Ingrediente
●
Piersici
3 buc
alegeți piersici mai tari, nu prea zemoase, sau 5 caise, sau alte fructe preferați
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Esență de vanilie
1 lingurita
plus puțină coajă rasă de lămâie, dacă vă place
●
Ulei
150 ml
orice ulei fără miros puternic, sau unt topit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o farfurie adâncă amestecați 400g de făină cu 10g praf de copt și un vârf de linguriță sare.
Pas 2
Spălați piersicile, scoateți sâmburii și tăiați-le cubulețe de mărime medie.
Pas 3
Puneți într-un bol mai mare 4 ouă, 220g de zahăr, esență de vanilie și coajă rasă de lămâie.
Pas 4
Amestecați bine compoziția cu mixerul până se transformă într-o spumă albicioasă.
Pas 5
Turnați câte puțin 150ml ulei/unt topit, dar continuați să mixați până îl încorporați complet în compoziție.
Pas 6
Adăugați 250ml de lapte, amestecați cu telul aluatul, în această etapă dacă folosiți mixerul este foarte probabil să vă stropiți cu aluat fiindcă el se face ceva mai lichid.
Pas 7
Adăugați în aluat compoziția de făină preparată în primii pași, mai sus.
Amestecați totul cu un tel până aluatul este uniform, fără cocoloașe.
Pas 8
Puneți cele 3 piersici tăiate cubulețe, amestecați.
Pas 9
Turnați toată compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt, a mea este de 35cm lungime, 11cm lățime și 7 cm înălțime.
Dacă aveți tava mai mică, adaptați corespunzător cantitatea ingredientelor.
Pas 10
Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50 de minute, sau până la testul scobitorii curate.
După cuptor lăsați-l în tavă încă jumătate de oră să se răcorească puțin.
Pas 11
Apoi îl scoateți din tavă și lăsați să se răcească complet.
Este delicios cald sau rece, noi l-am savurat cu toată familia.
Poftă Bună!
Cantitate:
16 portii
(un chec de 35cm)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)