Condimentul Khmeli-Suneli, sau Hmeli-Suneli, este un condiment de baza in bucataria oricarei gospodine din Georgia sau Armenia. Este esential in majoritatea mancarurilor si sosurilor caucaziene, are o aroma bogata si foarte interesanta, se poate folosi cu succes la toate tipurile de carne, peste, sosuri de rosii, adjika, orez, etc.
Mult vestita si populara carne la gratar - Shashlykul caucazian, se poate pregati tot cu el, mie imi place mult sa-l folosesc in special pentru a gati pui la cuptor (pulpe sau intreg).
De obicei il mai cumpar gata cand merg acasa la mama in Rep.Moldova, este un condiment comun care se gaseste in mai toate magazinele din fostele tari sovietice. Dar fiindca nu merg atat de des acolo, am zis sa-l pregatesc singura acasa cu ingrediente care se gasesc aici la noi in Romania. Sunt foarte multe varinte pentru a pregati Khmeli-Suneli, eu am ales combinatia in care sa am toate ingredientele disponibile si la indemana aici la noi.
Singurul ingredient pe care nu il gasiti chiar la orice supermarket este Schinduful, dar cu siguranta este destul de popular si il puteti cumpara in plafare sau online.