume - cartofi, ceapa, varza, vinete, dovlecei, etc.

Imi place la aceasta galeta cu capsuni ca fructele se gelifiaza si umplutura se tine foarte bine, iar crusta nu se inmoaie de la zeama lor. Eu o prefer mai mult rece, dar o puteti servi si calda, simpla sau cu putina inghetata de vanilie.

Ingrediente

Apa clocotita
125 ml
Ulei
125 ml
oricare, fara miros specific
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
2 pahare
pahar sau cana de 250ml, puteti s-o combinati cu faina integrala
Praf de copt
1 lingura
Capsuni
1 kg
Zahar
5 linguri
simplu sau brun, sau oricare indulcitor preferati
Amidon alimentar
2 linguri
Gris de grau
4 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mare turnati 125ml de apa fierbinte clocotita si 125ml de ulei, adaugati 0.5 lingurita sare si amestecati totul bine cu o lingura.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 1
Pas 2

Puneti 2 pahare de faina si 1 lingura praf de copt.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 2
Pas 3

Amestecati totul bine cu o lingura, pana se incorporeaza faina.

Daca observati ca aluatul este prea moale, puteti sa mai adaugati putina faina, dar nu prea multa. Consistenta depinde si de calitatea de absorbtie a fainii pe care o folositi.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 3
Pas 4

Mutati aluatul pe masa si il mai framantati putin cu mainile pana devine ceva mai uniform.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 4
Pas 5

Puneti-l inapoi in bol si lasati sa se odihneasca 10 minute.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 5
Pas 6

In acest timp spalati si curatati capsunile, daca sunt mai mari le taiati jumatati sau sferturi.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 6
Pas 7

Adaugati peste ele 5 linguri de zahar, 2 linguri de amidon si amestecati bine.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 7
Pas 8

Aluatul il mai framantati putin pe masa, veti observa ca se va face si mai uniform. Lasati inca 10 minute pe masa sa se odihneasca.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 8
Pas 9

Presarati putina faina pe masa si il intindeti cu facaletul intr-o foaie mare si subtire de aproximativ 3mm grosime.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 9
Pas 10

Mutati-o in tava mare de cuptor, asternuta cu hartie de copt.

Pe mijlocul foii presarati 4 linguri de gris, il intindeti cu palmele dar sa nu ajunga 2-3 cm pana la margini.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 10
Pas 11

Peste stratul de gris distribuiti uniform compozitia de capsuni.

Observati ca si aceastea nu trebuie sa ajunga exact pana in margini, aveti grija sa lasati 2-3 cm bordurile libere.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 11
Pas 12

Ridicati atent aceste margini libere si acoperiti cu ele capsunile, doar cat ajung, eventual le puteti intinde usor.

Apasati usor cu palmele peste ele, ca sa fie placinta mai subtire la margini.

Galeta vegana cu capsuni - Pas 12
Pas 13

Coaceti galeta de capsuni in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute, sau pana se rumeneste uniform.

Lasati sa se raceasca bine inainte de servire, este si mai delicioasa a 2-a zi, cand se raceste complet.

Pofta Buna!

Galeta vegana cu capsuni - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

AngyT
EmiliAna Vatra (AngyT) 08 Jun 2022, 16:34

Este foarte bună această tartă am făcut-o și eu de multe ori cu diverse umpluturi. Aluatul este genial!! Mulţumim!

Nota mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 08 Jun 2022, 16:48

Ziua buna Elena,

ador galetele, fie dulci, fie sarate, doar ca eu nu adaug praf de copt. Dulci cu mere si scortisoara, cu portocale, sarate cu rosii si feta, problema este ca niciodata nu raman pana a doua zi. 🙈😂

Spor la toate!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 08 Jun 2022, 16:49

Si sarate..

Poza mea pentru reteta: