Ingrediente
●
Piersici
3 buc
alegeti piersici mai tari, nu prea zemoase, sau 5 caise, sau alte fructe preferati
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
plus putina coaja rasa de lamaie, daca va place
●
Ulei
150 ml
orice ulei fara miros puternic, sau unt topit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o farfurie adanca amestecati 400g de faina cu 10g praf de copt si un varf de lingurita sare.
Pas 2
Spalati piersicile, scoateti samburii si taiati-le cubulete de marime medie.
Pas 3
Puneti intr-un bol mai mare 4 oua, 220g de zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Pas 4
Amestecati bine compozitia cu mixerul pana se transorma intr-o spuma albicioasa.
Pas 5
Turnati cate putin 150ml ulei/unt topit, dar continuati sa mixati pana il incorporati complet in compozitie.
Pas 6
Adaugati 250ml de lapte, amestecati cu telul aluatul, in aceasta etapa daca folositi mixerul este foarte probabil sa va stropiti cu aluat fiindca el se face ceva mai lichid.
Pas 7
Adaugati in aluat compozitia de faina preparata in primii pasi, mai sus.
Amestecati totul cu un tel pana aluatul este uniform, fara cocoloase.
Pas 8
Puneti cele 3 piersici taiaite cubulete, amestecati.
Pas 9
Turnati toata compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt, a mea este de 35cm lungime, 11cm latime si 7 cm inaltime.
Daca aveti tava mai mica, adaptati corespunzator cantitatea ingredientelor.
Pas 10
Coaceti checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 50 de minute, sau pana la testul scobitorii curate.
Dupa cuptor lasati-l in tava inca jumatate de ora sa se racoreasca putin.
Pas 11
Apoi il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Este delicios cald sau rece, noi l-am savurat cu toata familia.
Pofta Buna!
Cantitate:
16 portii
(un chec de 35cm)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)